سینرژی دو غول خودروسازی برای تولید خودروهای جدید/ تازهترین تحولات در صنعت خودرو
میهن صنعت : بعد از کش و قوسهای فراوان بر روی قیمتگذاری محصولات فعلی دو غول خودروسازی ایران و در نهایت، اظهار نظر محمدباقر نوبخت مبنی بر رایزنی دولت با خودروسازان برای کاهش قیمت محصولاتشان، اکنون ایران خودرو و سایپا مشغول طراحی پلت فرم جدیدی برای تولید خ
کش و قوس های فراوان و چندین ماهه خودروسازان برای تغییر قیمت محصولاتشان، به نتیجه نرسیده است. بازار هم راه خود را در پیش گرفته است و قیمتهای دلخواه خود را اعمال می کند. حتی محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز که در ابتدای کار با قدرت به دفاع از خودروسازان پرداخت و اعلام کرد که مردم منتظر کاهش قیمت خودرو نباشند نیز از موضع خود عقب نشسته و کار را به دست گذشت زمان سپرده است.
از سوی دیگر، حتی استعفای جمشید پژویان از ریاست شورای رقابت نیز کار خودروسازان را آسانتر نکرده است، سدی که به گفته برخی مقامات خودروساز، البته در محافل غیررسمی، سبب شد که خودروسازان نتوانند به برنامه های خود در شرایط رکود تورمی اقتصاد ایران دست یابند و مجبور شدند تا برای عبور از آن، ساعتها از وقت خود را به جای سپری کردن در حوزه تولید و رفع چالش های آن، در جلسات چانه زنی با وی بگذرانند.
حال خبرها حکایت از آن دارد که ایران خودرو و سایپا، دو غول بزرگ خودروسازی ایران قصد دارند که پلت فرمی جدید طراحی کنند که بر مبنای آن حداقل چند مدل خودروی جدید را وارد بازار کرده و بالطبع، شرایط را برای خود در قیمتگذاری تغییر داده و بتوانند قیمت های جدیدی را اعمال کنند تا چرخ تولید بچرخد و طرحی نو دراندازد.
بر این اساس، برنامهریزی برای طراحی و تولید این پلتفرم جدید، با مشارکت خودروسازان داخلی با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حال انجام است. البته بحثهایی در مورد طراحی این پلتفرم جدید خودرو با مشارکت یک طراح اروپایی مطرح است و در این بین، یک شرکت ایتالیایی به عنوان طرف خارجی در طراحی این پلتفرم عنوان شده و همچنین نام یکی، دو شرکت کرهای برای مشارکت در طراحی این پلتفرم جدید مطرح است.
طراحی پلتفرم جدید خودرو در حالی است که طی سالهای گذشته در کشور با غفلت روبرو شده است، در تحریمها هیچ اشارهای به طراحی خودرو نشده و این موضوع جزء تحریمهای صنعت خودرو ایران نبوده است. بحث طراحی پلتفرم جدید خودرو در شرایطی توسط ایران خودرو و سایپا پیگیری میشود که هنوز مدل همکاری این دو شرکت نهایی نشده و مشخص نیست که قرار است این دو شرکت به چه صورت، به تولید خودرو بر روی این پلتفرم بپردازند.
در این میان ممکن است این دو شرکت به صورت مشترک، یک محصول را تولید کنند و یا اینکه یک شرکت مشترک با طرف خارجی ایجاد و خودروی جدید تولید شود. سازمان گسترش از ایران خودرو و سایپا خواسته است تا جهت طراحی پلتفرم جدید خودرو سرمایهگذاری کنند و به این ترتیب، مالکیت معنوی پلتفرم جدید در اختیار ایران باشد.
به گفته کارشناسان صنعت خودرو، طراحی پلتفرم جدید خودرو بدون در نظر گرفتن موتور و قوای محرکه آن 250 تا 300 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد که باید دید با توجه به شرایط شرکتهای خودروساز، این تأمین مالی به چه صورت انجام خواهد شد.
منبع:اقتصاد ایران آنلاین
بحث طراحی پلتفرم جدید خودرو در وضعیتی پیگیری میشود که طی 10 سال اخیر شعارهایی در مورد طراحی پلتفرم جدید مطرح شده ولی هیچگاه به طور کامل عملیاتی نشده است. در این شرایط، شرکتهای قطعهساز نیز برای طراحی یک خودروی فرانسوی اعلام آمادگی کردهاند و میگویند آمادگی طراحی پلتفرم جدید را دارند.
در عین حال، سازمان گسترش بر همکاری قطعهسازان و خودروسازان در طراحی پلتفرمهای جدید خودرو تأکید دارد و بحثهایی در مورد سرمایهگذاری دو قطعهساز برای طراحی پلتفرم جدید مطرح است تا خودروهای جدید با حضور مشترک خودروسازان و قطعهسازان به تولید برسند.
عدم طراحی پلتفرم جدید خودرو در کشور در حالی طی سالهای گذشته ادامه داشته که به گفته کارشناسان، دلیل اصلی بالا بودن قیمت تمام شده تولید خودرو در کشور همین مسئله است. به هرحال باید منتظر بود و دید که از طراحی این پلت فرم، چه خودروهایی روانه بازار خواهند شد.