نخست وزیر ایتالیا در تهران:

ایتالیا به توافق‌ها متعهد است

میهن صنعت : ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر ایتالیا در نشست تجاری ایران- ایتالیا، تلاش برای گسترش روابط با ایران را نه‌تنها توسعه مراودات تجاری – اقتصادی بلکه باور عمیق دولتش به اهمیت نقش ایران در خاورمیانه عنوان کرد. او که در رأس یک هیات سیاسی-اقتصادی 250 نفره به

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، این مقام ارشد دولت ایتالیا گفت: ایتالیا و ایران در کنار هم می‌توانند پیام‌آور صلح نه تنها در منطقه بحران‌زده خاورمیانه که در جهان باشند؛ مشارکتی که می‌تواند حتی به بحث و گفت‌وگو در مسائلی برسد که در آنها توافق نداریم.

561236236234723425135135612362473458353

نخست‌وزیر ایتالیا با تاکید بر اینکه الان مرحله عمل کردن به توافقات است، گوشزد کرد که قراردادها نباید فقط روی کاغذ بماند و باید اجرایی و عملیاتی شود. رنتزی گفت: اشتراکات فرهنگی دو کشور برای من بسیار قابل احترام است و به اعتقاد شخصی من با وجود این سرمایه ما می‌توانیم در کنارهم بدویم. رنتزی به سابقه دو کشور در جاده‌ابریشم و احیای آن تاکید کرد و گفت: عملیاتی شدن همکاری‌های ما زمانی تحقق پیدا می‌کند که برای مردم هر دو کشور ملموس باشد. نخست‌وزیر ایتالیا گفت: همه ما باید مصلحت‌اندیش و عملگرا باشیم.

محمدرضا نعمت‌زاده که از سوی دولت در این نشست حضور پیدا کرده بود تعدد سفرهای ایتالیایی‌ها را نشانه مصمم بودن دولت و فعالان اقتصادی این کشور برای همکاری با ایران عنوان کرد و در تایید تداوم روابط اقتصادی – تجاری با این کشور از اجرایی شدن هشت مورد از قراردادهای سفرهای پیشین میان دو کشور خبرداد.

اما رئیس اتاق بازرگانی ایران میزبان این نشست پیش از هر سخنی ازتلاش ماتئو رنتزی برای حذف موانع ارتباطات بانکی و تحقق پوشش بیمه صادرات تشکر کرد که نه‌تنها دولت که موسسات مالی و اعتباری کشورش را برای همکاری با ایران به میدان آورد. محسن جلال‌پور عملکرد دولت ایتالیا را در این خصوص بهتر از دیگرکشورهای اروپایی دانست و گفت: اگرچه فرصت بازار 80میلیونی ایران و چند صد میلیونی کشورهای همسایه توجه همه شرکت‌های بزرگ و مهم جهان را به خود جلب کرده است، اما تا بسترهای لازم مالی، اعتباری و بیمه‌ای و حقوقی بین دو کشور فراهم نشود به قراردادهای بزرگ و پرسود نمی‌رسد.

او گفت: سیاست خردمندانه نخست‌وزیر ایتالیا در این حوزه سبب خواهد شد سهم بزرگ‌تری از فرصت‌های اشتغال و تولید ثروت را برای مردم ایتالیا به ارمغان ببرند. جلال‌پور گفت: بسیاری از این مشکلات حل نشده و این سیاست کارگشا باید همچنان در رأس برنامه دولت ایتالیا باشد.

رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به قراردادهای انجام شده دراین سفر، آنها را اسناد عملیاتی نهایی خواند که اجازه می‌دهند دو کشور کار را عملا شروع کنند. او رسیدن به این مرحله را نتیجه سفر رئیس‌جمهور به همراه هیات اقتصادی به ایتالیا و آن را انتخاب درست دولت تعبیر کرد.

او حضور فعال اتاق‌های مشترک، اتاق‌بازرگانی و كمیته بین‌المللی كنفدراسیون صاحبان صنایع ایتالیا (كنفیندوستریا) در عملیاتی شدن قراردادهای میان دو کشور را ضروری دانست و گفت: همکاری میان دو کشور نه تنها وظیفه دولت‌ها و بنگاه‌هاست بلکه سازمان‌های بالادستی بخش خصوصی موظفند با رویکردی حرفه‌ای برای این روند بسترسازی کنند.

