کمتر از 2 ماه تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است لذا این روزها بازار به کام صنعت لوازم التحریری بوده که طی این سال ها سنگینی حجم واردات به میزان قابل توجهی کمرشان را خم کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، کمتر از 2 ماه تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است لذا این روزها بازار به کام صنعت لوازم التحریری بوده که طی این سال ها سنگینی حجم واردات به میزان قابل توجهی کمرشان را خم کرده است. صنعت لوازم التحریر از جمله صنایعی است که بخش قابل توجهی از محصولاتی که توسط این صنعت در بازار عرضه می شود، داخلی سازی شده و بخش اندکی از آن از مواد اولیه خارجی بهره می برند. این صنعت از المان های مناسبی برای اشتغال زایی برخوردار بوده و به علت طیف گسترده ی محصولات قابل عرضه و تنوع طلبی بالای مخاطبان این بخش که عمدتا کودکان و نوجوانان هستند، از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است.
ورود بی رویه نمونه های خارجی موجب شده تا در این میدان تولیدکنندگان ترک زمین کرده و گوی را دو دستی تقدیم کالاهای واراتی کنند، البته لازم به ذکر است این موضوع متاثر از عدم توجه و نظارت مناسب دستگاه های ذیربط در این خصوص بوده به این علت که بیش از 60 درصد کالاهای موجود در بازار وارداتی و کمتر از 40 درصد آن تولیدات داخلی است که این میزان هم آنطور که باید و شاید مورد توجه خریداران ایرانی قرار نمی گیرد و بخش زیادی از این 40 درصد در انبارها خاک می خورد. این موضوع سبب شده تا تعداد محدودی از تولیدکنندگان خرد به سراغ تولید کالا با نام و نشان خارجی و کپی برداری از نمونه های خارجی بروند تا به این واسطه در چرخه تولید باقی بمانند.
اگرچه به گفته کارشناسان تعداد دانش آموزان نسبت به سالهای گذشته روندی نزولی داشته و هم اکنون تولیدکنندگان تنها با 30 درصد توان خود به فعالیت می پردازند اما در صورت بهبود شرایط این افراد می توانند با 60 درصد ظرفیت خود بازار داخل را تامین و با مابقی ظرفیت محصولات را به بازار کشورهای دیگر صادر کنند.
تعداد قابل توجهی از کارشناسان و فعالان این صنعت بر موضوع اینکه واردات خود ضد تولید است واقف بوده و تاکید دارند اما عاملی که سبب تضعیف این صنعت شده واردات بی رویه کالاها در این صنعت است به این علت حضور کالاهای وارداتی با کیفیت به صورت کنترل شده خود موجب ایجاد فضای رقابتی و رشد کمی و کیفی تولیدات داخلی می شود.
البته در این بین نباید از تاخت و تاز و بنگاه داری بانک ها هم صرفه نظر کرد چنانکه تولیدکنندگان زمانی که برای خرید مواد اولیه به سراغ دریافت وام از بانک ها می روند با سودهای سر سام آور 18 درصدی بانک ها مواجه می شوند لذا ترجیح بر این موضوع دارند تا با تولید اندک به کار خود ادامه دهند که این امر تاثیرات زیادی در شرایط و میزان تولید این بخش صنعتی کشور خواهد داشت.
با توجه به اینکه هنوز بخشی از مواد اولیه تولید لوازم التحریر، خارجی است باید دولت این موضوع را برای تولیدکنندگان لوازم التحریر در نظر گیرد که تعرفه ی مواد مورد نیاز افراد متناسب با شرایط و فرآیند ترخیص نیز مناسب باشد.
با توجه به ظرفیت های بالای این صنعت در کشور و همچنین برخورداری کشور از نیروی انسانی کافی و کم هزینه به نظر می رسد دولت باید توجه بیشتری به این بخش مستعد کند تا این صنعت موجب درآمد زایی و توسعه اقتصادی در کشور شود.
انتهای پیام/