کدام خریدار سایپا به درد خودروسازی می خورد؟
مهلت و زمان برای ارائه درخواست خرید سهام سایپا تا 24 اردیبهشت تمدید شده است. با توجه به حضور متقاضیان شناخته شده به نظر می رسد که باید شاهد رقابت آنها برای خرید 42 درصد از سهام بلوکی یکی از 2 غول خودروسازی کشورباشیم. اما کدام خریدار سایپا به درد خودروسازی می خورد؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، کمتر از ۱۰ روز به مهلت ۱۵ روزه دوم ارائه درخواست خرید سهام بلوکی ۴۲درصدی سایپا مانده است. تاکنون ۵ و به روایتی ۶ پاکت اعلام وصول شده است. با توجه به وضعیت فعلی بازار خودرو باید دید کدام خریدار سایپا به درد خودروسازی می خورد؟ آیا خریدار باید حتما تجربه و سابقه فعالیت در خودروسازی داشته باشد؟ یا سابقه صنعتی هم کفایت می کند ؟ و یا اینکه اگر سرمایه زیادی داشته باشد می تواند با استقرار یک تیم مدیریتی از پس کار بر بیاید؟
تا پیش از انتشار خبر غیر رسمی متقاضیان خرید سهام سایپا از کرمان موتور و گروه صنعتی انتخاب به عنوان اصلی وجدی ترین خریدار سهام سایپا یاد می شد.
با این حال جذابیت 42درصدی این سهام تودلی به قدری زیاد بوده است که پای شرکت های دیگر نیز به میان کشیده شده است.
بنابرگزارش و شنیده ها تا کنون درخواست کرمان موتور،گروه صنعتی انتخاب ، کنسرسیوم قطعه سازان ، گروه گلستان (فرداموتورز) و هلدینگ دات وان (بابک زنجانی ) اعلام وصول شده است. بعضی از منابع زرماکارون را هم به عنوان دیگر خریدار معرفی می کنند.
در وهله اول ، بعد از اتمام مهلت ارائه درخواست تائید اهلیت و صلاحیت خرید این سهام حائز اهمیت است. ولی در عین حال ترکیب خریداران فعلی نیز در نوع خود جالب و قابل توجه است. هر کدام از این شرکت ها با توجه به ارائه درخواست ، نشان داده اند که خود را محقق و توانمند می دانند.
قطعا با توجه به ضعیت بازارخودرو و دیدگاهی که به این صنعت وجود دارد، آنها آگاهانه برای خرید این سهام پیش قدم شده اند.
از میان متقاضیان 2 شرکت سابقه و تجربه خودرویی دارند. یکی از آنها در تولید و واردات دست بالاتر را دارد .دیگری نیز به رغم سابقه برتر در واردات ، در تولید فاصله زیادی با رقیب آبی پوش دارد. درکنار آنها کنسرسیوم قطعه سازان نیز از دیگر متقاضیان خرید این سهام به شمار می آیند.آنها نیز به واسطه سال های فعالیت در این حوزه صاحب تجربه هستند. ضمن اینکه تمامی جزء فعالین بخش خصوصی به شمار می آیند و از این رو می توان گفت که آنها با خصوصی سازی و رقابت کاملا آشنا هستند. اما در عین حال تجربه مدیریت در سطح کلان خودروسازی را ندارند
گروه صنعتی انتخاب دیگر متقاضی خرید این سهام است. هر چند سابقه و تجربه فعالیت صنعتی داشته و با بازار نیز آشنا است.اما جنس فعالیت و بازار خودرو با حوزه کاری اش متفاوت است. زرماکارون نیز همین گونه است. در واقع این خریداران سرمایه و تجربه فعالیت صنعتی اقتصادی دارند ، اما درحوزه خودروسازی فاقد سابقه هستند.
اما دیگر متقاضی که حضورش با حواشی زیادی همراه شده است ، هلدینگ دات وان است که فقط تجربه سرمایه گذاری و بازرگانی دارد.این گروه که به تازگی درحوزه حمل و نقل سرمایه گذاری سنگینی صورت داده است ، نه تجربه صنعتی دارد و نه تجربه خودرویی . با این حال به باور برخی این گروه با سرمایه ای که در اختیار دارد و همچنین شناختی که از بازار و رقابت و تجارت دارد می تواند یکی از گزینه های مطرح برای آینده سایپا به شمار می آید.
با این حال بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که سهام سایپا باید به گروهی برسد که هم تجربه خودروسازی دارد و هم می تواند با استفاده از ظرفیت های سایپا و هم افزایی ، سرعت بیشتری به توسعه صنعت خودروسازی بدهد.
دراین شرایط همه چیز در ابتدا به تائید اهلیت وبعد از آن به توان رقابت در مزایده خرید سهام بستگی دارد.
انتهای پیام/