میهن صنعت بررسی کرد؛

انتقادهای پلیس راهور، نقد منصفانه یا برای فرار از واقعیت

طی ماه های اخیر افزایش سطح کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل به نحو دیگری آغاز شده است، اما همچنان برخی نهادها نسبت به آن موضع منفی دارند در این میان آیا انتقادهای پلیس راهور، نقدی منصفانه است یا برای فرار از واقعیت بیان می شود؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»،  طی ماه های اخیر افزایش سطح کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل به نحو دیگری آغاز شده است، اما همچنان برخی نهادها نسبت به آن موضع منفی دارند در این میان آیا انتقادهای پلیس راهور، نقدی منصفانه است یا برای فرار از واقعیت بیان می شود؟

افزایش سطح کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل یکی از اصلی ترین دغدغه ها و خواسته های مردم و مسئولین بوده و هست اما بنا به دلایل مختلف از جمله تحریم ها و برخی تصمیم ها مانند قیمت گذاری دستوری، آنچنان که باید و شاید به سطحی که باید نرسیده است.

این مساله از هیچ کس پوشیده نیست. خودروسازان، قطعه سازان، متولیان این صنعت و سایر مسئولین نیز این مساله را قبول دارند. در همین زمینه نیز حرکات جدید بعد از برجام آغازشد. از یک سو در آن مقطع باب واردات باز بود و از سوی دیگر باب شراکت با شرکای خارجی دوباره گشوده است.

انتقادهای پلیس راهور، نقد منصفانه یا برای فرار از واقعیت

به نحوی که غیر از شرکای قدیمی و به نوعی استراتژیک، پای خودروسازان کوچک و بزرگ و به نام نیز به کشور باز شد.این حضور همه جانبه باعث شکل گیری یک رقابت در سطوح مختلف شد.چرا که تمام بازیگران بازار خودرو می دانستند که در صورت قصور به سرعت جایگاه و حتی سهم بازار را از دست خواهند داد.از سوی دیگر مسئولان کشور نیز با توجه به نقش صنعت خودروسازی، حساب ویژه ای روی آن باز کرده بودند. چرا که این صنعت لقب لوکوموتیو و ویترین صنعت کشور را یدک می کشد. اما درست در زمانی که همه فکر می کردند موتور این صنعت با قدرت بیشتری حرکت خواهد کرد دو دست انداز بزرگ ایجاد شد؛ ممنوعیت واردات و تحریم های مستقیم صنعت خودروسازی کشور.

این دو دست انداز باعث وارد آمدن یک شوک بزرگ شد و صنعت خودروسازی سکته کرد. از یک سو بازار ملتهب شد و از سوی دیگر تحریم ها و بعدتر از آن کرونا موجب شد که این صنعت نه تنها از مسیر خارج و آرامش خود را از دست بدهد بلکه در یک طوفان سنگین نیز گرفتار شد.

با این حال با توجه به نقش خودروسازی در سایر صنایع کشور، متولیان امر بر ادامه تولید تاکید کردند. این در شرایطی بود که عوامل تاثیر گذار مانع از ارتباط صحیح و اصولی با سایر کشورها صاحب این صنعت می شد. با این حال تولید ادامه یافت، ولی عدم ارتباط عادی با جهان از یک سو و از سوی دیگر اصرار بر تولید برای بی اثر نشان دادن تحریم ها باعث شد که کیفیت فدا شود.

هر چند این موضوع ناخواسته بود اما در هر صورت خودروهای تولید داخل از سطح کیفی مطلوب فاصله گرفتند. البته پیشتر نیز این فاصله وجود داشت .با این حال افزایش سطح کیفی خودروهای تولید داخل یکی از اهدافی بود که در شراکت با شرکای خارجی هدف گذاری شده بود. با این حال این امر رخ نداد و در پی بروز حادثه بهبهان در اوایل زمستان سال گذشته، به یکباره تیغ تیز انتقادها به روی خودروسازان گشوده شد.

بازنشدن کیسه هوا و بی کیفیتی خودروهای تولید داخل از جمله دلایلی بودند که منتقدان به شدت با استفاده از آنها به انتقاد و اعتراض پرداختند. در این مقطع خودروسازان هر چه تلاش کردند تا دلایل باز نشدن کیسه ها هوا را توضیح بدهند کسی توجه نکرد.

در همین حال مسئولان کشور نیز به انتقاد از وضعیت کیفی خودروها پرداخته و خودروسازان را ملزم به افزایش هر چه سریع تر کیفیت و سطح ایمنی خودروها کردند. در این مسیر خودروسازان اقدامات کیفی بسیار زیادی را در دستور کار قرار دادند و از در همین حال برخی محصولات قدیمی را نیز از خط تولید خارج کردند. از سوی دیگر هم مردم نسبت به کیفیت حساس تر و سخت گیر تر شدند و هم بازرسی ها شدت و حدت بیشتری پیدا کرد.

انتقادهای پلیس راهور، نقد منصفانه یا برای فرار از واقعیت

نتیجه اینکه طی ماه های اخیر آمارها و گزارش هانشان می دهد که کیفیت خودروها افزایش یافته است.با این حال به نظر می رسد که پلیس راهور ناجا نه تنها قصد ندارد این موضوع را باور کرده و بپذیرد بلکه سعی می کند که با بی ادعا خواندن آن باز هم جبهه جدید علیه خودروسازان باز کند.

گذشته از اینکه مشخص نیست که این نهاد از تکرار ادعا و عدم پذیرش پیشرفت کیفی خودروسازان داخلی چه اهدافی را دنبال می کند، نمی توان از نقش خود آنها در حوداث جاده ای نیز چشم پوشی کرد.در عین حال این نهاد با  بی اساس و ادعا خواندن افزایش سطح کیفی خودروهای تولید داخل، به طور عملی و علنی وزارت صمت و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد را زیر سوال برده است.این در حالی است که پس از حادثه بهبهان و اعتراض عالی ترین مقام کشور، دیگر هیچ ارگان، نهاد، سازمان و قوه ای حق و جرات سهل انگاری و مسامحه در این امر را ندارد.

بنابراین برای پی بردن به چرایی ادامه داشتن این انتقادهای غیر فنی باید دلایل دیگری جست و جو کرد. آیا پلیس راهور ناجا می خواهد نقش خود در سوانح و حوادث جاده ای کشور را پنهان کند؟آیا می خواهد مردم فراموش کنند که این نهاد خودروها را شماره گذاری می کند؟اگر پلیس راهور معتقد به بی کیفیتی خودروهای داخل است چرا همچنان اقدام به شماره گذاری کرده و از این محل کسب درآمد می کند؟آیا به دنبال این است که با افزایش انتقادها و بالا بردن هزینه برای وزارت صمت و خودروسازان همانطور که می خواهد وارد عرصه این صنعت شود و اقدام به واردات خودرو کند؟آیا پلیس راهور نمی داند که در حال حاضر استانداردها به شکل سختگیرانه ای رعایت می شوند و خودرو در هر مرحله ای که باشد اگر نتواند کیفیت مد نظر را پاس کند، از خط خارج می شود؟

به نظر می رسد که این نهاد به تمام این مسائل آگاه است اما چرا نمی خواهد آنها را بپذیرد پرسشی است که خودشان باید پاسخ بدهند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=249924
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه