استفاده از تجربه عرضه موفق خودروهای کار و تجاری در بورس کالا
با توجه به موضع گیری ها،به نظر می رسد که فعلا نمی توان به فروش خودروی سواری از طریق عرضه و تقاضا امیدوار بود اما استفاده از تجربه عرضه موفق خودروهای کار و تجاری در بورس کالا می تواند سرعت بازگشت به این شیوه فروش را بیشتر کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، با توجه به موضع گیری ها،به نظر می رسد که فعلا نمی توان به فروش خودروی سواری از طریق عرضه و تقاضا امیدوار بود اما استفاده از تجربه عرضه موفق خودروهای کار و تجاری در بورس کالا می تواند سرعت بازگشت به این شیوه فروش را بیشتر کند.
طی سال های اخیر اتفاقات و تنش های سیاسی منطقه ای و تصمیمات و سیاست های داخلی پای دلالان و واسطه ها را به بازار خودرو بازکرد.
افزایش نرخ ارز ، قیمت گذاری دستوری و پیدا کردن نقش سرمایه ای نیز جای پای آنها را محکم تر کرد. روش هایی مانند قرعه کشی با نظارت ها شدید و قوانین سخت گیرانه هم ، نتوانست مانع از حضور پر تعداد و تاثیرگذار واسطه ها شود.
دراین شرایط برای مدتی درسال 1401 عرضه خودرو در بروس کالا انجام شد. این روش با استقبال طرفین عرضه و تقاضا همراه شد.ولی به دلیل علت جو حاکم و تاثیری که به باور بعضی از مخالفان بر افزایش قیمت ها داشت ، متوقف شد.
با این وجود بعد از گذشت نزدیک به یکسال هر چند که دیگر خبری از عرضه خودرو در بورس کالا به دلیل ناترازی شدید عرضه و تقاضا شنیده نشد.اما در مقابل بسیاری از شرکت ها با توجه به تلاش برای کوتاه کردن دست دلال ها و همچنین سرعت بخشی به نوسازی ناوگان فرسوده با فراهم شدن مقدمات ، فروش خودروهای کار و تجاری از این روش را آغاز کردند.
این روش فروش علاوه بر اینکه نقش موثر و مهی در حذف واسطه ها ایفا می کند ، می تواند عامل مهمی در کشف قیمت عادلانه نیز داشته باشد. چرا که برخلاف بازار و روش هایی مانند قرعه کشی به دلیل استفاده از مکانیزم عرضه و تقاضا و همچنین محدودیت های ایجاد شده، صرفا خریدار واقعی و مصرف کننده اقدام به خرید می کند.
دراین وضعیت با توجه به رقابتی که در کلاس های مختلف خودروهای کار و تجاری به دلیل بازیگران متعدد وجود دارد، از یک جهت قیمت ها نمی تواند از حدی منطقی تجاوز کند و از سوی دیگر تولید کننده می داند که دست خریدار برای انتخاب بازتر از گذشته شده است.
بنابراین تلاش می کند در کنار ارائه خودرویی با کیفیت به همراه خدمات پس از فروش مناسب ، از نظر قیمتی نیز جذابیت ایجاد کند.
به این ترتیب اولین قدم مثبت در بورس کالا با شفافیت در قیمت گذاری برداشته می شود.
دراین میان خریداران بدور از هیاهو و جریان سازی های دلالی ، می توانند در یک فضای رقابتی اقدم به خرید کنند.
همچنین عرضه خودرو در بورس کالا عامل مهمی در تامین نقدینگی تولید کنندگان به شمار می آید.این نقدینگی می تواند حجم و سرعت سفارش گذاری و در نتیجه تولید را نیز افزایش دهد. تولیدی که می تواند از یک سو تقاضاهای بیشتری را پوشش داده و از سوی دیگر باعث کاهش قیمت ها شود.
همچنین دراین روش به دلیل حضور خریدار واقعی امکان دلال بازی و سفته بازی به صفر می رسد.
بنابراین به نظرمی رسد در حال حاضر با توجه به نیاز شدید ناوگان حمل و نقل کشور به نوسازی و افزایش توان تولید کنندگان ، عرضه خودروهای کار و تجاری در بورس کالا می تواند یک تیر و چند نشان باشد.
انتهای پیام/