چوب لای چرخ قطعهساز
روزگاری بود ساخت ECU خودروهای در داخل کشور یا ایربگ و حتی فرمان برقی جزء نشدها بود ولی دیدیم چندی پیش یک قطعه ساز داخلی از نسل جدید ECU رونمایی کرد و ایربگ و فرمان برقی هم به مرحله تولید رسیده است. اما شاید آنقدر که ما از ناآگاهی بعضی از مسئولین رنج می بریم و از بی برنامگی سازمانهای دولتی ضربه می خوریم از تحریم ضربه نخوریم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، اگر بخواهیم این اوضاع بغرنج را مانند یک پازل شرح دهیم باید از اینجا شروع کنیم .تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا بر علیه ایران معضلی بزرگ در تمام بخشهای کشور محسوب میشود. در بخش خودروسازی اوضاع کمی پیچیدهتر و وخیمتر از دیگر بخشهای بازار است زیرا طی یکسال گذشته خودرو از دید مردم تبدیل به یک کالای سرمایهای شده و همه در سدد خرید یک، و یا چند دستگاه خودرو برای حفظ سرمایه خود هستند.
با توجه به تحریم صنعت خودروسازی، خودروسازان در تامین قطعات به مشکل برخورده اند و نتوانستند خودروهای خود را تکمیل و به مشتریان تحویل دهند. مشکل خودروسازان مستقیم به قطعه سازان مربوط میشود جایی که مطالبه قطعهسازان از این گروه بیش از حد شده و در کنار این قضیه تامین مواد اولیه نیز به مشکل بر خورده است. در ابتدای سال قرار بود به قطعه سازان تسهیلاتی اعطا شود تا از این بحران خروج پیدا کنند.
بر همین اساس و آنچه در محاسبات اعلام شده آمده اینگونه است که " برای تولید هر خودرو به طور میانگین ۱۸۰۰ دلار در کل زنجیره تأمین ارز مورد نیاز است که با توجه به یک میلیون تولید خودرو پیشبینی شده برای امسال رقمی در حدود دو میلیارد دلار در کل زنجیره تأمین مورد نیاز صنعت خودرو است.سال گذشته بنا بر پرداخت 11 هزار میلیارد یورو تسهیلات بود اما چون این تسهیلات قرار بود به صورت یورو پرداخت شود و به همین صورت و با نرخ یورو روز پس گرفته شود که مورد تایید قرار نگرفت. اگر بنا به پرداخت به یورو باشد باید سود متعارف بانکی و به صورت ریالی از قطعه ساز دریافت شود" که در کل این موضوع به فراموشی سپرده شد و قطعه سازان با دریافت ارز نیمایی و آزاد هر روز ضعیفتر شدند.
طی ماه های گذشته حجم عظیمی از نارضایتی ها به سمت خودروسازان داخلی روانه شده چراکه به دلیل کمبود قطعات و مشکلات بسیار دیگر که بیشتر آن ناشی از تحریم های آمریکا بوده، خودروسازان نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.
در همین رابطه برخی از کارشناسان حوزه صنعت خودرو معتقدند که دولت و خودروسازها می توانستند با عبرت از بد عهدی شرکای خود به برجام دلخوش نباشند و ذخیره سازی قطعات "های تک" را دستور کار خود قرار دهند تا به این واسطه چرخه تولید ادامه یابد اما وقتی اشاره به این شد که قراردادها با حساسیت بسته شده ولی خودروسازان فرانسوی نخواهند رفت همه امیدوار شدیم، بگذریم که رفتار این روزهای فرانسوی ها اصلا قابل پیش بینی نبود ولی هر آنچه به توان خود اتکا کردیم موفق شدیم.
روزگاری بود ساخت ECU خودروهای در داخل کشور یا ایربگ و حتی فرمان برقی جزء نشدها بود ولی دیدیم چندی پیش یک قطعه ساز داخلی از نسل جدید ECU رونمایی کرد و ایربگ و فرمان برقی هم به مرحله تولید رسیده است. اما شاید آنقدر که ما از ناآگاهی بعضی از مسئولین رنج می بریم و از بی برنامگی سازمانهای دولتی ضربه می خوریم از تحریم ضربه نخوریم.
در همین رابطه مازیار بیگلو؛ دبیر انجمن قطعه سازان در مراسم افتتاحیه خط تولید پژو 301 گفت : «ترس ما از تحریم های داخلی است. چطور می توانیم با قوانین دست و پا گیر از تولید سنتی خارج شویم چنانچه صنعت خودرو و قطعه سازی نقطه اتصال ۶۰ بخش صنعتی در کشور است و هر کدام قوانین خاص خودرا دارند. برای رسیدن به خودکفایی در تولید به حمایت همه ی بخش ها از جمله وزارت صنعت نیازمندیم تا به این واسطه در تولید قطعات های تک به موفقیت کامل برسیم.»
به گزارش خبرنگار «میهن صنعت»، اوضاع و احوال صنعت خودروسازی کشور به هیچ عنوان خوب نیست و به جای ای کاش، اما و اگر و نگاه رو به عقب باید فکری به حال امروز و فردا کرد. اگر دولت به قطعهسازان بزرگ کشور که پتانسیل بالایی در زمینه تولید قطعات فنی، تزئینی و های تک(مانند ECU) دارند تسهیلات ویژه با بازپرداخت و نرخ سود پایین اعطا کند میتوان امیدوار بود که خودروهای ناقص کف کارخانه تکمیل شود و به دست مشتریان میرسد که همین موضوع منجر به کاهش قیمت خودرو و گردش مالی بین این دو صنف خواهد شد.
انتهای پیام/