میهن صنعت :

برابری مصرف سوخت تیبا و سمند در مقایسه با خودروهای خارجی

میهن صنعت : از مدت‌ها پیش نوک پیکان انتقادات مسئولین به سمت مصرف سوخت خودروهای داخلی نشانه رفت. نارضایتی مصرف بالا سوخت در این خودروها مهم‌ترین موضوع در این زمینه بود که دلیل اصلی آن را کیفیت پایین خودروهای داخلی می‌دانستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»،از مدتها پیش نوک پیکان انتقادات مسئولین به سمت مصرف سوخت خودروهای داخلی نشانه رفت.نارضایتی مصرف بالا سوخت در این خودروها مهمترین موضوع بحث مسئولین در این زمینه بود که دلیل اصلی آن را کیفیت پایین خودروهای داخلی میدانستند.

حال آنکه این نظریه و تحلیل نادرست از کجا و بر اساس کدام پایه علمی نشات گرفته است معلوم نیست.

مصرف سوخت خودرو از نگاه خریداران این محصول، یکی از ویژگی های مهم آن به شمار می رود و همواره مصرف کم سوخت خودرو در شرایطی که هزینه سوخت در کشور با توجه به سهمیه بندی آن بالا می باشد، مهمترین فاکتور برای خریداران خودرو محسوب می شود.

میزان اندازه گیری مصرف سوخت خودروهای تولید داخل برگرفته شده از  استاندارد اروپایی ECE می باشد و میزان اندازه گیری مصرف سوخت خودروهای تولید خارج  بر اساس روش آزمون سازمان محیط زیست ایالات متحده آمریکا می باشد که این دو روش اندازه گیری بسیار نزدیک به هم بوده و شباهت زیادی با یکدیگر دارند.بر همین اساس این میزان اندازه گیری کاملا معتبر و قابل قیاس با استانداردهای جهانی می باشد.

لازم به ذکر است که در این گونه مقایسه می بایست به‌منظور مقایسه صحیح مصرف سوخت، خودروها از لحاظ وزنی و ابعادی و با حجم موتور یکسان مورد بررسی قرار گیرند.

به عنوان مثال دو خودرو پر تیراژ داخلی، تیبا گروه خودروسازی سایپا و سمند گروه خودروسازی ایران خودرو را مورد بررسی قرار می دهیم.

خودرو تیبا با دارا بودن حجم موتور 1.5 در هر 100 کیلومتر پیمایش در بزرگراه، مصرف سوخت آن معادل با 5.5 لیتر می باشد و این در حالیست که میتسوبیشی میراژ در هر 100 کیلومتر پیمایش در بزرگراه مصرف سوخت آن معادل با 6 لیتر است.هر دو این خودروها در محدوده وزنی 1050 کیلوگرم قرار دارند و در نتیجه از نظر مصرف سوخت و توان دینامیکی میتوان خودروی تیبا را برابر و حتی برتر از خودرو عرضه شده توسط میتسوبیشی در این کلاس دانست.

همچنین بروزترین خودرو سمند تولید شده توسط ایران خودرو که دارای موتورهای جدید TU5 می باشد در مقایسه با خودروی تویوتا کرولای 2014 در پیمایش شهری فقط به میزان 20 الی 30 درصد مصرف سوخت بیشتری دارند.

این مقایسه در بسیاری از خودروهای داخلی صدق می کند و این دو خودرو صرفا به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفته اند.

این گزارش حاکی از توان و دانش بالای فنی صنعتگران کشور در مقایسه با به‌روزترین فناوری‌های جهانی بوده و در مواردی تنها اختلاف اندکی با آن‌ها وجود دارد.

اینکه عده ای از مسئولین بدون اطلاع در نوع اندازه گیری درست مصرف سوخت بر اساس استانداردهای جهانی که می بایست تمام فاکتورهای اندازه گیری از جمله وزن،ابعاد خودرو و همچنین موتور استفاده شده در خودرو و مهمتر از همه ی اینها مقایسه مصرف سوخت خودرو در سیکل شهری و بزرگراه، خودروی داخلی را  بی‌کیفیت می نامند و اظهار نظر غیرکارشناسی می کنند جای بسی تأسف دارد.

در بسیاری از موارد مقایسه دو خودرو در ایران توسط مسئولین بین دو سیکل متفاوت شهری و بزرگراهی رخ میدهد و نتیجه نادرست و غلط این گزارش به مردم ارائه می شود که نتیجه ای جز نارضایتی مردم را به همراه نخواهد داشت.

 مصرف سوخت دو یا سه برابری خودروهای تولید داخل در مقایسه با خودروهای خارجی که به مردم و خریداران خودروی داخلی القا شده است ناشی از خطای تحلیلی مقایسه گران می باشد  که عملکرد شهری خودروهای داخلی را با عملکرد بزرگراهی خودروهای خارجی قیاس می کنند.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=60497
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه