«میهن صنعت» بررسی کرد؛

بخش خصوصی موتور توسعه خودروسازی

انتشار گزارش تولیدخودرو در نیم سال اول ۱۴۰۳ نشان می دهد که مدیریت دولتی نه تنها باعث افزایش زیان انباشته و ضرر تولید شده ، بلکه افت تولید را به همراه داشته است. برخلاف آنها بخش خصوصی توانسته از نظرتنوع و تیراژتولید رشد قابل توجهی را به دست بیاورد. در واقع بخش خصوصی موتور توسعه خودروسازی به شمار می آید. این توسعه با واگذاری سهام دولتی شکل بهتر و سرعت بیشتری پیدا می کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، در سال های اخیر خودروسازان دولتی بر خصوصی ها نتوانسته اند اهداف تولید را محقق کنند.
هر چند دولت سعی می کند با جلوگیری از انتشار آمار این موضوع را چندان رسانه ای نکند . اما از یک سو آمار تولید سال گذشته وجود دارد و از سوی دیگر به تازگی دو گزارش منتشر شده است که هر کدام از کاهش تولید در نیم سال اول 1403 حکایت می کنند.
بنابراین گزارش ها،در 6 ماهه ابتدایی سال جاری غول های جاده مخصوص با افت 8 درصدی همراه شده اند. گزارش دیگری که انجمن صنایع همگن قطعه سازی نیز منتشر کرده است،این مساله را تائید می کند.
آمار تولید سال گذشته نیز نشان می دهد که خودروسازان بزرگ کشور به رغم افزایش تولیدی که نسبت به سال پیش از آن کسب کرده اند، از یک جهت بازهم موفق به تحقق اهداف برنامه ریزی نشده اند و از سوی دیگر در رشد تولید از خودروسازان بخش خصوصی جا مانده اند.
این در حالی است آنها از مشکلات یکسان مانند کمبود نقدینگی،قیمت گذاری دستوری و عدم تخصیص به اندازه و به موقع ارز رنج می برند و همچنین زیرساخت ها و پتانسیل ها و ظرفیت ها و همینطور حمایت هایی که در اختیار دارند با بخش خصوصی قابل قیاس نیست.
به نظر می رسد ریشه اصلی این مساله را باید در نوع نگاه و نحوه مدیریت خودروسازان دولتی نسبت به خودروسازان بخش خصوصی جست و جو کرد.
در بنگاه های دولتی به طور معمول انتخاب ها بر اساس معیارهایی متفاوت انتخاب می شود. قیمت ها رنگ و بوی اقتصادی ندارند . سود آوری چندان اولویت ندارد و اهداف دیگری دنبال می شود.
همین مساله باعث می شود که کاهش سرمایه خودروسازان و زیان ده بودن آنان و همچنین ضررده بودن تولید محلی از اعراب نداشته باشد. مسیر تصمیم گیری پر پیچ و خم طولانی شود.
در مقابل بخش خصوصی ملزم است که مسیر درستی را انتخاب کند.آنها به دلیل محدودیت سرمایه و رقابتی که وجود دارد ، مدام در حال بهتر شدن و عرضه خودروهایی باشند که بتواند نظر مشتریان را جلب کند.
این دیدگاه موجب شده است که موانع نتوانند مانع از رشد و توسعه آنها شوند بلکه برعکس باعث تقویت این بخش از صنعت خودروسازی شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=291619
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه