«میهن صنعت» بررسی کرد؛

ایران خودرو و سایپا متهم ردیف اول آلودگی هوا؟

درحالی که هر ساله وضعیت هوای ناسالم جان شهروندان را به مخاطره می اندازد متولیان غیر از اتهام زنی به یکدیگر راهکاری دیگری پیدا نکرده اند و این بارهم باز ایران خودرو و سایپا را به عنوان متهم ردیف اول آلودگی هوا معرفی کردند. اما تمام ماجرا واقعا به این موضوع مرتبط می شود و تنها خودروهای تولید داخل مشکل آلودگی هستند؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، بحران و شدت گرفتن آلودگی هوا بازهم تهران را به تعطیلی کشانده است. دراین شرایط نه تنها راهکاری جامع و کامل به جز تعطیلی دیده نمی شود،بلکه هر یک نهادهای و سازمان هایی که به نوعی در این میان سهمی دارند بیشتر به دنبال فرار از واقعیت و مقصر جلوه دادن بخش های دیگر هستند.

درهمین رابطه دیشب ، معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ دربرنامه تهران 20 برنبا اشاره به اینکه  حدود ۲ میلیون خودروی فرسوده اسقاطی در استان تهران وجود دارد گفت: اما متأسفانه اقدامات لازم برای اسقاط این خودروها صورت نمی‌گیرد.

سرهنگ احسان مؤمنی اظهارکرد: آلودگی هوا بیش‌تر در نیمه دوم سال بررسی می‌شود و کارگروه‌ها و نشست‌های مختلفی در این زمینه برگزار می‌گردد. در تقویم عملیاتی پلیس راهور آلودگی هوا را از اول سال برخورد کردیم، چراکه قانون‌گذار به ما گفته است تردد خودروهای فاقد معاینه فنی در سطح شهر تهران ممنوع است و در ازای هر روزی که تردد کنند جریمه می‌شوند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون، یعنی در این ۹ ماه، ۳۱ هزار خودروی دودزا را جریمه کردیم، یعنی روزانه ۱۱۲ دستگاه خودروی دودزا توقیف شدند. حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار خودرو که معاینه فنی نداشتند اعمال قانون شدند. همچنین پلیس معاینه فنی خودروهای آلاینده ساز و خودروهایی که شرایط معاینه فنی خودشان را از دست دادند ابطال کرد.»

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: پلیس راهور تهران براساس مصوبات کارگروه اضطرار از ۱۶ آذر ماه خودروهای سنگین را توقیف کرد‌. همکاران ما در ۱۶ نقطه ورودی شهر تهران مستقر شدند و از ورود خودروهای سنگین به شهر تهران جلوگیری کردند، اما این موضوع نیاز به احساس مسئولیت توسط شرکت‌های باربری دارد که اجازه تردد به خودروهای سنگین را ندهند.

مؤمنی همچنین در مورد اعمال قانون وسایل نقلیه دودزا تصریح کرد: از ۱۶ آذر ماه ۱۷۰۰ خودروی دودزا اعمال قانون شدند، حدود ۸۵۰ دستگاه خودرو که معاینه فنی داشتند، ابطال شد. همچنین ۳۵۰ خودرو دودزا توقیف و به پارکینگ منتقل شدند.

وی بیان کرد :شهر تهران حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت دارد که نیمی از آن‌ها فرسوده هستند و باید از رده خارج شوند. حدود ۴۶ درصد تصادفات شهر تهران به موتورسیکلت‌ها برمی‌گردد. تا ۱۰ بهمن ماه طرح ارشادی در نظر گرفته شده است و افراد می‌توانند به صورت رایگان برای موتورسیکلت خودشان معاینه فنی دریافت کنند. با اقداماتی که صورت گرفت، موتورسیکلت‌هایی که معاینه فنی نداشته باشند بعد از طرح ارشادی، هم از طریق دوربین‌ها و هم به صورت دستی به ازای هر روز ۱۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ همچنین تاکید کرد : حدود ۲ میلیون خودروی فرسوده اسقاطی در استان تهران وجود دارد. اول این‌که سازمان‌های مربوطه که در بحث اسقاط خودرو وظیفه دارند چرا کوتاهی می‌کنند؟ و دوم این‌که واردکنندگان خودرو باید به ازای هر خودرو که وارد می‌کنند یک خودرو را اسقاط کنند. تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت باید به ازای هر چهار دستگاه موتورسیکلت یا خودرو باید یک دستگاه موتورسیکلت یا خودرو را اسقاط کنند؛ اگر این اقدام انجام می‌شد هم‌اکنون تعداد خودروهای اسقاطی ما به این اندازه نبود.

مردودی محصولات غول های جاده مخصوص در مراجعه اول

مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران نیز در ادامه این برنامه با بیان اینکه ۴۰ درصد از محصولات ساپیا و ۲۰ درصد از محصولات ایران خودرو در مراجعات نخست به مراکز معاینه فنی مردود شده اند،توضیح داد:در ۹ ماه ابتدایی سال جاری یک میلیون و ۱۰۴ هزار دستگاه به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند. حدود ۱۲ درصد از این خودروها در مراجعات نخست به علت نقص آلایندگی مردود شدند.»

مهدی میرزایی قمی اضافه کرد: از ۳ میلیون و هفتصد هزار خودرو مشمول معاینه فنی در سطح تهران ما حدود یک میلیون خودرو در سطح شهر تهران داریم که دارای نقص فنی هستند و از این یک میلیون خودرو حدود ۵۰۰ دستگاه شامل نقص آلایندگی.

وی اظهارکرد:برخی از خودروها که به سن معاینه فنی نرسیدند بعد از مراجعه به مراکز معاینه فنی حدود ۲۰ درصد این خودروها در مراجعات نخست مردود شدند.

میرزایی قمی ادامه داد : حدود ۴۰ درصد از محصولات سایپا در مراجعات نخست به مراکز معاینه فنی مردود و بالغ بر ۲۰ درصد از محصولات ایران خودرو در مراجعات نخست مردود اعلام شدند. پراید با ۴۵ درصد مردودی، ساینا ۴۰ درصد و پژو ۴۰۵ با ۳۰ مردودی در مراجعات نخست بیش‌ترین آمار مردودی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=295259
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه