معاون وزیر نفت در ماهشهر تاکید کرد:

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های خالی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر

معاون وزیر نفت گفت: هم‌اکنون از نصف ظرفیت ماهشهر استفاده می‌شود و هنوز اسکله‌ها ظرفیت بیشتری دارند، جاده‌ها و خطوط خوراک و محصول هنوز هم ظرفیت دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، مرضیه شاهدایی در جلسه سرمایه‌گذاری که امروز، 11 آبان ماه با حضور جمعی از مسئولین خوزستان در منطقه ویژه ماهشهر برگزار شد، اظهار کرد: توسعه منطقه را با بررسی‌های انجام‌شده در حواشی خلیج فارس و دریای عمان در نظر داریم. هزینه‌های سنگینی برای تأمین زیرساخت‌های توسعه لازم است.

وی افزود: واقعا منطقه ویژه احداث کردن خیلی سنگین است و دولت باید سرمایه‌گذاری لازم را داشته باشد چون بخش خصوصی امکان سرمایه‌گذاری در زمینه زیرساخت را ندارند.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: مناطق ویژه کیش، قشم، عسلویه و ماهشهر نیز همه با ایجاد زیرساخت‌ها توسط دولت شکل گرفته است. از نصف ظرفیت ماهشهر استفاده می‌شود و هنوز اسکله‌ها ظرفیت بیشتری دارند، جاده‌ها و خطوط خوراک و محصول هنوز هم ظرفیت دارند.

شاهدایی عنوان کرد: از مجموعه ظرفیت فجر یک و ۲ اصلا استفاده نمی‌شود و می‌توان واحدهای جدید را اضافه کرد. ترجیح بر این است با توجه به تجربیات موجود به دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های خالی منطقه استفاده شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: متقاضی زیادی هست و حتی خارجی‌ها نیز اعلام آمادگی کردند ولی آن‌ها زمین‌های خرد نمی‌خواهند و به دنبال زمین‌های بالای ۲۰ هکتار هستند.

وی گفت: صنعت پتروشیمی پیشتاز اجرای مسئولیت‌های اجتماعی است ولی برای توسعه منطقه اقتصادی، همانطور که برای رشد اقتصاد کشور خوب است ولی خطرات دیگری مردم منطقه را تهدید می‌کند که باید برای کاهش آن‌ها نسبت به توسعه فضای سبز و اشتغالزایی مردم همت داشته باشیم.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت و گنجایش توسعه پایدار در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر وجود دارد، بیان کرد: در حقیقت به دنبال توسعه پایدار و همگن هستیم یعنی باید شهرها در کنار صنعت رشد و فرهنگ‌سازی لازم برای جذب سرمایه‌گذار در منطقه انجام شود.

 در توسعه منطقه ویژه ماهشهر به مسایل زیست‌محیطی توجه شود

همچنین غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در این نشست اظهار کرد: همه موافق هستیم که فاز دوم طرح توسعه منطقه ویژه ماهشهر انجام شود ولی باید به مسائل زیست محیطی توجه ویژه‌ای شود. امیدوارم این بازدیدها سطح آشنایی ما را از پتانسیل‌ها بیشتر کرده و باعث تبادل و همکاری بیشتر هم شود.

وی با بیان این‌که امروز یک مقداری ارتباطات ارگانیک منطقه ویژه با دانشگاه‌ها و استان کم است و ارتباطات فعال را با تهران دارند، گفت: باید تلاش کنیم که زیرساخت‌های لازم را برای منطقه ویژه فراهم کنیم تا باعث افزایش ارتباطات آن‌ها با استان شود و استان از خدمات اجتماعی و مسائل مختلف آن بهره‌مند شود.

 استاندار خوزستان تصریح کرد: باید نیازهای این منطقه به وسیله استان فراهم شود ولی باید این ارتباط منطقه با استان را افزایش دهیم. از این بابت باید قدم اول را برداریم و آن هم انتقال وجوه در گردش منطقه از تهران به خوزستان است.

وی ادامه داد: همه موافق هستیم از این‌که فاز دوم طرح توسعه این منطقه انجام شود و با توجه به وجود زیرساخت‌ها قطعا هزینه کمتری برای دولت دارد ولی باید به مسائل زیست محیطی توجه ویژه‌ای شود.

 استاندار خوزستان عنوان کرد: با توجه داشتن به مسائل زیست محیطی یک مقداری از دغدغه مردم منطقه نسبت به مسائل کاهش پیدا می‌کند. البته در این مدت تلاش وزارت نفت و خود منطقه ویژه پتروشیمی برای انجام کارهای زیست محیطی و کاهش آلودگی در منطقه، خیلی جدی بوده و در این زمینه همت خود را به کار گرفتند.

شریعتی بیان کرد: طرح آماک در حال به سرانجام رسیدن است و در حوزه هورالعظیم به دستور وزیر نفت فرآیند خشک شدن منتفی شده و آب در هور جاری شده است. بنا شد تا حفاری‌ها را در آب انجام و حداقل خطرات زیست محیطی ایجاد شود. همچنین در این مدت همواره به تذکرات مسائل زیست محیطی توجه می‌کنند.

وی اظهار کرد: باید نسبت به مسائل زیست محیطی توجه داشته باشیم ولی نفی موضوع، مساله را حل نمی‌کند و بنابراین باید نسبت به رعایت قواعد زیست محیطی اقدام کنیم.

 استاندار خوزستان با اشاره به این‌که طرح توسعه و رشد صنعت را مدنظر داریم، گفت: باید مواد خام را با بیشترین ارزش افزوده صادر کنیم. توسعه نیروی انسانی خیلی خوبی در کشور انجام شده و باید از آن‌ها استفاده کرد. با توسعه صنایع هایتک در کشور و منطقه شاهد پیشرفت اقتصادی در ایران خواهیم بود. البته محیط زیست برای خوزستان که دستخوش تغییرات و دستکاری‌های بسیاری شده، خیلی مهم است.

شریعتی افزود: برای توسعه منطقه اقتصادی پتروشیمی، محیط زیست باید دغدغه‌ها و ملاحظات قانونی را به مشاور اعلام کند تا مشاور جانمایی لازم را انجام دهد. در حوزه صنایع میانی و بالادستی همانطور که در فاز ۲ اعلام آمادگی داریم، هر کمکی که از دست ما برآید برای توسعه منطقه ویژه پتروشیمی انجام می‌دهیم.

وی اضافه کرد: ۳ درصد سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی باید برای اجرای خدمات اجتماعی همان منطقه هزینه شود.

شریعتی ادامه داد: یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان در غرب کارون پروژه راه روستایی، مدرسه، بهداشت و درمان، آب و فاضلاب تعریف کردیم که به طور ابتدایی مورد موافقت وزیر نفت قرار گرفته است. برای شرق کارون نیز پروژه‌هایی را تعریف کردیم که با آمدن سرمایه‌گذار همه را اجرایی می‌کنیم. در ابتدای کار اجرای سه درصد را بر عهده پیمانکار می‌گذارند و بعد پرداخت‌ها توسط وزارت نفت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی وزیر نفت را به عنوان وزیر معین تعیین کردند و اگر حوزه نفت و گاز و پتروشیمی در خوزستان حرکت کند چرخ اقتصاد، توسعه و رشد استان نیز حرکت می‌کند و در غیر این صورت استان از حرکت باز می‌ایستد.

شریعتی با اشاره به اینکه هر کاری از دست ما برآید، برای تأمین امنیت و زیرساخت‌های لازم انجام می‌دهیم، گفت: امیدوارم که ماهشهر همچنان به رشد و توسعه خود ادامه دهد و شاهد توسعه متوازن و خلق ثروت بیشتر برای خوزستان باشیم

منبع: ایسنا

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=94280
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه