رانا با موتورهای جدید درراه است

ميهن صنعت: به منظور ايجاد تنوع سبدسوخت در رانا، پروژه انطباق اين خودرو با خانواده موتور اي.اف. درايران خودروآغاز شده كه در فازنخست آن، موتور اي. اف.7 پايه گاز سوزبر روي رانا نصب مي شود.


به گزارش ایکوپرس ، مهندس ميرجواد سليماني قائم مقام مدير عامل ايران خودرو در محصول و كيفيت، با بيان اين مطلب، گفت: براي انطباق موتور اي. اف. 7. پايه گاز سوز بر روي رانا تغييراتي در اين خودرو و عمدتاً در محفظه موتور آن ايجاد مي شود.

وي طراحي مجموعه هاي اگزوز، خنک کاري، ورودي هوا، سيستم سوخت رساني (گاز و بنزيني)، کولر، برق و الکترونيک را از جمله تغييرات رانا براي انطباق با موتور اي. اف. 7. عنوان كرد و گفت: نمونه هاي قطعات جديد توليد شده و عمده آزمون هاي مرتبط با صحه گذاري و تأييد اين خودرو به اتمام رسيده است.

سليماني از آغاز هر چه زودتر فعاليت هاي مربوط به صنعتي سازي اين محصول خبر داد و گفت: با برنامه ريزي به عمل آمده، زمان توليد انبوه اين محصول نيمه اول سال 92 خواهد.

قائم مقام محصول و كيفيت افزود: در سند پورتفوليوي رانا، به منظور تامين نيازهاي بازار ايران و بازارهاي هدف صادراتي، طراحي و توسعه موتور EF4 سومين موتور از خانواده EF و نصب آن بر روي رانا در برنامه ايران خودرو قرار گرفته است.

وي مصرف سوخت پايين، قابليت دستيابي به  استاندارد آلايندگي روز اروپا يورو 5 و بهره مندي از فناوري روز جهان را از ويژگي هاي اين موتور عنوان كرد و افزود: رانا با موتور اي. اف. 4. قابليت صدور به بازارهاي اروپايي و آسيايي با استانداردهاي بالاي آلودگي و مصرف سوخت را خواهد داشت.

سليماني از انجام تمامي فعاليت هاي طراحي و توسعه موتور ملي 1400 سي سي و انطباق آن بر روي رانا توسط مهندسان و کارشناسان گروه صنعتي ايران خودرو خبر داد و گفت: با اتمام كارهاي صحه گذاري و تطابق با استانداردهاي لازم، رانا با موتور 1400 سي سي نيز در نيمه دوم سال 92 به توليد خواهد رسيد.

قائم مقام كيفيت و محصول ايران خودرو تجهيز رانا به موتور ديزل ملي را از ديگر اقدامات براي توسعه سبد سوختي اين خودرو عنوان كرد و اظهار داشت: پس از اتمام طراحي، ساخت، انجام آزمون هاي دوام و توليد موتور ديزل ملي EFD و عرضه سمند ديزلي به بازار، تجهيز رانا به موتور ديزل ملي EFD نيز در آينده نزديک آغاز خواهد شد.

وي افزود: نيازمندي هاي طراحي موتور ديزل ملي EFD براي نصب برروي هر دو پلتفرم رانا و سورن به طور مشترک در نظر گرفته شده و مراحل جانمايي موتور برروي رانا و آناليزهاي مهندسي در حال انجام است كه پس از آزمون هاي لازم، رانا با اين موتور نيز به بازار داخل و بازارهاي صادراتي عرضه مي شود.

سليماني رانا با موتور ديزل را برخوردار از استاندارد آلايندگي يورو5 دانست و گفت: مصرف سوخت ترکيبي اين محصول حدود پنج ليتر در صد كيلومتر است.

قائم مقام محصول و كيفيت ايران خودرو يادآور شد: با توجه به پورتفوليوي محصول رانا در ايران خودرو، چهار موتور TU5، EF7 – CNG ، EF4 و EFD براي اين خودرو در نظر گرفته شده و فاز رانا با موتور TU5 به مرحله توليد انبوه رسيده است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=4494
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه