«میهن صنعت» گزارش می دهد؛

جنرال موتورز فناوری نوینی برای شناسایی چاله‌ها پیش از دید راننده معرفی کرد

یرساخت جاده‌ای آمریکا مدت‌هاست که با چالش‌هایی مانند ترک‌خوردگی آسفالت، چاله‌ها و فرسودگی روبه‌روست. این مشکلات در صدها هزار کیلومتر از مسیرهای این کشور دیده می‌شود و به‌دلیل تردد روزانه میلیون‌ها خودرو، فرسایش جاده‌ها امری اجتناب‌ناپذیر شده است. اما به‌نظر می‌رسد جنرال موتورز (GM) قصد دارد راه‌حلی هوشمند برای این مشکل ارائه دهد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، زیرساخت جاده‌ای آمریکا مدت‌هاست که با چالش‌هایی مانند ترک‌خوردگی آسفالت، چاله‌ها و فرسودگی روبه‌روست. این مشکلات در صدها هزار کیلومتر از مسیرهای این کشور دیده می‌شود و به‌دلیل تردد روزانه میلیون‌ها خودرو، فرسایش جاده‌ها امری اجتناب‌ناپذیر شده است. اما به‌نظر می‌رسد جنرال موتورز (GM) قصد دارد راه‌حلی هوشمند برای این مشکل ارائه دهد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی GM Authority، جنرال موتورز در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳ یک پتنت جدید را در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده به ثبت رسانده که در ۱۹ ژوئن ۲۰۲۵ به‌صورت عمومی منتشر شده است. این اختراع با شماره US 2025/0200526 A1 ثبت شده و هدف آن شناسایی خرابی‌های جاده‌ای پیش از آن‌که راننده آن‌ها را ببیند است.

این سیستم چگونه کار می‌کند؟

در این سیستم، خودروهای مجهز به دوربین‌ها و حسگرهای خاص هنگام حرکت، اطلاعاتی درباره حرکت سیستم تعلیق، چرخش چرخ‌ها و لرزش خودرو را ثبت می‌کنند. این اطلاعات سپس به کمک GPS و سیستم‌های تلماتیک (ارتباط از راه دور)، به فضای ابری ارسال می‌شود.

با استفاده از این داده‌ها، سیستم می‌تواند خرابی‌های سطح جاده مانند چاله‌ها، ترک‌ها یا آب‌گرفتگی را تشخیص داده و یک امتیاز وضعیت جاده (Road Maintenance Score) برای هر مسیر اختصاص دهد. اگر امتیاز مسیر خیلی پایین باشد، این داده می‌تواند به نهادهای مسئول شهری یا ایالتی ارسال شود تا نسبت به تعمیر آن اقدام کنند.

هماهنگی با مسیر‌یابی هوشمند و Super Cruise

یکی از ویژگی‌های کاربردی این فناوری آن است که می‌تواند در صورت شناسایی مسیرهای آسیب‌دیده، از طریق سیستم ناوبری خودرو، مسیر جایگزین پیشنهاد دهد. اگرچه در متن پتنت به آن اشاره نشده، اما به‌نظر می‌رسد این سیستم به‌خوبی با فناوری Super Cruise جنرال موتورز (سامانه رانندگی نیمه‌خودران) که هم‌اکنون بیش از ۷۵۰ هزار مایل جاده در آمریکا و کانادا را پوشش می‌دهد، یکپارچه‌سازی خواهد شد.

چرا این فناوری مهم است؟

این فناوری می‌تواند کمک زیادی به رانندگان برای جلوگیری از آسیب‌های پرهزینه خودرو کند. همچنین می‌تواند ابزاری کاربردی برای سازمان‌های مدیریت شهری جهت برنامه‌ریزی هوشمند تعمیر جاده‌ها باشد.

گفتنی است که امسال انجمن مهندسان عمران آمریکا (ASCE) زیرساخت‌های آمریکا را با نمره “C” ارزیابی کرده است. این ارزیابی که هر چهار سال یک‌بار انجام می‌شود، شامل مواردی مانند جاده‌ها، پل‌ها و سدهاست. با این‌که این نمره نسبت به گذشته اندکی بهبود یافته، اما هنوز مشکلات زیادی باقی مانده است؛ حتی با وجود تصویب قانون یک تریلیون دلاری بازسازی زیرساخت‌ها در سال ۲۰۲۱ توسط دولت بایدن.

دارن اولسون، رئیس گزارش ASCE می‌گوید: «ما شاهد آغاز تأثیرگذاری سرمایه‌گذاری‌ها هستیم، اما هنوز کارهای زیادی باقی مانده. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، اقتصاد را کارآمدتر و رقابت‌پذیرتر می‌کند.»

دیگر ابتکارات فناورانه جنرال موتورز

این پتنت تنها ابتکار جنرال موتورز برای بهبود تجربه رانندگی نیست. سال گذشته نیز این شرکت پتنتی با عنوان “ارزیابی سلامت روان سرنشینان و مقابله با خشم جاده‌ای” به ثبت رساند که هدف آن کاهش رفتارهای پرخاشگرانه در رانندگی بود.

در پتنت دیگری نیز از فناوری شیشه جلو با واقعیت افزوده و کاهش خودکار نور چراغ‌های روبه‌رو صحبت شده بود که می‌تواند از خستگی چشم در شب جلوگیری کند.

اگرچه هنوز هیچ‌یک از این پتنت‌ها به مرحله تولید نرسیده‌اند، اما امید می‌رود که در آینده‌ای نه‌چندان دور، این فناوری‌ها وارد بازار شده و زندگی رانندگان را آسان‌تر کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=302353
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه