میهن صنعت:

روحانی: دنبال بمب هسته‌ای نبوده و نیستیم

میهن صنعت: رئیس‌جمهور در آستانه اجرایی شدن توافقات ژنو، بار دیگر تاکید کرد: ایران هیچگاه دنبال بمب هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جمع علما، فضلا و طلاب خوزستان با استناد به فتوای مقام معظم رهبری درخصوص حرمت استفاده از سلاح هسته‌ای، تاکید کرد: اگر ایران دنبال بمب هسته‌ای بود، چرا ما برای غنی‌سازی می‌خواستیم با غرب معامله کنیم و برای غنی‌سازی می‌خواستیم از جانب آن‌ها سوخت لازم را تامین کنیم؟

 

روحانی علما را حافظ مرزهای دین و اسلام و مبین انطباق دین با شرایط زمان و تبیین کننده احکام دین در مقاطع مختلف تاریخی از طریق اجتهاد خواند و با اشاره به شرایط سختی که بعد از دوران غیبت در جهان اسلام حاکم شد، به تاسیس حوزه علمیه نجف در قرن پنجم اشاره کرد و از آن به عنوان کاری بزرگ یاد کرد که توسط شیخ‌الطائفه انجام شد.

 

وی در ادامه با اشاره به تاثیرات علما و بزرگانی که در حوزه نجف تربیت شده‌اند، به تاثیرات شیخ انصاری در جهان اسلام اشاره کرد و یادآور شد که آن بزرگان در آن مقطع زمانی با کمترین امکانات منشاء آن تحولات بزرگ در جهان اسلام شدند.

 

روحانی در ادامه از تاسیس حوزه علمیه قم به عنوان اقدام بزرگ دیگری که در جهان اسلام شکل گرفت یاد کرد و گفت: زمانی بود که علوم منحصرا در حوزه‌های علمیه بود. ریاضیات، طب، شیمی و علوم دیگر همه در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شدند.

 

وی در ادامه از زکریای رازی و ابن سینا به عنوان بزرگانی که در حوزه‌های علمیه تربیت یافتند یاد کرد و گفت:‌ قدرناشناسی می‌کنند، آن‌ها هرچه دارند از دنیای اسلام است. حتی دانشکده‌های قدیمی غرب در شکل ساختمان‌هایشان از حوزه‌های علمیه ما پیروی کرده‌اند و دانشمندان اسلامی خدمات بزرگی ارائه داده‌اند. انحرافاتی به وجود آمد که علمای بزرگ اسلام، جلوی آن ایستادند.

 

وی از آیت‌الله وحید بهبهانی به عنوان یکی از علمایی که مقابل انحرافات ایستاد یاد کرد و گفت: در برابر عظمت حوزه‌های علمیه، دنیای غرب به جای قدرشناسی همواره با عنوان اسلام‌هراسی جلوی علما و اسلام ایستاد.

 

رییس جمهور در ادامه سه مقطع را برای اسلام‌شناسی غرب برشمرد و از جنگ‌های صلیبی، دوران قدرت عثمانی، قبل از جنگ جهانی اول و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان این سه مقطع یاد کرد.

 

به گزارش (ایسنا)،وی در ادامه به تبیین اسلام‌شناسی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت پرداخت و با یادآوری اینکه امام خمینی که انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساند تربیت یافته حوزه علمیه بود، گفت: پیروزی انقلاب به رهبری امام و فداکاری ملت همان اسلام هراسی‌ای را که یک زمان در جنگ‌های صلیبی و یک زمان در دوران عثمانی‌ها شکل گرفته بود، ایجاد کرد.

 

روحانی از مقطع تاریخی بعد از حادثه 11 سپتامبر به عنوان مقطعی یاد کرد که این اسلام‌هراسی شدت بیشتری گرفت و گفت: در کنار آن به خاطر انقلاب اسلامی ایران همیشه ایران هراسی هم بوده است.

 

رئیس‌جمهور در ادامه با طرح این سوال که آن‌ها با این اسلام هراسی به دنبال چه هدفی بوده و هستند، انقلاب و نظام اسلامی از منظر غرب را تهدیدی دانست که به زعم آن‌ها جلوی نفوذ غرب در منطقه و جهان را می‌گیرد.

 

وی در ادامه با اشاره به برخی خشونت‌ها و افراطی‌گری‌هایی که در سال‌های اخیر با تحریک برخی جوانان مشاهده می‌شود، از این فرآیند که به نوعی چهره اسلام را در عرصه جهانی مخدوش می‌کند، انتقاد کرد و گفت: یک عده منحرف به نام دین و متاسفانه با توسل به آیات قرآن، جوانان را منحرف می‌کنند و بهانه به غرب می‌دهند.

 

وی در ادامه به موضوع فناوری هسته‌ای ایران اشاره کرد و با اشاره به اینکه غرب حتی این مسئله را نیز به دستاویزی جهت پیگیری سیاست‌ها در حوزه اسلام هراسی تبدیل کرده است، گفت: در دنیا ترویج کردند ایران دنبال بمب هسته‌ای است و می‌خواهد آن را در اختیار گروه‌های تروریستی قرار دهد و دنیا را ناامن کند. ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و هیچ موقع نیز نخواهد بود.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در حوزه تحریم بکارگیری سلاح هسته‌ای گفت: اگر ایران دنبال بمب هسته‌ای بود، ما برای غنی‌سازی چرا می‌خواستیم با آن‌ها معامله کنیم و از آن‌ها سیستم غنی‌سازی را بخریم؟ همه کسانی که دنبال بمب هسته‌ای رفته‌اند در این باره مخفی‌کاری کرده‌اند.

 

روحانی با اشاره به اینکه «ما بعد از دوران دفاع مقدس برای تامین سوخت مورد نیاز در غنی‌سازی به سراغ کشورهای غربی و شرقی رفتیم»، گفت: هیچ کشوری نیست که دنبال بمب باشد و برود عضو NPT شود.

 

وی با اشاره به اینکه «غرب با تبلیغات و دیپلماسی قوی توانست این را در دنیا شایع کند که ایران و فناوری هسته‌ای آن خطری برای صلح و امنیت جهان است»، به قطعنامه شورای حکام در پاییز 1384 اشاره کرد و گفت: در این قطعنامه عنوان شد از آنجا که فعالیت هسته‌ای ایران برای صلح و امنیت جهانی خطر دارد، پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل برود. این کار نادرستی بود که آنها انجام دادند.

 

روحانی در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری اخیر اشاره کرد و گفت: افتخار من همواره این بوده است که هر چه دارم از حوزه علمیه قم و اساتید بزرگ آن است. بعد از آنکه ملت شریف ایران با رأی خود به دنیا گفتند که ما اسلام را همراه با اعتدال می‌خواهیم، من معنی این رای را می‌فهمم. چرا به این طلبه رای دادند؟ دیگران هم بودند، بزرگان دیگری هم بودند و همه آنها هم صالح بودند. مردم می‌گفتند ما با این رأی، اسلام را می‌خواهیم. ما هم اسلام را و هم اعتدال را می‌خواهیم ولی افراط نمی‌خواهیم و شعار من هم همین بود. به هرحال من عضو این نظام بودم و مردم هم می‌دانستند که من در طول این مدت داخل این نظام بوده‌ام و مسئولیت‌هایی داشته‌ام ولی آنها اعلام کردند که ما به اسلام وفاداریم، میانه‌روی و اعتدال را هم می‌خواهیم.

 

رییس‌جمهور ادامه داد: یکی از اهداف من این بوده است که بتوانم در حد توانم و با قدرت دولت این دو بهانه را یا بگیرم یا کاهش دهم و کاری کنم که دنیا به تدریج قبول کند چهره‌ای که از اسلام و ایران ترسیم شده، چهره‌ای نادرست است. در زمینه اینکه اسلام مظهر خشونت و طرفدار خشونت است، من هم در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌هایم تاکید کردم و طرح مقابله جهانی با خشونت و افراطی‌گری را در سازمان ملل مطرح کردم و از آنها خواستم این طرح ایران را در دستور کار قرار دهند.

 

وی افزود: آن روز که در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کردم، برخی گفتند که زود بود این پیشنهاد را مطرح کنید؛ می‌گذاشتید چند سال کار کرده و زمینه را آماده می‌کردیم، اما خداوند توفیق داد و ملت ایران این پیروزی بزرگ را به دست آورد و این پیروزی ریشه در انتخابات دارد. ملت ایران در این انتخابات کار بزرگی را انجام داد. در نیویورک در ملاقات با علمای اسلامی که از ایالت‌های آمریکا آمده بودند، که بیشتر آنها اهل سنت بودند و تعدادی هم شیعه در میان آنها بود، همه آنها که صحبت کردند گفتند این انتخابات چهره اسلام را در دنیای غرب تغییر داد و سر ما امروز در آمریکا بلند است. خیلی مساله مهمی است. یک انتخابات آثارش سراسر جهان را فرا گرفت. پیداست این ملت چقدر بزرگ و ندای این ملت چقدر رساست.

 

رییس‌جمهور با اشاره به اجماع جهانی برای تصویب رح پیشنهادی ایران در سازمان ملل گفت: وقتی در یک مجمع بزرگ، یک کشور می‌بیند عده رای کم است، چون وزن آنها را پایین می‌آورد و حیثیتشان می‌رود، سکوت می‌کند و وقتی رئیس جلسه می‌پرسد کسی مخالف نبود؟ چکشش را به معنی اتفاق آرا روی میز می‌زند. چند کشوری که در مجمع عمومی مخالفت کردند، در موقع رای‌گیری جرات نکردند بگویند این طرح به رأی گذاشته شود. غرب، چند دهه است که تبلیغ می‌کند که ایران مظهر خشونت و طرفدار خشونت و پیشتیبان تروریسم است، آن وقت جمهوری اسلامی ایران پیشنهادی را مطرح می‌کند برای مقابله با افراط و با خشونت و این طرح به اتفاق آرا یعنی بدون رای‌گیری به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد می‌رسد.

 

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه "این دولت در طول این پنج ماه یک گام بسیار بزرگ در زمینه مقابله با اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی برداشت"، افزود: در سال جدید، دبیرکل سازمان ملل در اولین مصاحبه خود به طرح ایران و تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره و آن را بسیار با اهمیت تلقی کرد. ما امروز در قبال این توطئه جهانی باید بایستیم. دولت دست استمداد به سوی علما دراز می‌کند. بزرگان و علما و حوزه‌های علمیه باید اسلام رحمانی را برای دنیا تشریح کنند.

 

روحانی همچنین با تاکید مجدد بر اینکه "ایران به دنبال فناوری هسته‌ای است، نه بمب هسته‌ای"، به گام دوم دولت برای مقابله با اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی اشاره کد و گفت: قدم دوم این بود که دولت تصمیم داشت به دنیا بگوید جمهوری اسلامی ایران دنبال فناوری هسته‌ای هست اما دنبال بمب نیست. گاهی برخی اشتباه می‌کردند – البته شاید هم نمی‌دانستند – و می‌گفتند ایران، هسته‌ای شده است. کلمه هسته‌ای وقتی در دنیا گفته می‌شود معنی‌اش بمب است. شش کشور در دنیا هستند که می‌گویند ما هسته‌ای شده‌ایم وگرنه اگر مبنا غنی‌سازی باشد، چهل کشور الان دارند غنی‌سازی را انجام می‌دهند. بجای اینکه بگویند ما دنبال سوخت نیروگاه هسته‌ای یا دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم، می‌گفتند ایران هسته‌ای شده، آنها هم گفتند ببینید خود مسئولان می‌گویند ایران هسته‌ای شده است.

 

وی تحریم‌ها علیه ایران را ظلم توصیف کرد و افزود: ما را تحریم کردند و بر مردم فشار آوردند؛ نه اینکه ما از تحریم بترسیم، اما یک ظلم ناروا به ملت بزرگ ایران بود. حتی برای خرید گندم و دارو نیز فشار آوردند. من به بسیاری از سران اروپا که در سازمان ملل ملاقات کردم، گفتم این تحریم که شما انجام دادید ظالمانه و غیرانسانی است. لازم بود که ما به دنیا بگوییم دنبال فناوری هسته‌ای هستیم، آن را ادامه می‌دهیم اما در عین حال به دنیا هم روشن و ثابت می‌کنیم که این اتهام، اتهام بی‌اساسی است. این مبنای مذاکرات ما با ۱+۵ و غرب و قدرتهای بزرگ جهانی بود. این راه مثل راه اول، راهی طولانی و پرپیچ و خم است اما هم در مساله اول و هم در مساله دوم اولین گام را برداشتیم.

 

رییس‌جمهور ادامه داد: ما در تفاهم و در نقشه راه در ژنو به توافقی رسیدیم که چند روز دیگر اجرایی و عملیاتی خواهد شد. اولین گام برای شکستن تحریم‌ها برداشته خواهد شد. ما این راه را ادامه می‌دهیم؛ اگرچه بسیار سخت و دشوار است. غیر از بحث تحریم‌ها که فرعی است، ما می‌خواهیم با ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی بجنگیم. ما می‌خواهیم به دنیا بگوییم انقلاب اسلامی انقلاب رحمت است. اسلام دین رحمت است و ما می‌خواهیم بگوییم همان راهی که پیامبر رفت، ادامه می‌دهیم. در هر دو زمینه علمای بزرگ و روحانیت معظم نقش بسیار بزرگی دارد. من این را به صراحت بگویم، نه در سیاست خارجی، دولت بر این اصل قانون اساسی؛ به غیر از مسایل فقهی و دینی، معتقد است که سیاست های کلی نظام بر عهده مقام معظم رهبری است. نه به زبان بگوید، در عمل آن را قبول دارد. ما می‌دانیم عظمت رهبری یعنی عظمت ایران. این را همه باید درک کنند و همه باید بفهمند.

 

وی همچنین با تاکید بر اینکه "برای رسیدن به اهدافمان در زمینه‌های مختلف باید متحد باشیم و دست به دست هم بدهیم"، اظهار کرد: ما یک رهبر داریم، یک قانون اساسی داریم، منافع ملی و مصالح ملی مال همه ماست و همه باید زیر خیمه اسلام و ولایت و قانون اساسی و منافع و مصالح کشور کنار هم قرار بگیریم و با یک اتحاد و وحدت، باید به اهداف بلندمان دست یابیم.

 

روحانی با بیان اینکه "من راه را دشوار می‌بینیم اما بسیار امیدوارم"، خاطرنشان کرد: مشکلات کشور بسیار زیاد است اما برای حل آن بسیار امیدوارم. آنچه مقام معظم رهبری فرمود، حماسه سیاسی، این ملت به خوبی محقق کرد. حماسه اقتصادی را هم باید بسازیم. باید دست به دست هم دهیم، چراکه دولت به تنهایی قادر نیست این بار سنگین را به مقصد برساند، اما دولت با ملت حتماً قادر است حماسه اقتصادی بیافریند.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه به دنبال تحقق حماسه اقتصادی هستیم که باید در همه استان‌ها آن را شروع کنیم، افزود: به هرحال ما آب پشت سر را جمع کردیم، زمین زر خیز خوزستان هم وجود دارد، یک مرحله کانال‌کشی را هم انجام داده‌ایم و با این روند بخواهیم پیش برویم، 17 سال گذشته، 17 سال دیگر هم باید بگذرد. این واقعاً حیف است. این تنها بحث خوزستان نیست بلکه بحث کل کشور است. ما اروند را باید احیا و با مسأله معضلات زیست‌محیطی مبارزه کنیم که بسیار سخت است ولی باید انجام شود. حتی احیاء رود کارون هم تنها برای خوزستان نیست، برای کشور است.

 

روحانی در پایان تاکید کرد: ما همه باید در این مسیر دست به دست هم دهیم اما بدانیم هر کاری اعم از اقتصادی، سیاست داخلی، خارجی و امنیتی، زیربنای فرهنگی دارد. اگر نتوانیم فرهنگ را تقویت کنیم، آنها یا امکان پذیر نیست یا بسیار صعب و دشوار است. در بخش فرهنگ روحانیت نقش بسیار بزرگی دارد. علما، ائمه محترم جمع، مبلغین مدرسین و همه عالمان دینی و همه آنهایی که اسلام را باید تبیین کنند، نقش بسیار اساسی خواهند داشت.

 

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در اولین روز از سفر خود به استان خوزستان، با علما، فضلا و طلاب خوزستانی دیدار کرد و در جریان نقطه نظرات و مطالبات آن‌ها قرار گرفت.

 

در این جلسه، علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، سید محمود علوی وزیر اطلاعات و جزایری، نماینده ولی فقیه در استان حضور داشتند.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=38695
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه