سایپا لجستیک فقط مختص سایپا نیست
میهن صنعت : پوریا ریاحی مدیر مهندسی لجستیک و امور بین الملل شرکت سایپا لجستیک، از ابتدای سال 1383 در گروه خودروسازی سایپا و در حوزه تامین و لجستیک فعالیت داشته و هم اکنون نیز به عنوان مدیر مهندسی لجستیک و امور بین الملل در شرکت سایپا لجستیک به ادامه فعالی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، گزارشی از فعالیت ها و ماموریت های مدیریت مهندسی لجستیک شرکت سایپا لجستیک،
آقای ریاحی با توجه به اینکه شرکت سایپا لجستیک از سال 1383 تاسیس گردیده و واحد مهندسی لجستیک از ابتدای سال 90 ( حدود 7 سال پس از تاسیس شرکت ) تشکیل گردیده است، لطفاً هدف از تشکیل این واحد را تشریح بفرمایید.
همزمان با تغییر تیم مدیریت ارشد شرکت و اعضای هیات مدیره شرکت سایپا لجستیک و بازگشت مجدد جناب آقای مهندس غزنوی به عنوان پیشکسوت در عرصه مدیریت در گروه خودروسازی سایپا، با سمت مدیریت عاملی به این شرکت و حضور افرادی با سابقه و مجرب در تیم هیات مدیره شرکت همچون جناب آقای مهندس عطاری و جناب آقای مهندس صفوی و حمایت های بی دریغ این بزرگان، در راستای بهبود فرآیندهای عملیاتی شرکت، ایجاد رویکرد علمی نسبت به مبحث لجستیک و زنجیره تامین در سطح سازمان، مهندسی معکوس فرآیندها، کاهش هزینه های انجام فعالیت های لجستیکی و در یک کلام حرکت به سوی لجستیک نوین در سطح شرکت و گروه خودروسازی سایپا، از نیمه دوم سال 89 نسبت به ایجاد واحدی تحت عنوان مهندسی، در سایپا لجستیک، احساس نیاز شد. پس از انجام مطالعات و تدوین اهداف و تعیین ماموریت های این واحد و نهایی سازی ساختار سازمانی، واحد مهندسی لجستیک از اردیبهشت ماه سال 90 به ساختار سازمانی شرکت افزوده شده و رسماً فعالیت خود را آغاز نمود.
در حال حاضر این واحد با ارائه کلیه خدمات مشاوره و مهندسی لجستیک، بازنگری و بهبود فرآیندهای عملیاتی، امکان سنجی های مختلف در حوزه حمل های داخلی و بین المللی، مهندسی و مهندسی معکوس در حوزه تجهیز ناوگان و زیرساخت های سازمان و همچنین امکان سنجی در حوزه توسعه خدمات قابل ارائه و ورود به بازارهای جدید، در قالب سه واحد تحقیق و توسعه، برنامه ریزی حمل و امور بین الملل، به فعالیت های خود ادامه می دهد.
مهمترین دستاوردهای مدیریت مهندسی لجستیک و امور بین الملل از ابتدای فعالیت تا کنون برای سازمان مطبوعه چه بوده است؟
مطالعه در خصوص طرح های توجیهی، فنی و اقتصادی در زمینه توسعه ناوگان حمل و نقل و عملیات، توسعه زیرساخت های عملیاتی شرکت اعم از تجهیز و تکمیل پایانه مرکزی، راه اندازی و توسعه پایانه های منطقه ای در نقاط مختلف کشور، بازنگری و بهبود فرآیندهای عملیاتی لجستیکی در پایانه ها و دفاتر نمایندگی شرکت در تهران، کاشان، بندرعباس و نمایندگی های مستقر در شرکت های گروه سایپا، همراستا با برنامه های توسعه استراتژیک گروه خودروسازی سایپا می باشد. همچنین امکانسنجی در خصوص بهبود و جایگزینی مسیر/ مسافت حمل های مختلف محمولات به کشورهای آمریکای لاتین، شمال آفریقا، منطقه آکواس، کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر، آسیای شرق و جنوب شرقی و کشورهای منطقه خاورمیانه از عمده دستاوردهای این واحد می باشد.
افتخارات کسب شده توسط شرکت سایپا لجستیک که به واسطه این فعالیت ها در این شرکت بدست آمده را عنوان می فرمایید؟
در سال 91 همزمان با برگزاری پنجمین کنفرانس ملی لجستیک و زنجیره تامین که با همکاری انجمن لجستیک ایران و موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی برگزار شد، برای نخستین بار شرکت های برتر در حوزه لجستیک و زنجیره تامین جهت کسب تندیس جایزه ملی لجستیک ایران به رقابت پرداختند. شرکت سایپا لجستیک نیز به همراه کلیه رقبا با تکمیل اظهارنامه های مربوطه نامزد دریافت جایزه ملی لجستیک شد که پس از ارزیابی های به عمل آمده از کلیه نهادهای شرکت کننده، این شرکت با کسب تندیس نقره در حوزه حمل و نقل برون شهری و تندیس برنز در حوزه توزیع و انبارداری، با کسب حداکثر امتیاز مجموع، به عنوان شرکت برتر در حوزه لجستیک و زنجیره تامین در سطح کشور معرفی گردید. همچنین در پی برگزاری هفتمین همایش مدیریت سبز کشور که با همکاری سازمان حفاظت از محیط زیست و بنیاد جهانی انرژی در سطح بین المللی برگزاری گردید، با توجه به بهبود فرآیندهای عملیاتی در زمینه کاهش آلایندگی های زیست محیطی و استفاده از حمل ریلی بجای حمل جاده ای در راستای کاهش هزینه های حمل و کاهش مصرف سوخت و همچنین برنامه ریزی و تدوین فرآیندهای بازیافت ضایعات در پایانه های شرکت به منظور کاهش نرخ ضایعات و آلودگی های زیست محیطی، این شرکت مفتخر به کسب تندیس سبز و تقدیرنامه سازمان حفاظت از محیط زیست و بنیاد جهانی انرژی گردید. با کسب این عنوان در حوزه حفاظت از محیط زیست، در راستای نیل به اهداف عالیه گروه خودروسازی سایپا، این شرکت توانست به سهم خود، به شعار غرور آفرین ( سایپا دوستدار محیط زیست )، جامه عمل بپوشاند.
کسب این افتخارات مرهون رهنون های جناب آقای مهندس غزنوی مدیریت محترم عامل شرکت سایپا لجستیک بود که همچون چراغ راه هدایتی، روشنگر مسیری بود که در راستای نیل به اهداف عالیه سازمان و گروه معظم خودروسازی سایپا، در آن گام نهادیم.
آیا حوزه خدمات قابل ارائه توسط شرکت سایپا لجستیک، محدود به گروه خودروسازی سایپا می شود؟
علیرغم اینکه هدف از تاسیس شرکت سایپا ریل در سال 83 ، ارائه خدمات حمل و نقل و لجستیک به شرکت های گروه سایپا بود، بعدها ضمن چندوجهی شدن فعالیت های سازمان و توسعه خدمات قابل ارائه لجستیکی در سال 87 که منجر به تغییر نام شرکت از سایپا ریل به سایپا لجستیک شد، این شرکت علاوه بر ارائه انواع خدمات حمل و نقل ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی و خدمات مشاوره و مهندسی لجستیک به شرکت های گروه خودروسازی سایپا، کلیه خدمات یاد شده را نه تنها به گروه های خودروساز غیر از سایپا، بلکه در زمینه های غیر خودرویی نیز به شرکت های فعال در زمینه های مختلف تولیدی و خدماتی ارائه می نماید.
اهم برنامه های سازمان مطبوعه را جهت سال جاری عنوان می فرمایید؟
مهمترین برنامه های این مدیریت در راستای توسعه و افزایش تنوع خدمات قابل ارائه، گسترش بازار در سطوح داخلی و بین المللی و تجهیز و افزایش ناوگان عملیاتی، مطالعه در خصوص ایجاد گمرک اختصاصی جهت ارائه انواع خدمات اظهار، ترخیص و عملیات گمرکی به شرکت های گروه و خارج از گروه سایپا می باشد. همچنین ورود به حوزه لجستیک هوایی و لجستیک زمینی فرودگاهی که در حال حاضر فاز مطالعاتی آن به پایان رسیده و در مرحله اجرای فاز مقدماتی می باشد، از دیگر برنامه های این مدیریت برای سازمان می باشد. در همین راستا نیز با شرکت های صاحب نام در حوزه حمل و نقل و لجستیک هوایی تفاهم نامه های جداگانه ای، به امضا رسیده. از دیگر برنامه های این مدیریت در راستای توسعه خدمات و کاهش هزینه های لجستیکی می توان به مطالعه در خصوص اخذ نمایندگی لاین کشتیرانی بین المللی و همچنین تاسیس محوطه اختصاصی بندری در یکی از بنادر داخل و یا خارج از کشور اشاره نمود که فاز مطالعاتی آن نیز به پایان رسیده و در آستانه اجرای فاز مقدماتی پروژه می باشد.
انعقاد تفاهم نامه های همکاری با شرکت های داخلی و خارجی فعال در حوزه لجستیک و زنجیره تامین، تغییر نگرش گروه سایپا نسبت به فعالیت های سایپا لجستیک، از شرکتی که صرفاً خدمات حمل و نقل ریلی می دهد، به سازمانی چند وجهی که علاوه بر اینکه کلیه خدمات مهندسی و مشاوره ای لجستیک را ارائه می کند، توانمند در ارائه کلیه خدمات حمل در حوزه های ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی را نیز می باشد. ضمن اینکه پویایی همراه با نگرش علمی عملیات لجستیک شرکت در رأس برنامه این مدیریت قرار دارد.