«میهن صنعت»:

هر آنچه که باید از قفسه بندی انبار بدانید

اگر بخواهیم تعریفی از قفسه بندی انبار داشته باشیم به مجموعه‌ای از سازه‌های عمدتا فلزی گفته می‌شود که دارای سطوح مناسب برای بارگذاری کالا و سایر اقلام بوده و امکان دسترسی آسان به آن را نیز برای کاربران فراهم می کند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، در لفظ عامیانه وقتی سخن از قفسه بندی به میان میاید تصاویری از قفسه های انباری که جایی دیده ایم در ذهن تداعی میشود اما به لحاظ تخصصی قفسه بندی انبار خیلی متنوع و با کارایی های متفاوتی هستند. اگر بخواهیم تعریفی از قفسه بندی انبار داشته باشیم به مجموعه‌ای از سازه‌های عمدتا فلزی گفته می‌شود که دارای سطوح مناسب برای بارگذاری کالا و سایر اقلام بوده و امکان دسترسی آسان به آن را نیز برای کاربران فراهم می کند. تنوع این محصولات به جهات مختلف از مواد اولیه تولیدی تا ابعاد و قیمت باعث شده امروزه انبارهای صنعتی و نیمه صنعتی با هر نوع نیاز و خواسته، قادر به تهیه قفسه دلخواه از بین این محصولات باشند.

با وسعت یافتن انبارها، بالا رفتن گنجایش آنها و افزایش تعداد و تنوع اقلام موجود در آنها، نیاز به افزایش سطح مکانیزاسیون قفسه بندی انبار به یکی از الزامات انبارداری امروزی تبدیل شده است.

در نوشتار پیش رو به بررسی قفسه بندی انبار پرداخته و درباره قفسه بندی مکانیزه و تنوع آن نیز با شما گفتگو می‌کنیم.

قفسه بندی مکانیزه انبار: الزام یا تنوع دکوراتیو؟

صنعت قفسه بندی و نقش آن در ساماندهی فضای انبار سال‌هاست به‌عنوان بخشی از فضاسازی و چیدمان چنین فضایی مطرح است. هر انبار نگهداری کالا و محموله، بسته به نوع اقلام مورد نظر و نیز با توجه به طراحی خاص و نوع سازه، نیازمند نوع خاصی از قفسه بندی است.

در یک نگاه کلی انواع قفسه بندی اعم از مکانیزه و کلاسیک در 2 دسته اصلی قفسه بندی ثابت و قفسه بندی متحرک قرار می‌گیرند. نکته مهم در مورد هر یک از این نمونه‌ها و زیرشاخه‌های آنها کاربردی بودن آنهاست که در کنار زیبایی و نقش دکوراتیو، تاثیر به‌سزایی در شکل‌گیری نظم در فضای انبار ایفا می‌کند.

با تنوع محصولات قفسه بندی آشنا شویم!

انواع قفسه مورد استفاده در انبار به 2 گروه اصلی تقسیم می‌شوند:

قفسه بندی ثابت:

قفسه بندی ثابت همانطور که از نامش برمی‌آید برای تعبیه در یک مکان مشخص طراحی‌شده‌ و پس از نصب در جای خود ثابت است.

این نوع از قفسه بندیها، جزء کاربردی‌ترین و پرطرفدارترین مدلهای قفسه بندی صنعتی هستند که به منظور نگهداری بارهای سنگین، نیمه سنگین و سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. از چنین قفسه‌های‌ فلزی عموما برای ذخیره‌سازی کالاهایی که نیازمند بازپرسازی مداوم می باشند، استفاده می گردد.

تنوع زیرشاخه‌های قفسه بندی ثابت عبارتند از:

 

  • قفسه بندی پالت راک
  • قفسه بندی خود راهرو
  • قفسه بندی بازویی
  • قفسه بندی پالت راک دو عمقی
  • قفسه بندی راهرو باریک
  • قفسه بندی کفپوش‌دار سنگین
  • قفسه بندی کفپوشدار سبک
  • قفسه بندی مشبک
  • قفسه بندی دفتری

قفسه بندی متحرک یا پویا

این نوع قفسه بندی که با نام داینامیک (Dynamic) نیز خوانده می‌شود از جدیدترین سیستم‌های قفسه بندی صنعتی است که از فناوری الکتریکال و مکانیکال برای رسیدن به اهداف خود در زمینه چیدمان مفید و حرفه‌ای سود می‌برد.

صرف‌نظر از وجوه مشترک و شباهت‌های قفسه‌بندی پویا با انواع ثابت آن، این محصولات به شکل تخصصی و برای نگهداری کالاهای بیشتر در فضای کم طراحی ‌شده‌اند. در این سیستم‌، قفسه‌های فلزی روی ریلهای تعبیه شده در کف انبار نصب شده و نیاز به راهروهای ثابت ندارند. این روش از قفسه بندی مکانیزه با دسترسی بیشتر به موجودیها، بهره‌وری را حتی در صورت کم بودن فضای در دسترس افزایش می‌دهد.

هر آنچه که باید از قفسه بندی انبار بدانید

با تجهیزات قفسه بندی مکانیزه آشنا شویم!

سیستم‌های کلاسیک و امروزی قفسه بندی هر یک به نوعی در بالا بردن بهره‌وری و بازدهی انبار تاثیر داشته و اجرای سیستم‌های انبارداری را تسهیل می‌کند. اما بدون شک جذاب‌ترین و مفیدترین شیوه استفاده از این محصولات را می‌توان در قفسه بندی مکانیزه و تجهیزات مرتبط با آن یافت.

این تجهیزات تلفیقی از فناوری اتوماسیون و سیستم‌های قفسه بندی هستند که بیشترین نتایج مثبت را برای کاربران به‌همراه داشته و نقش مهمی در افزایش بهره‌وری در این زمینه ایفا می‌کنند.

اصلی‌ترین تجهیزات قفسه بندی متحرک یا مکانیزه شامل موارد زیر است:

قفسه بندی خود جریان یا پویا:

این سیستم به‌منظور بیشترین استفاده از فضای انبار طراحی شده و با حذف راهروهای موجود بین قفسه بندی‌ها، که در روش کلاسیک مرسوم بود به این هدف دست می‌یابد.

قفسه بندی خود جریان هم‌چنین راه حلی ایده‌آل برای فضاهایی نظیر سردخانه‌های نگهداری دارو و مواد غذایی می باشد، از این جهت که اولویت اول چنین فضاهایی دستیابی به بیشترین ظرفیت ممکن برای نگهداری کالا در انبار است. یکی از ویژگیهای اصلی قفسه بندی خود جریان، پیاده سازی خودکار مدیریت موجودی بر مبنای اصل FIFO می باشد.

قفسه بندی موبایل راک

این نوع قفسه بندی مکانیزه علاوه بر همه مزایای قفسه‌های پالت راک، از مزیت جابجایی بلوک‌های قفسه بندی نیز برخوردار است. مزیتی که امکان بیشترین بهره‌برداری از فضای انبار را برای کاربران فراهم می‌کند.

این سیستم قفسه بندی با مکانیزم حرکتی ویژه بیشترین ظرفیت ممکن را در قفسه بندی انبار فراهم می نماید این کار با حذف اغلب راهروهای فرعی و باقی گذاشتن تنها یک یا چند راهرو صورت می‌گیرد. در این مورد نیز مفید بودن سیستم در مکان‌هایی با اولویت اصلی دستیابی به حداکثر ظرفیت انبار شکل می‌گیرد.

قفسه بندی شاتل درایوین

این سیستم تمام مکانیزه نهایت سرعت و دقت در گذاشت و برداشت پالت‌ها را با به‌کارگیری دستگاه شاتل فراهم می‌کند. بر این اساس و با استفاده از دستگاه شاتل، جابجایی سریع و چیدمان آسان پالت‌ها داخل راهروهای قفسه بندی در کمترین زمان ممکن و به بهترین شکل فراهم می‌‌شود.

دو نمونه دیگر از تجهیزات قفسه بندی مکانیزه با نام‌های قفسه بندی خود تغذیه و قفسه بندی خود برگشت نیز در انبارهای صنعتی و نیمه صنعتی کاربردهای فراوانی دارند.

قفسه بندی خود تغذیه در خطوط مونتاژ و برخی مراکز توزیع مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مدل از قفسه مکانیزه نوعی انبار میانی است که با استفاده از طبقات غلطك‌دار با شیب مشخص، جریان مواد و قطعات را جهت تغذیه خطوط مونتاژ و پخش به‌صورت دائمی فراهم می‌کند. اين سيستم در يك طبقه و با ابعاد متنوع تولید و عرضه مي‌شود.

در قفسه بندی خودبرگشت، حمل و جانمایی بار توسط ماشین لیفتراک (یا ریچ تراک) صورت می‎گیرد. عمده موارد استفاده از این سیستم قفسه بندی، انبار قالب، سردخانه ها یا انبار قطعات است.

هر آنچه که باید از قفسه بندی انبار بدانید

نتیجه نهایی

قفسه بندی مکانیزه و کاربردهای وسیع آن در انبارهای مدرن امروزی به بخشی از سیستم اتوماسیون انبارداری تبدیل شده است. تنوع این محصولات و شیوه‌های کاربرد آنها در فضاهای صنعتی نیز بعنوان شاخه‌ای از مدیریت انبارداری و بهینه سازی انبار و استفاده حداکثری از فضای موجود مطرح است.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با سیستمهای قفسه بندی مکانیزه، به سایت‌ها و منابع معتبر معرفی کننده این تجهیزات مراجعه نمائید و از دانش فنی و به روز آنها در این زمینه بهره‌مند شوید.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=256924
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه