«میهن صنعت» گزارش می دهد؛

برنامه های حمایتی از اصناف پس از شیوع ویروس کرونا/ عرضه کالا در فضای مجازی برای تمامی واحدهای صنفی

جمشید گلپور، سرپرست مرکز اصناف بازرگانان طی نشست امروز در خصوص برنامه های حمایتی از اصناف پس از شیوع ویروس کرونا و برنامه های این مرکز در سال 99 توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، جمشید گلپور، سرپرست مرکز اصناف بازرگانان طی نشست امروز در خصوص برنامه های حمایتی از اصناف پس از شیوع کرونا ویروس و برنامه های این مرکز در سال 99 توضیحاتی ارائه داد.

سرپرست مرکز اصناف بازرگانان در آغاز جلسه امروز عنوان کرد: اصناف با عنوان بازار شناخته شده است که در تمای دوره ها جایگاه ویژه ای داشته و اگر مشارکت آن ها پس از شیوع کرونا نبود، در زمینه عرضه اقلام بهداشتی و ماسک با مشکلات زیادی مواجه می شدیم که به لطف همیاری آن ها جزو محدود کشورهایی هستیم که از توانایی صادرات اقلام بهداشتی برخوردار بوده و نگرانی بابت تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده در کشور وجود ندارد.

وی در ادامه اذعان کرد که نزدیک به 400 اتاق اصناف و 7000 اتحادیه صنفی مشغول فعالیت بوده و 3 میلیون واحد صنفی دارای پروانه کسب در کشور نقش آفرینی می کنند که منجر به ایجاد 7.5 شغل به طور مستقیم شده ورقم  مشاغل ایجاد شده به طور غیر مستقیم بسیار قابل توجه است و در واقع 20 الی 25 میلیون نفر از جمعیت کشور را اصناف تشکیل می دهد.

جمشید گلپور افزود: 35 درصد از  واحد های صنفی مربوط به بخش تولید و خدمات فنی است که از این میزان 15 درصد به خدمات فنی و 20 درصد به بخش تولید تعلق دارد و 65 درصد از این جمعیت 3 میلیونی در واحد های توزیع فعالیت می کنند.

وی با اشاره به برنامه های این مرکز در سال 99 عنوان کرد: حمایت از واحدهای تولیدی با توجه به شعار جهش تولید و تاکید مقام معظم رهبری از اولویت های وزات اصناف و وزارت صمت است که بر دو محور صادرات کالاهای واحد های تولیدی و حمایت از تولید ارائه شده است و موضوع مهم دیگر فعال سازی واحدهای تشکل صنفی و صادرات کالاهایی نظیر فرش و کیف و کفش و در واقع در حوزه کالاهایی که حرفی برای گفتن وجود دارد.

سرپرست مرکز اصناف بازرگانان تاکید کرد که حمایت زمانی تحقق پیدا می کند که بازاری برای فروش وجود داشته باشد و حمایت از تولید نباید در حد یک شعار باقی بماند و یکی از برنامه های اصلی ما ایجاد بازار فروش در داخل و خارج از کشور و تحریک تقاضا است.

وی از ایجاد عرضه کالا در فضای مجازی برای تمامی واحدهای صنفی در سه بخش خدمات، عرضه و تولید با صرف هزینه کم و یا حتی رایگان خبر داد و عنوان کرد که این برنامه از اولویت های ما بوده و طی هفته های آینده انجام خواهد شد. گلپور با اشاره به این که کرونا فرصتی برای کشور به وجود آورد که دغدغه ما برای فروش کالا حل شود و با توجه به تاکید رئیس جمهمور بر قرار دادن تمامی امور خدماتی در فضای مجازی،  به سمت فروش اینترنتی حرکت کرده و آموزش هایی نیز در این حوزه به صورت غیر حضوری در نظر گرفته شده است.

سرپرست مرکز اصناف بازرگانان عنوان کرد که یکی دیگر از برنامه های ما شفافیت و الکترونیکی کردن امور و اطلاع رسانی است که با اجرای آن، مراجعه حضوری کاهش پیدا کرده و تمامی امور اصناف هم در دورترین مناطق رصد می شود. و در ادامه از برگزاری انتخابات در حوزه اصناف به صورت غیر حضوری و الکترونیکی  خبر داد که به منظور مقابله با شیوع کرونا صورت گرفته است.

جمشید گلپور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص مکانیزم نظارتی برای مقابله با گران فروشی و کم فروشی گفت: بخش اعظم نظارت برقیمت ها بر عهده سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان بوده و بخشی نیز مربوط به حوزه اصناف است که یکی از اقدامات در این راستا، راه اندازی سامانه بازرسی و اطلاع رسانی قیمت ها است که از شرایط بروکراسی کاغد بازی خارج شده و پرونده ها به صورت الکترونیکی و سیستمی ایجاد و به سرعت به دست بازرسان می رسد.

سرپرست مرکز اصناف بازرگانان طی نشست امروز با اشاره به خسارت 28 هزار میلیارد تومانی واحدهای صنفی پس از شیوع کرونا و برنامه های حمایتی گفت: 14 الی 15 عدد شغل در این شرایط آسیب دیده اند که دولت برنامه های حمایتی در نظر گرفته که از جمله می توان به اعطای وام 12 الی 16 میلیونی اشاره کرد که مرحله اول پرداخت تسهیلات آغاز شده و پرداخت‌ها برای اصنافی که دارای پرونده بیمه‌ای هستند شروع شده است و اصنافی که پرونده بیمه‌ای ندارند در بخش دیگر خواهند بود.

جمشید گلپور: تمامی مشاغل و اصناف آسیب دیده اند که زیان در برخی از آن ها مانند تالارها شدیدتر بوده است و در تلاش هستیم که تالارهای مناطق سفید بازگشایی شوند. وی در پایان عنوان کرد که از زمان شیوع کرونا تا به امروز حدود 6 میلیون دستکش و 72 میلیون ماسک سه لایه تولید شده که یک دوم از این میزان مربوط به بخش کارگاهی بوده و نگرانی بابت تامین اقلام بهداشتی وجود ندارد و زمسنه صادرات ان فراهم است اگرچه صادرات ماسک سه لایه همچنان به دلیل احتمال اوج گیری کرونا ممنوع است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=196731
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه