یک موسسه پژوهشی انگلیسی تحلیل کرد

ظهور ایران به‌عنوان عضو تاثیرگذار بازار مس جهان تا سال 2020

میهن صنعت : تا سال 2020 میلادی ایران به عنوان یک عضو تاثیرگذار بر مس جهان ظهوری دوباره خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، این تحلیل را به‌تازگی «بی‌ام‌آی‌ریسرچ» به‌عنوان یک موسسه‌ پژوهشی که تحلیل‌های اقتصاد کلان، صنعت و بازار مالی ارائه می‌دهد،‌ عنوان کرده است. این موسسه انگلیسی در سال 1984 میلادی تاسیس شده و 24 صنعت و 200 بازار جهانی را پوشش می‌دهد.
حالا در شرایطی که بازار فلزات صنعتی جهان چندان رنگ و بوی رونق ندارد، در یک گزارش جدید از نگاه مثبت خود به دورنمای صنعت مس و روی ایران تا پایان دهه جاری و تا سال 2020 میلادی خبر می‌دهد.
بی‌ام‌آی می‌گوید: به دنبال رفع تحریم‌های غربی که دهه‌ها بر ایران اعمال شده بود و از آغاز امسال برداشته شد، رشد میان‌مدتی برای صنعت معدن ایران پیش‌بینی می‌شود که در نتیجه آن تا سال 2020 میلادی این کشور به عنوان یک عضو تاثیرگذار بر مس و روی جهان ظهوری دوباره خواهد داشت.
بی‌ام‌آی، درباره مس و روی نگاه مثبت‌تری دارد، بنا بر گزارش این موسسه پژوهشی خروجی مس در سال‌های آینده بهبود خواهد یافت و به طور متوسط تا سال 2020میلادی سالانه 13 درصد رشد خواهد داشت. رشد تولید مس ایران در طول 5 سال گذشته 2/1 درصد بوده و در نهایت انتظار می‌رود تولید مس در پایان دهه به اوج 500 هزار تن برسد، شرکت ملی صنایع مس ایران در سه معدن عمده این کشور، معادن سرچشمه، سونگون و میدوک فعالیت معدنی دارد. این 3 معدن روی هم تا 3/4 میلیارد تن ذخیره سنگ دارند که این سنگ‌ها به طور متوسط دربردارنده 0/6 درصد مس هستند. معدن مس «سرچشمه» دربردارنده 826 میلیون تن ذخایر قطعی و 1/2 میلیارد تن ذخایر تخمینی مس با درجه 0/7 درصد است که علاوه بر مس مقادیر قابل توجهی مواد معدنی دیگر مانند مولیبدنیوم، طلا و فلزات نادر دارد. معدن «سونگون» دومین معدن بزرگ مس در ایران با بیش از 470میلیون تن ذخیره قطعی و یک‌میلیارد تن ذخیره بالقوه با درجه 0/6 درصد است. سومین معدن بزرگ مس ایران «میدوک» است، یک معدن روباز که 170 میلیون تن ذخیره قطعی با درجه متوسط 0/25درصد دارد. علاوه بر اینها شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 2015 میلادی حدود 300هزار تن ظرفیت سالانه به کل ظرفیت تولید کنسانتره مس اضافه کرد که این ازدیاد با راه‌اندازی دو واحد پردازش سنگ در سرچشمه و سونگون انجام شد.
بر اساس این گزارش، سرمایه‌گذاری‌های جدیدی که در طول 5 سال آینده در اروپا و آسیا انجام می‌شود، به رشد بخش معدن در کشورهای خاورمیانه سرعت می‌بخشد، البته در یک جریان آرام. کشورهای این منطقه دربردارنده ذخایر عظیم و دست‌نخورده‌ای است که برای شکوفایی استخراج و فرآوری آنها به مدرن‌سازی این صنعت و بکارگیری فناوری‌های نو نیاز است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=92733
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه