رئيس اتاق تهران مطرح كرد

رشد صادرات در مقابل كاهش واردات/ آسيب سازمان تامين اجتماعی به بخش صنعت

رئیس اتاق بازرگانی تهران از واردات 24 میلیارد دلار در ٧ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: اين رقم نسبت به سال گذشته يك دهم درصد كاهش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، مسعود خوانساری با اشاره به افت رتبه فضای کسب و کار ايران گفت: از بین 190 کشور در سال 2016 از 118 به 120 تنزل یافته است و با توجه به اینکه ایران جزء 20 اقتصاد بزرگ دنیا به شمار می‌رود این جایگاه مناسب و شایسته كشور نبوده و نشان می‌دهد که تشویق سرمایه گذاری خارجی و داخلی انجام نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در تجارت فرامرزی رتبه ایران در بین 190 کشور 170 است افزود: اگرچه با ایجاد پنجره واحد رتبه کشور یک مرتبه ارتقاء یافته است اما در بحث واردات و صادرات همچنان دچار مشکل هستیم.

خوانساری ادامه داد: متوسط زمان انطباق اسناد واردات و صادرات در مرز در ایران 101 ساعت بوده در حالی که این زمان در 18 کشور دنیا صفر و در 25 کشور دنیا هم یک ساعت است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار كرد: این موضوع نشان دهنده آن است که بروکراسی حاکم در واردات و صادرات زیاد و موجب پایین آمدن رتبه ما در تجارت فرامرزی می‌شود.

وی در ارتباط با رشد منفی سرمایه گذاری در ایران از سال 91 به بعد گفت: رشد اقتصادی نیازمند مثبت کردن رشد سرمایه گذاری است که به دلیل مشکلات بانکی موفق به سرمایه گذاری خارجی نشده‌ایم.

خوانساری بیان كرد: بهبود فضای کسب و کار می‌تواند مشکلات را حل و موجب ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بیمه تامین اجتماعی صنعت را زمین گیر کرده و به تولید آسیب جدی زده است افزود: اخذ بیمه بابت خرید و فروش کالا کار غیر قانونی است که تامین اجتماعی انجام می‌دهد.

وی تصريح كرد: همچنین موضوع بازرسی از کارگاه‌ها که بر اساس قانون می‌توانند ظرف 6 ماه بازرسی کارگاه انجام شود که تامین اجتماعی آن را به 10 سال بسط داده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: موضوع دیگر هم بحث ترکیب اعضای هیات‌های حل اختلاف است که بخش خصوصي خواهان حل و فصل آن است.

وی افزود : برای حل این مسائل با تامین اجتماعی جلساتی برگزار شده و آقای ربیعی هم در جلسه‌ای که در هیات نمایندگان حضور داشتند قول حل این مشکلات را دادند که هنوز اتفاق مثبتي رخ نداده است.

خوانساری گفت: همچنین شورای گفت‌وگو جلساتی را برگزار کرد که نتیجه‌ای برای حل این معضل ارائه نشد و نامه‌ای هم در این رابطه به معاون اول رئیس جمهور از سوی اتاق تهران ارسال شد که علیرغم این اقدامات هنوز مشکلات صنعت در رابطه با تامین اجتماعی به قوت خود باقی است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: تمامی بخش‌ها اگر به دنبال سرمایه گذاری و اشتغال در کشور هستند باید قانون را رعایت کنند لذا اقدامات خلاف قانون تامین اجتماعی صنعت را زمین گیر کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد:‌ در 7 ماهه ابتدای امسال، صادرات 4.3 درصد رشد داشته و ارزش آن 24.6 میلیارد دلار بوده است.

وی بیان كرد: کثرت قوانین و مقررات، محیط کسب و کار را مختل کرده و دولت باید روی این موضوع کار کند.

خوانساری با اشاره به اینکه دولت در حال تهیه بودجه است، گفت:‌ امیدواریم زخم کهنه چند ساله که همان بدهی‌های دولت به بخش خصوصی است، در بودجه دیده شود و امسال مطالبات بخش خصوصی از دولت پرداخت شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: انتظار ما از دولت و مجلس به عنوان بخش خصوصی، واقعی نوشتن بودجه است، زیرا هر ساله بودجه 50 الی 60 درصد مازاد بر واقعیت است و به همین دلیل توسعه طرح‌های عمرانی مغفول می‌ماند.

منبع: میزان

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=95383
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه