«میهن صنعت» گزارش می دهد:

افزایش صادرات، برگ برنده ی توسعه اقتصادی

گرچه این روزها بازار روی اعتدال است اما شاهد ارقام جالب توجهی هستیم. هنوز زمان زیادی از افزایش قیمت چشمگیر در بازار نگذشته و به همین سبب بخش زیادی از فعالان آنطور که باید و شاید خاطر جمع نیستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، رشد قابل توجه نرخ ارز طی ماه های اخیر اکثر بخش های اقتصادی خصوصا بخش های مولد را دچار مشکلات عدیده کرده و برآیند این چالش ها موجب کاهش ظرفیت تولید و تعدیل نیرو در کارخانه ها و واحدهای تولیدی شده است.

یکی از بزرگترین کابوس این روزهای تولیدکنندگان کمبود مواد اولیه بوده زیرا بیش از 60 درصد مواد اولیه تولیدات داخلی وارداتی است. لذا بخش پوشاک، کفش و صنایع وابسته و خودرو این روزها درگیر تامین مواد اولیه هستند.

این امر سبب شده تا قیمت بسیاری از کالاها در مسیر صعودی قرار گیرد و درحالی که قدرت خرید مردم در مسیری نزولی گام برداشته است. همین موضوع مزید بر علت می شود تا میزان فروش بخش مولد کشور کاهش پیدا کند. 

تاثیرات افزایش نرخ ارز خیلی هم منفی نبوده و یکی از اثرات مثبت آن کاهش واردات در بخش های مختلف است که  در نتیجه، فضا برای دیده شدن هرچه بهتر تولیدات داخلی بیشتر خواهد شد.

این عضو اتاق اصناف تهران اشاره کرد: به واسطه اشباع بازار از تولیدات داخلی در ماه‌های گذشته، بازار آن‌چنان درگیر شرایط سخت تولید نشده و تنها قیمت مصرف‌کننده نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است.

دیگر پیامد خوشایند بالارفتن نرخ ارز، تمایل بیشتر تولیدکنندگان برای صادرات و حضور در بازارهای خارجی بوده که گرچه همین موضوع طی یکی دو ماه اخیر برای بازار کشور دردسر ساز شده است. اما خروج تولیدات داخلی کشور به منظور ورود به بازار دیگر کشورها موجب می شود تا دیگر صنایع هم در مسیر رشد و توسعه حرکت کنند.

نکاتی که باید تولیدکنندگان در نظر بگیرند، ارتقا سطح کیفی محصولاتشان است. به این علت که بسیاری از تولیدات داخلی کشور از استانداردهای لازم برای حضور در دیگر بازارها بهره مند هستند اما اگر قرار است که محصولات کشور در سگمنت بازارهای خارجی با قدرت باقی بماند، باید اندکی پا فراتر بگذارند و کیفیت محصولاتشان را ارتقا دهند. 

 
به گفته ی کارشناسان، برنامه ریزی و توجه به بخش هایی که از ظرفیت های قابل توجهی برخوردار هستند، سبب می شود تا کشور با سرعت بیشتری به اهداف مشخص شده نزدیک شود.
صنعت کفش کشور یکی از صنایعی است که موجب توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده می شود و حرکت این بخش در چارچوب برنامه ای مشخص توفیقات زیادی را متوجه کشور خواهد کرد.
در این راستا رسول شجری رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز بیان کرد: «در ماه‌های اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز به ویژه دلار و برخی تصمیمات در زمینه واردات کالا و مواد اولیه، واردات و تهیه مواد اولیه تولید کفش با مشکل مواجه شده که این موضوع بر میزان تولید داخلی تأثیر بسزایی داشته است.»
وی ادامه داد: با سخت شدن شرایط دسترسی به مواد اولیه، قیمت این مواد از ابتدای سال جاری با رشد ۲۰۰ درصدی روبرو شده است.
 
شجری با بیان این‌که نقدینگی از سطح بازار جمع و مواد اولیه و محصول به صورت منظم دادوستد نمی‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود اگر مشکلات واردات و تهیه مواد اولیه تولید کفش رفع نشود، بی‌ثباتی و مشکلات تولید به بازار فروش سرایت کند.
وی تاکید کرد: کارخانجات متعددی در زمینه تولید مواد اولیه کفش در کشور فعالیت می‌کنند اما این کارخانجات نیاز به مواد اولیه و مکمل دارند که عموماً از بازارهای دیگر همچون ایتالیا، ترکیه، چین و آلمان تأمین می‌شود.
 
رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز در پاسخ به این سؤال که شرایط صادرات چگونه است، اظهار کرد: در چند سال اخیر بازارهای صادراتی مناسبی برای کفش ایران ایجاد شد که با وجود مشکلات عدیده در سال جاری، میزان صادرات کفش افزایش یافته است.

 
شجری با اشاره به این‌که کمبود در چرم سنگین طبیعی یکی از مشکلات این صنعت است ادامه داد: نوسانات نرخ دلار و افت ارزش پول ملی باعث شده که عرضه محصولات ایرانی در بازارهای هدف برای مصرف‌کننده و فروشنده جذابیت دوچندان داشته باشد.
 
او در پاسخ به این سؤال که آیا تولید برای رفع نیاز بازار داخلی در بازارهای صادراتی مصرف می‌شود، گفت: رشد حجم صادرات کفش به معنای آن نیست که از عرضه در بازار داخلی جلوگیری شده و تولیدات داخلی به بازار صادراتی تزریق می‌شود.
 
شجری تنوع و طراحی محصولات داخلی را مناسب ارزیابی و یادآور شد: اتحادیه با همکاری اساتید بین‌المللی از کشور ایتالیا به برگزاری دوره‌های طراحی کفش می‌پردازد و در کنار آن نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشور برپا می‌کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=166709
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه