آیا حضور انصاری و زنجانی برای خودروسازی مناسب است؟
پس از سال ها،تشخیص داده شد که مسیر توسعه در خودروسازی باید با هدایت بخش خصوصی طی شود.به همین علت پس از ایران خودرو ، خصوصی سازی سایپا نیزآغاز و متقاضیان زیادی از جمله بابک زنجانی و بر اساس شنیده ها علی انصاری پاکت خود را تحویل داده اند. اما آیا حضور این افراد برای خودروسازی مناسب است؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، پس از سال ها،تشخیص داده شد که مسیر توسعه در خودروسازی باید با هدایت بخش خصوصی طی شود.به همین علت پس از ایران خودرو ، خصوصی سازی سایپا نیزآغاز و متقاضیان زیادی از جمله بابک زنجانی و بر اساس شنیده ها علی انصاری پاکت خود را تحویل داده اند. اما آیا حضور این افراد برای خودروسازی مناسب است؟
بر اساس شنیده ها علی انصاری هم پاکت درخواست خرید سهام سایپا را تحویل داده است. با توجه مدت زمان باقی مانده تا پایان مهلت دوم(24 اردیبهشت ) به نظر می رسد که این خبر را باید آخرین شگفتی خصوصی سازی دومین خودروسازبزرگ کشور به شمار آورد.
پیش از این متقاضیانی مانند کرمان موتور ، گروه انتخاب، گروه گلستان (گروه جی بی جی ) ، کنسرسیوم قطعه سازان و هلدینگ دات وان برای خرید این سهام اعلام آمادگی کرده اند.
همچنین گفته می شود بعضی از شرکت های فعال در زمینه مواد غذایی و حمل و نقل نیز درخواست ارائه کرده اند.
البته غیر از گروه انتخاب ،کرمان موتور و هلدینگ دات وان، سایر متقاضیان به صورت رسمی خبر حضور خود را تائید نکرده اند.
انتشار خبر قطعی شدن واگذاری این سهام به بابک زنجانی و پیرو آن دیدارش از یک کارخانه قدیمی و بزرگ خودروساز و انتشار گزارش دیدار با چاشنی جلب اعتماد قطعه سازان ، این گمانه زنی را تقویت کرده است. خبری که از سوی ارتباطات سایپا تکذیب شده است.
دراین میان شایعه حضور علی انصاری مالک بانک آینده ابعاد جدیدی به ماجرا داده و منجر به بروز پرسش هایی در این زمینه شده است؟
هر چند که هر کسی که توانایی مدیریت و شرکت در این مزایده را در خود می بینید ، می تواند اعلام آمادگی کن . اما آیا واقعا هرصاحب سرمایه ای توان تولید و مدیریت شرکتی مانند سایپا را دارد ؟
در واقع اینجا بحث تولید کننده و بازرگان بودن نیز مطرح است؟یک طیف از خریداران فقط پول دارند ؟ یعنی اینکه شاید بتوانند از پس رقبا در مزایده بر بیایند. بخش دیگر از متقاضیان هم سرمایه دارند و هم در حوزه دیگری از تولید صاحب تجربه و سابقه هستند ؟ در این شرایط تنها 2 شرکت کرمان موتور و گروه گلستان سابقه فعالیت در صنعت خودروی سازی دارند. کارنامه این دو شرکت نیز مشخص است. هر کدام سبد محصول و بازار خود را دارند. از میان این دو نیز این کرمان موتور است که جزء برترین های بخش خصوصی محسوب شده و سابقه همکاری با جک ، فولکس وهیوندای را در کارنامه دارد.
درواقع این تصمیم با متولیان و مسئولان است که خصوصی سازی را در مسیر درست آن قرار بدهند. اما هر چه هست زیرساخت ها ، پتانسیل ، برند و بازار سایپا به اندازه وسوسه کننده بوده و می تواند دلیل کافی برای حضور قشرهای مختلف باشد.
با این حال این پرسش به قوت خود باقی است که آیا حضورافرادی مانند انصاری و زنجانی به بهانه خصوصی سازی برای خودروسازی مناسب است؟
انتهای پیام/