مدیر صندوق سمان:

صندوق سمان بالاتر از شاخص صنعت ایستاد

مدیر صندوق سمان گفت: در ۶ ماه اخیر در تمام بازه های زمانی ۱ و ۳ و ۴ و ۶ ماهه بازده صندوق بخش سمان بالاتر از شاخص آن بوده و برنامه هم همین است که بتواند این عملکرد تداوم داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، مهدی رضایتی عضو هیات مدیره مجموعه سبدگردان ثروت پویا و مدیر صندوق سمان در گفت‌وگو با «صدای بورس»، به بررسی وضعیت صندوق بخشی سیمان با نماد سمان پرداخت وگفت: در حال حاضر AUM این صندوق نزدیک به ۳۵۰ میلیارد تومان است و باتوجه به وضعیت بنیادی مناسب این صنعت عمده سهام آن به سهام صنعت سیمان و بخش کوچکی به سایر صنایع تخصیص داده شده است.
وی ادامه داد: البته بخش کوچک دیگری به صورت استراتژی های ابزار مشتقه و کاوردکال با ریسک بسیار پایین استفاده شده است، که خریدها به صورت اعتباری بوده و بازده انتظاری از آن بخش، حدود ۴۵ تا ۵۵ درصد است.

عضو هیئت مدیره سبدگردان ثروت پویا در خصوص عملکرد صندوق در ۶ ماهه اخیر توضیح داد: به طور کلی صندوق های شاخصی یا صندوق هایی که تلاش می کنند شاخص صنعت خود را شکست داده و بالاتر از آن بازدهی کسب کنند، با چالش های عملیاتی مثل کارمزد معاملاتی یا کارمزدهایی که به ارکان صندوق تعلق می گیرد رو به رو می شوند. مثل کازمرد بازارگردان، کارمزد مدیر یا هزینه های حسابرسی یا علاوه بر آن موانعی مثل پرداخت با تاخیر سودهای تقسیمی، یا بعضا تشکیل صف خرید و فروش ها، اصطکاک معاملاتی در خرید و فروش ها که همه به نوعی می تواند بازدهی را نسبت به شاخص کاهش دهند.

وی ادامه داد: اما در ۶ ماه اخیر در تمام بازه های زمانی ۱ و ۳ و ۴ و ۶ ماهه بازده صندوق بخش سمان بالاتر از شاخص آن بوده و برنامه هم همین است که بتواند این عملکرد تداوم داشته باشد.

رضایتی در خصوص برنامه های آتی صندوق سمان گفت: از مهمترین برنامه های این صندوق می توان به بهبود معاملات و افزایش نقد شوندگی صندوق اشاره کرد. افرادی که در صنعت سیمان سرمایه گذاری می کنند با ریسک نقدشوندگی رو به رو هستند و یک نگرانی از این بابت دارند، درحال حاضر در صندوق بخشی، ما نقدشوندگی را طی این مدت حفظ کردیم اما برنامه این است که بتوانیم آن را ارتقا داده و افراد بتوانند با مبالغ مختلف در این صندوق سرمایه گذاری کنند و در هر زمانی که تمایل داشته باشند، بتوانند بدون تخفیف خاصی فروش داشته باشند و هنگام خرید هم بتوانند با قیمت منصفانه آن را خریداری کنند.

عضو هیئت مدیره سبدگردان ثروت پویا در خصوص مدیریت صندوق ها تاکید کرد: با رصد مداوم سود آوری و وضعیت بنیادی صنعت سیمان در تلاش هستیم، آن بخشی از شرکت ها و صنایعی که وضعیت بهتری دارند وزن بیشتری هم از صندوق کسب کنند و همچنین سهام هایی که گران هستند و بعضا بخاطر سفته بازی قیمت آنها افزایش پیدا کرده را وارد صندوق نکنیم.

وی افزود: درحال حاضر بیشتر وزن صندوق روی سهام هایی است که هنوز مجمع آن ها برگزار نشده و معمولا صنعت سیمان در زمان هایی که شرکت ها مجمع را برگزار می کنند بازده بیشتری از این شرکت ها می گیرند. در حال حاضر بیشتر تلاش شده که شرکت هایی که سال مالی آن ها پایان اسفندماه است یا شرکت هایی که هنوز به مجمع نرفتند، وزن بیشتری از صندوق را داشته باشند.

رضایتی در خصوص تاثیر پذیری صندوق ها به طورخاص صندوق بخشی سمان از نتیجه انتخابات افزود: کلیت بازار از انتخابات تاثیر می گیرد، چه مطلوب بازار باشند و چه از نظر فعالان بازار خروجی انتخابات نامطلوب باشد، در هر صورت سطحی از تاثیر پذیری این نتیجه را چه مثبت و چه منفی برای کلیه نماد خواهیم داشت، اما می تواند شدت تاثیر پذیری یکسان نباشد.

وی ادامه داد: معمولا در حالت بدبینانه یعنی اگر نتایج مطلوب نباشد، صنایعی که وضعیت بنیادی بهتری دارند تاثیر کمتری می پذیرند مانند شرکت هایی که می توانند بازده نقدی بالایی داشته باشند یعنی سود بالایی پرداخت کنند، جریان نقدی با کیفیت داشته باشند یا نسبت قیمت به سود پایین تری داشته باشند.

عضو هیئت مدیره سبدگردان ثروت پویا گفت: به نظر می رسد صنعت سیمان در این زمینه در شرایط مناسبی قرار دارد، بدان معنا که هم از لحاظ کیفیت جریان نقد و هم از لحاظ نسبت قیمت به سود، این صنعت از وضعیت مطلوب برخوردار است. بنا بر این می تواند تا اندازه ای ریسک را برای انتخابات کنترل کند.

رضایتی اظهارداشت : برای شرکتهای که با کف قیمت پایه محصول را می‌فروختند نگرانی‌هایی وجود داشت که تعدیل قیمت پایه صورت گرفت و کف قیمت پایه ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد. این روند می تواند ادامه دار باشد تا حدی که بتواند هزینه های تورمی که از سمت دولت به صنعت تحمیل شده را پوشش دهد که در حال حاضر هم بخش عمده ای از آن پوشش داده شده است.

رضایتی در ادامه افزود: وضعیت سایر شرکت های که بالاتر از قیمت پایه در حال فروش محصول خود بودند نیز خوب بوده و رقابت های خوبی شکل گرفته است هرچند مداخلاتی هم از سمت بورس کالا انجام می گیرد.

رضایتی گفت: این سودآوری کم ریسک شاید در سایر صنایع مشاهده نشود و تحلیل عرضه و تقاضا حاکی از برقراری یک تعادل دربازار است. این شرایط باوجود هزینه های بودجه های عمرانی بسیار محدود شده و کاهش ساخت و ساز واحد های مسکونی رخ داده و در حال حاضر تقاضا به اندازه عرضه همچنان وجود دارد. همچنین محدودیت های انرژی، استهلاک واحدهای تولیدی و عدم توجیه پذیری طرح های جدید منجر می شود چشم انداز عرضه و تقاضا مثبت شود.

وی توضیح داد: تا زمانی که عرضه و تقاضا متعادل باشد یا به نفع تقاضا بشود(تقاضا بیشتر از عرضه باشد) می توان وضعیت صنعت را مطلوب ارزیابی کرد و انتظار داشت این صنعت یک سود نقدی با کیفیت را بسازد و در میان سهام داران خود تقسیم کند. از این بابت صندوق های بخشی سیمان هم می توانند مورد توجه بازار قرار گیرند و بخش امن سبد یا بخش کم ریسک سبد باشند و نقد شوندگی صنعت سیمان هم افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=285137
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه