ایران در تولید محصولات کشاورزی در زمره 10 تولیدکننده ی دنیا قرار می گیرد. لذا توجه به این صنعت سبب توسعه اقتصادی، اشتغال زایی و ارزآوری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، ورود تولیدات داخلی هر کشوری به بازار های خارجی موجب توسعه اقتصادی و محرک بخش های مولد کشور می شود. یکی از بخش هایی که در کشور از ظرفیت بالا و معیار مناسب و مثبتی برخوردار است، بخش کشاورزی بوده البته لازم به ذکر است که به طور کلی اهمیت بخش های مولد کشور در همین برهه ی زمانی مشخص و ملموس تر می گردد. به این ترتیب که با آغاز سال جدید و از سرگیری دوبار تحریم ها به خصوص تحریم نفتی آمریکا علیه ایران بخش قابل توجهی از درآمد کشور تحت شعاع قرار خواهد گرفت. با توجه به این موضوع هم اکنون اهمیت و مغفول ماندن بخش های مولد کشور به ویژه صنعت کشاورزی بیش از پیش احساس می شود.
ایران در تولید برخی از محصولات کشاورزی مهم در رتبه های بین اول تا هفتم قرار دارد. همچنین براساس اعلام سازمان فائو، 25 درصد محصولات کشاورزی دنیا در ایران تولید می شود اما آیا این 25 درصد صادرات می شود و یا حتی 15 درصد از آن! خیر تجارت کشور در بخش کشاورزی بسیار اندک است و علت این موضوع مشخص بوده و آن هم به علت وجود موانعی است که بر سر راه تولید و صادرات محصولات کشاورزی قرار دارد.
با توجه به اینکه توسعه صادرات و صادرات محور شدن تولیدات یکی از اولویت ها در اقتصاد مقاومتی است اما آنطور که باید و شاید این اصل به مرحله اجرا به طور کامل نرسیده است.
بیش از نیمی از میزان کل صادرات کشور، نفت و مشتقات این محصول بوده و مابقی هم اکثرا مواد خام و سهم اندکی از کل صادرات تولیدات تمام شده بوده است.
نبود استراتژِی و یا به اجرا نشدن دقیق استراتژِی ها تدوین شده از مشکلات بزرگ اندک بودن میزان صادرات کشور است. این برنامه ها به طور مختصر شامل تسهیلات طولانی مدت با سود های اندک، ایجاد فضای مناسب برای فعالیت واحدهای تولیدی، بهبود فضای کسب و کار که شامل معافیت های مالیاتی و کاهش تعرفه های بیمه با افزایش کارگر بوده است.
با توجه به اینکه سازمان فائو در سال 2016 اعلام کرد که ایران هشتمین تولیدکننده محصولات کشاورزی در دنیا بوده و در زمره ی 10 صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی قرار داشته و همچنین بیش از 25 درصد اشتغال زایی کشور در این بخش و صنایع زیر مجموعه آن بوده نشان از ظرفیت بالا و توانمندی بخش کشاورزی کشور است.
عدم ثبات قیمت ها در بازار، کمبود کانتینرهای یخچالی، نبود هواپیماهای کارگو(باری)، عدم وجود مراجع تصمیم گیرنده صادرات زیر یک سقف، بهره بانکی بالا، عدم تجهیزات سورتینگ و بسته بندی ماشینی در بین صادرکنندگان، فعال نبودن رایزن های بازرگانی در کشورهای هدف، عدم مساعدت در برگزاری نمایشگاه ها، عدم نظارت و کنترل برکرایه حمل جاده ای و دریایی برخی از مشکلات بخش کشاورزی است.
برخورداری از نور خورشید چهار فصل و 11 اقلیم از 13 اقلیم جهان یکی از مزیت هایی است که موجب شده تا محصولات کشاورزی ایران از نظر کیفی یک سر و گردن بالاتر قرار بگیرند. اگر راهکار هایی برای مشکلات این بخش تدوین شود و دقیق به مرحله اجرا برسد شاهد ارزآوری این صنعت و اشتغال زایی قابل توجه خواهیم بود.
انتهای پیام/