لیچا ماتیولی، معاون رئیس كمیته بین‌المللی كنفدراسیون صاحبان صنایع ایتالیا (كنفیندوستریا) که این هیات را همراهی می‌کند، اهمیت ایران را برای ایتالیا تا آنجا دانست که کشورش در هیچ بازار بین‌المللی به اندازه ایران سرمایه‌گذاری نكرده است. او ایران را اولویت نخست ایتالیا عنوان کرد و گفت: حضور 700 بنگاه اقتصادی، 50 سازمان، 20 موسسه بانكی و 1200 نماینده تجاری در تهران نشانه تعامل عمیقی است كه بین ایتالیا و ایران وجود دارد.

ماتیولی به حجم روابط تجاری دو کشور اشاره کرد و گفت: حجم تجاری ایران و ایتالیا قبل از تحریم‌های بین‌المللی 7.2میلیارد یورو بود، پس از تحریم‌ها به 1.7میلیارد یورو كاهش یافت و ما می‌خواهیم این حجم بار دیگر افزایش پیدا كند. 

رئیس سازمان توسعه تجارت سخنران بخش دوم این همایش از تلاش ایران برای ثبات در سیاست‌های بازرگانی خارجی و پرهیز از تغییرات در این حوزه حرف زد. ولی‌الله افخمی‌راد گفت: اگر تغییری نیز پیش بیاید، تنها برای باز گذاشتن فعالیت بخش خصوصی است، بنابراین نه تنها فرصت برای فعالان داخلی که برای سرمایه‌گذاران خارجی هم برای کار فراهم است.

رئیس سازمان توسعه تجارت کشور بر انجام اقدامات لازم برای اجرایی شدن قراردادها تاکید کرد و گفت: حضور شركت‌ها و موسسه‌ها در این هیات عالی‌رتبه ایتالیایی تاییدكننده آن است كه تضمین‌هایی برای ادامه فعالیت‌ها وجود دارد تا آهنگ رشد بین همكاری دو كشور تسریع شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از استقبال اعضای سازمان تجارت جهانی از پیوستن ایران به این سازمان خبر داد و گفت: این گام می‌تواند موجبات رشد اقتصادی را فراهم کند. افخمی‌راد به شرکت‌های ایرانی توصیه کرد قراردادهای خود را به شیوه‌ای تنظیم کنند که امکان عملی شدن مفاد آن وجود داشته باشد.

745745835357353458458463572347234735835

به گزارش «فرصت امروز» همایش تجاری ایران و ایتالیا صبح روز گذشته با حضور نخست‌وزیر ایتالیا، وزیر آموزش و پرورش و سفیر این کشور و برخی مقامات ایرانی، وزیر صنعت معدن و تجارت و قائم مقام وی، رئیس سازمان توسعه تجارت، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و رئیس اتاق ایران در اتاق ایران برگزار شد. برخی معاونان وزارتخانه‌ها، رؤسای موسسه بیمه ضمانت صادرات «ساچه»، شركت نفت «انی» و اتحادیه صنایع «كنفیندوستریا»، موسسه تجارت خارجی «ایچه»، نمایندگان شركت‌های كوچك و متوسط، صاحبان صنایع و مدیران ارشد بانك‌های بزرگ ایتالیا در این هیات 250 نفره حضور دارند.

در پایان این نشست 12 قرارداد همکاری در حوزه‌های نفت، فولاد، زیرساخت‌های نیروگاه، راه‌آهن و فرودگاهی، تدارکات بیمارستان‌های سیار، مهندسی اتومبیل و وسایل نقلیه و… به امضای شرکت‌های ایرانی و ایتالیایی رسید. این هیات، نهمین هیاتی است كه بعد از حصول توافق هسته‌ای و اجرای برجام به ایران سفر می‌كند؛ پس از توافق هسته‌ای تاکنون 900 بنگاه اقتصادی از كشور ایتالیا به ایران سفر كرده‌اند که در این مدت در مقایسه با دیگر کشورها بی‌رقیب است./فرصت امروز/

جهت آگاهی و دریافت آخرین اخبار صنایع داخلی کشور و همچنین تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران از طریق تلگرام به کانال اختصاصی میهن صنعت (https://telegram.me/mihansanat ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

 

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=82627
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه