اکتشاف مس در صدر عملکرد اکتشافی ایمیدرو
میهن صنعت : گزارش عملکرد سه ساله ایمیدرو نشان میدهد که در سال 1394 بیشترین مقدار حفاریها مربوط به اکتشاف آهن، ذغال و پلیمتال است که 41 درصد از مجموع اکتشافات را به خود اختصاص داده ضمن آنکه اکتشاف مس با 36.9 درصد در رتبه بعدی قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، بر اساس این گزارش، از جمله مهمترین فعالیتهای زیرساختی در حوزه معدن موضوع اکتشاف است که بر اساس آمار منتشر شده سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف در سال گذشته بیش از 2 درصد رشد داشته است.
مجموع هزینههای اکتشافی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکتهای تحت پوشش بزرگ معدنی در سال گذشته به 132.1 میلیارد تومان رسید که نسبت به جمع هزینههای 1393 که معادل 128.9 میلیارد تومان بود بیش از 2 درصد رشد را تجربه کرده است.
بر اساس گزارش منتشر شده از عملکرد ایمیدرو در سه سال اخیر با اشاره به آمار کل حفاریهای انجام شده در سال گذشته آمده است که کل حفاری انجام شده در این مدت به 180 هزار متر رسیده در حالی که حفاری انجام شده در سال 1393 مجموعا به 214 هزار متر میرسید که 15 درصد بیشتر از عملکرد اکتشافی و حفاری ایمیدرو در سال 1394 بود که این اکتشافات نیز شامل اکتشافات عمومی، شناسایی و پیجویی بود که عمدتا منعطف به سنگاهن، ذغال سنگ، بوکسیت، عناصر نادر خاکی، طلا و مس میشود.
گزارش عملکرد سه ساله ایمیدرو نشان میدهد که در سال 1394 بیشترین مقدار حفاریها مربوط به اکتشاف آهن، ذغال و پلیمتال است که 41 درصد از مجموع اکتشافات را به خود اختصاص داده که این مقدار معادل 74 هزار متر است. همچنین اکتشاف مس با 36.9 درصد معادل 66.5 هزار متر، اکتشاف عمومی با 7.6 درصد معادل 13.7 هزار متر، اکتشاف تکمیلی معدن با 6.1 درصد معادل 11 هزار متر، اکتشافات شناسایی با 4.2 درد معادل 7.5 هزار متر، اکتشافات شناسایی و پیجویی با 2.9 درصد معادل 5.2 هزار متر و اکتشاف اندیسهای بوکسیت با 1.2 درصد معادل 2.1 هزار متر به ترتیب در لیست اکتشافات سازمان ایمیدرو قرار دارند که البته با توجه به جنس اکتشافات انجام شده بیشترین سرمایه گذاری صورت گرفته در موضوع اکتشافات شناسایی و پیجویی بود که عددی معادل 52.7 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده بود.
با وجود ارقام موجود اما همچنان کارشناسان معتقدند که حوزه اکتشاف نیاز به سرمایه گذاری بالای خارجی دارد و در آن باید از تکنولوژیهای روز و متدهای کمهزینه استفاده کرد تا هم کاهش هزینه در فرایندهای اکتشافی صورت پذیرد تا متعاقبا هزینه تمام شده محصولات معدنی به سطح رقابت جهانی برسد.