با دو عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

مشکل ضعف مدیریت است نه تحریم / حق با وزیر بهداشت است

در حالي كه این روزها، سنگ اندازی های بانک مرکزی بر سر راه تأمين ارز مورد نياز دارو و تجهيزات پزشكي صدای وزير و كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي را در آورده ،هنوز نه تنها اتفاق مثبتی رخ نداده بلکه به گفته پزشکان و بیماران، برخي داروها فقط مشابه دا


به گزارش ميهن صنعت به نقل از فردا، كمبود برخي داروها بيماران را به بازار سياه دارو كشانده است. در این شرايط  دولت و بانک مرکزی اولويت‌بندي كالاهاي وارداتي با ارز مرجع، به خودروهاي لوكس، لوازم آرايش، غذاي سگ، … اختصاص داده اند.

در این خصص دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با خبرنگار «فردا»  گفت: یکی از دغدغه های اصلی امروز مردم با توجه به بالا رفتن قیمت ارز در تامین داروهای مورد نیاز برای کشور است.

 وی افزود: نباید از نگرانی های مردم در حوزه درمان غافل شد. سلامت جسمانی جامعه آرامش روانی به همراه دارد. خوشبختانه ذخیره دارویی کشور به اندازه ای هست که نگرانی خاصی در این باره وجود نداشته باشد اما نگرانی مردم از قیمت بالای دارو و کیفیت آن سالهاست با مردم همراه بوده و همچنان ادامه دارد و باید به هر روشی سعی کنیم که بهترین داروها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تهیه دارو دومین اولویت کشور پس از غذا است که متاسفانه از سوی دولت نادیده گرفته می شود و تنها یک پنجم ارز مورد نیاز برای خرید دارو اختصاص داده شده است. در این باره دولت و بانک مرکزی به شدت در معرض اتهام سهل انگاری نسبت به بیماران خاص هستند.

دکتر عابد فتاحی در خصوص ارز تخصیص یافته برای وزارت بهداشت بیان کرد: از یک میلیارد و پانصد میلیون دلار بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت بهداشت تنها یک‌ سوم آن مبلغی بالغ بر پانصد هزار دلار تحقق یافته است که دولت باید در این باره پاسخگو باشد.

وی افزود: شرایط کنونی سلامت کشور و عدم تخصیص کامل بودجه متوجه سیاست مدیریتی وزیر بهداشت نمی‌شود. ایشان تمام و کمال نهایت سعی خود را برای حل این معضل نموده اند و انتقادی به ایشان وارد نیست.

نماینده مردم ارومیه همچنین عنوان کرد: علاوه بر مشکلات موجود در حوزه دارو، کشور دچار مشکلات دیگری از قبیل مشکلات گمرک و نقل و انتقال ارز مواجه است. این در حالی است که مسایل ایجاد شده در گمرک قابل حل بوده اما مشکل نقل و انتقال ارز به دلیل تغییر مکرر در دستور‌العمل‌ها هم‌چنان با مشکلات خود دست و پنجه نرم می‌کند.

وی ادامه داد: این تحریم نیست که مردم را آزار می دهد، بلکه نقصان مدیریتی است که این همه مشکل ایجاد کرده است. در حالیکه تاکید بر اقتصاد مقاومتی است، این مدیریت سست و بی پایه کاری را از پیش نخواهد برد.

وزارت بهداشت حق دارد شاکی باشد
مراد هاشم زهی عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس به «فردا» گفت: وزارت بهداشت حق دارد شاکی باشد. اینکه چرا به جای این که ارز مرجع را به داروهای موردنیاز و برخی تجهیزات پزشکی که امروز از مهمترین اولویت‌های کشور هستند، اختصاص بدهند، آن را برای واردات کالاهای غیر ضروری در نظر گرفته‌اند جای سوال دارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر در كشور با مشكل كمبود تخصيص ارز به داروها و نيز واكسن‌هايي كه كميابند، مواجهيم. علاوه بر داروها در مورد تجهيزات پزشكي نيز متأسفانه با مشكل ارز مواجه هستيم و نياز است كه دستگاه‌هاي مربوطه اقدامات لازم را در اين خصوص انجام دهند و با كشورهايي كه سازنده اوليه داروها و قطعات هستند مذاكره كنند تا هر چه زودتر اين مشكل مرتفع شود.
 
وی با انتقاد از مدیریت بانک مرکزی گفت: برخی از بیماران کشور به واردات داروهای فاقد تولید داخل به شدت نیاز داشتند که در همین مدت عده‌ای سرمایه‌دار با استفاده از ارز مرجع اقدام به واردات خودروهای لوکس کردند. درحالی که برخی مسئولان دولتی کماکان اختصاص ارز مرجع واردات دارو به مصارف دیگر را عنوان می‌کنند.
 
این نماینده مجلس افزود: طی هفته‌های اخیر ارز دارو به معضلی در بین وزارت بهداشت و بانک مرکزی تبدیل شده و در این بین این مردم هستند که چوب کم کاری مدیران را می  خورند. مسئولان دولتي اختصاص ارز مرجع دارويي را به واردات لوازم آرايش و لوازم بهداشتي لوكس رد كرده‌اند اما مشکل همچنان پابرجاست.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=7581
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه