مثل احمدینژاد کار کنم، سرم گیج میرود/ گشت ارشاد با بیش از صد تار مو برخورد کند
میهن صنعت : عضو ائتلاف پنجگانه در جمع دانشجویان گفت: چرا که گاهی اوقات آقای احمدی نژاد کارهایی انجام میداد که اگر من میکردم سرم گیج میرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، محمدرضا باهنر عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان در سخنانی در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقاط ضعف دولت احمدی نژاد گفت: به دلیل اینکه در دولت آقای احمدی نژاد جامعنگری حاکم نبود، برخی اقدامات به ضد خود تبدیل شد.
وی ادامه داد: یکی از مشخصه های اصلی رئیس جمهور این است که گوش او بیشتر از زبان کارش کند و اگر گوش و فکر او کار کند، نیازی به زبانش نیست.آقای احمدی نژاد کاری به خرد جمعی نداشت و به ذهن، تفکر و قضاوت خود و همچنین حکمیت خود اعتماد داشت. لذا خرد جمعی در دولت نیز بهره برداری نمیشد و در این دولت اگر کسی میخواست جدل و بحثی کند و در مسایل کارشناسی موضوعی را مطرح کند، آقای رئیس جمهور حوصله شنیدن حرف دیگران را نداشت.
باهنر با بیان اینکه احمدی نژاد در دولت نهم و دهم ساختارهای اجرایی کشور را بهم ریخت،گفت: به طور مثال سازمان برنامه و بودجه منحل شد، در حالی که این سازمان ۵۰ سال سابقه داشت و مغز متفکر بود. البته ایراداتی هم بر این سازمان وارد است، اما نباید پاک و به معاونت راهبردی مطیع و همدل بدل میشد.
وی ادامه داد: آقای احمدی نژاد میخواست شورای عالی اقتصاد را منحل کند که مجلس جلوی این کار را گرفت. ضمن اینکه ما حس نکردیم که آقای احمدی نژاد سیاست راهبردی داشته باشد و ما نتوانستیم مجموعه رفتار او را به سیاست راهبردی تبدیل کنیم؛ نه در اقتصاد، نه در فرهنگ و نه در سیاست خارجی.
عضو ائتلاف پنجگانه اکثریت اصولگرایان اظهار داشت: یکی از مبرمترین نیازهای مدیریت در سطح کلان این است که دورنگری وجود داشته باشد، اما دورنگری را در راهبردهای آقای احمدینژاد ندیدیم، لذا برخی کارها به بن بست خورد. شجاعت آقای احمدی نژاد نیز از محدوده تدبیر وخرد بیرون میرفت و تبدیل به بیباکی میشد.
باهنر ادامه داد: در سیاست خارجی و موضوع قطعنامه ها آقای احمدی نژاد زمانی میگفت "این قطعنامه ها ورق پاره است" و زمانی دیگر نیز میخواست ثابت کند که "فلج کننده" نیز هست؛ اما چیزی بین این دو وجود دارد و وضع تحریم ها و قطعنامهها را در اقتصاد فعلی باید دید.
وی افزود: برخیها میخواهند بگویند که تحریم ها بی اثر بوده و برخی نیز معتقدند که همه مشکلات اقتصادی کشور مربوط به تحریم ها است، اما باید گفت آثار تحریمها در وضعیت اقتصادی کشور ۳۵ تا ۴۰ درصد است و ۶۰ درصد اثر تحریمها به ناهماهنگی، عجله کاری، خودمحوری و عدم استقبال از خرد جمعی باز میگردد.
این نماینده مجلس گفت: در سیاست خارجی طبیعی است که ما اختلاف منافع با برخی کشورها داشته باشیم. مقام معظم رهبری فرموده اند که هر کسی با رژیم صهیونیستی درگیر شود، ما به او کمک میکنیم. لذا ما رژیم صهیونیستی را غاصب و غیر مشروع میدانیم، اما حکومت آمریکا بر این باور است که بدون لابی صهیونیست ها نمیتوانند کاری بکنند؛ منافع ما با آمریکا در تضاد است و هیچ زمانی حل نمیشود، ولی آیا این حرف معنایش این است که با آمریکا منافع نداریم؟ در پاسخ به این پرسش باید بگویم " نه " ؛ ما هم میتوانیم با آمریکا منافع مشترک داشته باشیم.
باهنر یادآور شد: ما طبق چشم انداز بیست ساله کشور که به تایید مقام معظم رهبری رسیده، یکی از جملات در این سند این است که با همه کشورهای دنیا تعامل سازنده داشته باشیم، اما در این موضوع دیپلماسی ما فعال نبوده و سیاست راهبردی آقای احمدی نژاد اخم بوده در حالی که ما می توانستیم اخم و خنده را با هم داشته باشیم.
کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: با هیچ کشوری قطع ارتباط ما واجب نیست و همچنین برقراری ارتباطمان نیز حرام نیست، البته جاهایی تضاد وجود دارد.
در ادامه محمدرضا باهنر کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم به سوالات دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی پاسخ داد.
باهنر در پاسخ به این پرسش که برنامه های شما برای اصلاح نقاط ضعف دولت چیست؟ گفت: برخی از برنامه های من ساده است. به طور مثال اولین قدم من این است که سازمان برنامه و بودجه را احیا کنم. چرا که برخی مسائل به وجود آمده سریع حل میشود. همچنین شورای پول و اعتبار ، شورای اقتصاد، و صادرات غیر نفتی را فعال خواهم کرد.
وی ادامه داد: توصیه میکنم که رئیس جمهور فکر نکند که به اندازه تمام وزرای خود باید کار کند، چرا که گاهی اوقات آقای احمدی نژاد کارهایی انجام میداد که اگر من میکردم سرم گیج میرفت. به طور مثال ظرف ۱۵ روز دوبار به ونزوئلا رفت و صبح کاراکاس، شب تهران و فردا خوزستان بود و در ضمن در خاش هم کاری داشت که به آنجا سفر کرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: این اقدامات رئیس جمهور قابل تقدیر بود، اما جاهایی بود که میخواست به اندازه همه دولت کار کند. ولی مدیر موفق کسی است که تمهیدات خود را به وسیله دیگران انجام دهد و اجرا کند.
باهنر در خصوص سایر برنامههای خود در دوران ریاست جمهوری گفت: گرانی از مشکلات اساسی ما است و رشد بیرویه نقدینگی ،گردش سریع پول و عدم هدایت نقدینگی به سمت تولید از عوامل اصلی گرانی محسوب میشود که برخی از این عوامل در کوتاه مدت قابل حل است، میزان نقدینگی ظرف هفت سال از۷۰ هزار میلیارد تومان به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسید. ضمن اینکه دولت بعدی اگر میخواهد کاری انجام دهد میتواند رشد ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی را کم کند.
وی با اشاره به موضوع تورم در سال ۹۱ یادآور شد: سال ۹۱ تورم رکورد زد و تورمی بالاتر از بیست سال گذشته داشتیم و در نقطه به نقطه به ۴۱.۵ درصد رسید. ولی برآورد من این است که تورم ساختاری در کشور ۲۰ درصد است که باید اصلاح شود. ممکن است ظرف چهارسال بتوانیم این تورم ساختاری را حل کنیم،اما تورم انتظاری را ظرف یک سال میتوان حل کرد.
نماینده مجلس تاکید کرد: اگر رئیس جمهور با تدبیر و اقتصاددان انتخاب شود، قیمت ارز پایین میآید. چرا که افزایش برخی قیمتها توهمی و انتظاری است. لذا اگر مدیر باتدبیر، اقتصاددان، معتدل و معتقد انتخاب شود، ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت دلار پایین میآید.اما اگر کسی بیاید که ادامه دهنده دولت نهم و دهم باشد دلار پایین نخواهد آمد.
باهنر با اشاره به هدفمندی یارانه ها گفت: اصل هدفمندی ضروری و غیر قابل اجتناب است. ضمن اینکه دولت نهم و دهم این موضوع را آغاز کرد و شانه زیر بار داد و استارت این کار خوب بود، ولی به دلیل اینکه در اجرا از قانون مصوب منحرف شد، شیرینی کار را تبدیل به تلخی کرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری یاد آور شد: هنوز هدفمندی یارانهها منافع زیادی دارد، اما بنگاه تولیدی کشور از رهگذر آن ضربه خورده است. ضمن اینکه باید مرحله بعدی هدفمندی تا آخرین ایستگاه یعنی مرحله پنجم اتفاق بیافتد، ولی به شرط اینکه مرحله اول آسیب شناسی شود.
باهنر افزود: در سه چهار روز گذشته آقای احمدی نژاد باز اعلام کردند که اگر اینها میگذاشتند، من ۲۵۰ هزار تومان ماهیانه به مردم میدادم. در اینجا باید بگویم منظور از اینها مجلس است ؛ بله میشود محاسبه کرد و به هر ایرانی ۲۵۰ هزار تومان داد. ولی هدفمندی از بودجه دولت نیست و طبق قانون از محل فروش نفت نیز نیست.
نایب رییس مجلس ادامه داد: این پول فقط از گران کردن فراوردهای نفتی و کالاها حاصل میشود. لذا اگر ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان به هر ایرانی بدهیم، باید از جیب دیگر آنها ۵۰۰ هزار تومان برداریم که این یک فشار تورمی را وارد میکند و هیچ خانوار و بنگاه اقتصادی نمیتواند آن را تحمل کند.
باهنر تصریح کرد: مملکت را باید با اعتدال و تدبیر اداره کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که دولت من دولت "آقا اجازه" نخواهد بود یعنی چه ؟ تاکید کرد: ما معتقدیم که تمهیدات و اختیارات رهبری در جایجای قوانین جاری و ساری است. به طور مثال در اصل ۱۱۰ قانون اساسی یکی از وظایف رهبری این است که سیاست های کلی نظام را تبیین و ابلاغ کند و یک مرکز دیگر شورای عالی امنیت ملی است که در موارد زیادی تصمیم می گیرد و تصمیمات را باید به تایید مقام معظم رهبری برساند.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان ادامه داد: دولت من دولتی است که قانون، مصوبات شورای عالی امنیت ملی و تمهیدات رهبری را دقیق اجرا کرده و لازم نیست از آقا اجازه بگیریم.
وی گفت: متاسفانه برخی از افراد تمام کارهایی که می خواهند انجام دهند را به گردن بالاتر میاندازند و اگر آن کار خوب شد، میگویند من رئیس جمهور قَدَری بودم و اگر اشتباه شود ،آن را به گردن نمیگیرند. ولی من می گویم بالعکس است. آنجایی که خوب و موفق عمل کردیم، نتیجه کار وزرا ، مجلس و مسئولان است. اما اگر جایی اشتباه کردیم گردنمان را باید کج کنیم و به اشتباه خود اعتراف کنیم.
باهنر تصریح کرد: چه اشکالی دارد که اگر رئیس جمهور هر سال یک دفعه در موضوعات مختلف مانند تورم و نقدینگی از مردم عذرخواهی کند؟ چرا که نظام بوروکراسی کشور باید در کاخ شیشهای و شفاف باشد، ضمن اینکه همه تعاملات دولت را باید مردم ببینند. پیشخوان دولت نباید بالا باشد، بلکه باید پایین باشد تا همه چیز قابل مشاهده باشد.
این نماینده مجلس افزود: آقا اجازه به درد آن زمانی میخورد که تقصیرات را به گردن بالاتریها بیاندازد. اما بنده مقلد مقام معظم رهبری هستم و به دستورات وی عمل می کنم، چرا که وی مرجع تقلید، رهبر و ولی امر من است.
باهنر با اشاره به اینکه آقا اجازه یعنی رفع مسئولیت و ایجاد مزاحمت ، تصریح کرد: نیازی نیست که رئیس جمهور در مسائل مختلف مانند بودجه به سراغ آقا رود و از او اجازه بگیرد چرا که او باید بودجه را به موقع تحویل بدهد
باهنر ادامه داد: گاهی رهبری دستوراتی میدهند که این کار انجام نشود، مانند سوال از رئیس جمهور که بنده جزو سوال کنندگان نبودم و موافق سوال نیز نبودم .
وی افزود: در خصوص سوال از رئیس جمهور، حضرت آقا فرمودند تا الان مجلس و دولت به وظیفه خود به خوبی عمل کرده اند، اما مصلحت نمیدانم که این کار ادامه یابد.بنابراین نمایندگان سوال خود را تا ظهر پس گرفتند.
باهنر ادامه داد: در جایی مطرح شد که خودروسازان داخلی دارند "لوس" میشوند، لذا ما تعرفه داخلی را پایین آوردیم تا مشکلات بحث خودرو حل شود. ولی حضرت آقا در تعطیلات نوروزی همان سال که برای بازدید به یکی از خودروسازیها رفته بودند، فرمودند "این سیاست را قبول ندارم که باکاهش تعرفه خودروسازان آنها را مجبور به کاری بکنیم" ؛ ایشان اظهارنظری کردند و ما بعد از تطعیلات نوروز همان سال در مجلس طرح دو فوریتی را برای اصلاح آن بند از بودجه دادیم. لذا من برای ۴ هزار حکمی که در کمیسیون برنامه و بودجه سالهای قبل دادم نه حق و نه وظیفه دارم که از آقا بپرسم.
باهنر در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شما اعلام کرده اید که آقای خاتمی با موسوی و کروبی فرق دارد، نظرتان را در این خصوص بگویید؟ گفت: برخی اسم دادند و گفتند "سران فتنه" ؛ و میخواستند در ابتدای امر یک ، دو ، پنج و حتی ۱۳ میلیون رایی که به مهندس موسوی داده شده بود را ذیل این عنوان تسری دهند که من به جد با آن مخالفم .
عضو گروه پنجگانه ائتلاف اصولگرایان تاکید کرد: من با اصلاح طلبان هیچ زمانی در یک حزب نخواهم رفت، ولی نباید همه اصلاح طلبان را با چوب فتنه راند. چرا که برخی از آنها تابعان فتنه بودند، بنابراین آنها باید پاسخگوی لطماتی که به نظام وارد کرده اند ، باشند.
باهنر تصریح کرد: در مورد خاتمی باید بگویم که وی در جریان فتنه وظیفه خود را در ارتباط با دفاع از نظام انجام نداد، ولی اینکه خودش به آن دونفر اضافه شود را قبول ندارم.
وی تاکید کرد: اما خوب بود آقای خاتمی جبران میکرد و جاهایی تلاش میکرد و باید سکوت معنادار خود را می شکست.
این نماینده مجلس گفت: در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی، وی غیر از اینکه مشی و رفتارش با سیاست های عمومی نظام زاویه داشت، ولی وقتی حضرت آقا به وی امر و نهی میکرد به آن عمل کرده و من تخطی از خاتمی ندیدم.
باهنر با بیان اینکه نمیگویم که خاتمی هیچ تقصیری نداشته است، تاکید کرد: آقای خاتمی در زمان فتنه رفتارهای معناداری داشت که باید جبران کند.
عضو گروه پنجگانه ائتلاف اصولگرایان در خصوص چند قطبی شدن انتخابات آتی ریاست جمهوری، گفت: اصلاح طلبان در انتخابات آتی کاندیدا خواهند داشت، ولی غلظت آن بالا و پایین است و چند کاندیدا به طور مثال آقای عارف و آقای جهانگیری معرفی شده اند که حمایت آقای هاشمی و آقای خاتمی از آقای جهانگیری است.
باهنر تاکید کرد: انتخابات آینده ریاست جمهوری سه قطبی است و اصلاح طلبان، اصولگرایان و حلقه اصلی جریان احمدینژاد از قطب های این انتخابات هستند. ضمن اینکه این قطب ها ظاهرا نمی توانند به هم نزدیک شوند و احتمالاً اصولگرایان در دو قطب میمانند .
وی تاکید کرد: احمدی نژاد نیز حتماً کاندیدا دارد و کاندیدای اول او مشخص است ولی اگر او نشد نفر دوم و سوم نیز دارد .
باهنر گفت: اینکه گفته شود به مردم به اصولگرایان روی خوش نشان نخواهند داد و اصلاح طلبان نیز در انتخابات حضور نمییابند، تحلیل ساده ای است ؛ نیت آقای احمدی نژاد این است که انتخابات دو قطبی شود و داستان دیو و فرشته تکرار شود. اما نظر بنده این است که انتخابات آتی ۳ تا ۴ قطبی است.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان ادامه داد: احمدی نژاد مدعی است که کاندیدای جناحی نبوده و هیچ جناحی از او حمایت نکرده است. ضمن اینکه من در سال ۸۴ رئیس ستاد انتخابات آقای لاریجانی بودم و ۲۰ سال با آقای احمدی نژاد سابقه کار داشتم، لذا طبیعی بود که اگر وی انتخاب میشد به وی تبریک می گفتم. لذا در سال ۸۴ این کار را انجام دادم، اما عدم مشورت پذیری و خودکامگی باعث شد که بین ما فاصله ایجاد شود. سال ۸۸ اعلام کردم که در آن سال به آقای احمدی نژاد رای ندادهام، بلکه به محسن رضایی رای دادم.
باهنر در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا شما عروسی فرزندتان را در کاخ صاحبقرانیه گرفته اید و حالا چطور میخواهید رئیس جمهور ساده زیستی شوید؟ گفت: ممکن است چیزهایی وجود داشته باشد که هیچ کس آنها را نپسندد، ولی باید بگویم آنجا کاخ نیست و سالن دارد و شما نیز قیمت ها را میدانید که به چه میزان است. ولی من هزینه آنجا را نمیدانم .
وی ادامه داد: در تهران سالن های عروسی وجود دارد که هزینه آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است و همچنین سالن هایی داریم که هزینه آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. میدانم که جوانهایی هستند که به خاطر جهیزیه دو تا سه میلیونی به خواستگار خود جواب مثبت ندادهاند، ولی این مسئله را خیلیها نمی پسندند، اما برخیها نیز میپسندند.
باهنر در خصوص گشت ارشاد گفت: رئیس جمهور گفته بود که به دو شاخه موی خانمها چکار دارید، من به ۵۰۰ تا هزار تار مو هم کاری ندارم. اما اگر آستین ها بالا رفت و تاب شد و ساق پا نیز بالا رفت، سوال می کنم که آخر قضیه کجاست ؟
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: هنجار اجتماعی نباید شکسته شود و فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، تذکر، اخطار، بازداشت نیز وجود دارد. من اعتقاد دارم همه مراحل را باید داشته باشیم. درست است که خدا آدم را آزاد آفریده، اما جامعه هنجار دارد و هنجار جامعه این است که حجاب و رفتارها نباید بوی فساد دهد و تحریک کننده باشد.
باهنر افزود: گشت ارشاد باید حداقلها را رعایت کند و نباید به صد تار موی خانم ها کاری داشته باشد، ولی باید از این جلوتر را کار داشته باشد.
وی در خصوص فتنه ۸۸ گفت: گفته می شود که من در فتنه ۸۸ رد شدهام، اما اصراری نداشته باشید که دیگران نظر من را قبول داشته باشند .
باهنر ادامه داد: در فتنه ۸۸ هر کسی در کشور ماموریت خاصی داشت ؛ برخی ماموریت شعار دادن داشتند که خوب و لازم بود؛ عده ای نیز کارهای دیگری در جهت خلاف انجام دادند. مثلا در قم جوانان هیجانی به در خانه برخی آیات عظام رفتند و شعار دادند " مرگ بر ساکتین فتنه" آنان به در خانه آقای جوادی آملی رفتند و گفتند که ایشان ساکت فتنه بوده است، لذا ایشان ناراحت شد و نماز جمعه قم را نخواند.
باهنر ادامه داد: در مجلس هشتم ۵۰ نفر اصلاح طلب داشتیم، ولی مجلس را به گونه ای مدیریت کردیم که یک نفر فتنه گر نشود و در این مجلس نامه ای امضا شد که بر طبق آن درخواست اشد مجازات برای سران فتنه را داده بودیم، ضمن اینکه اصلاح طلبان مجلس هشتم نیز این نامه را امضا کردند.
باهنر خاطرنشان کرد: احمدی نژاد در انتخابات آتی کاندیدا دارد و علاقه مند است که کسی رئیس جمهور شود که سیاست های دولت نهم و دهم را نعل به نعل ادامه دهد؛ ولی ما مخالف این موضوع هستیم. ضمن اینکه رئیس جمهور و دولت می تواند حزب و کاندیدا داشته باشد، ولی حق ندارد از تریبون دولت و بیت المال استفاده کند. همچنین کاندیدای اول آقای احمدینژاد، مشایی است و اگر این فرد نشد، افراد دیگری را نیز دارد.
وی در پایان گفت: بین کاندیداها کسی وجود ندارد که مانند من اطلاعات نیروی انسانی را این چنین داشته باشد و من علم رجال و مدیران کشور را دارم.