میهن صنعت:

نياز پنج ميليارد دلاري براي اجراي خطوط لوله گاز کشور

میهن صنعت: معاون وزیر نفت در امور شرکت گاز گفت: ساخت تمامی قطعات خط لوله ششم سراسري گاز با تاخیرهای گسترده ای مواجه است به طوري که هم اکنون عمليات اجرايي خط هفتم و دهم نيزبه دليل نبود اعتبار متوقف شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، حميدرضا عراقي در گفتگویی درباره آخرین وضعیت ساخت خط لوله ششم سراسری گاز کشور، گفت: هم اکنون ساخت تمامی قطعات این خط لوله بزرگ انتقال گاز طبیعی ایران با تاخیرهای گسترده ای روبرو است. به طوري که هم اکنون عمليات اجرايي خط هفتم و دهم نيز متوقف شده است.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا مهمترین پیمانکار ساخت این خط لوله انتقال گاز است، تصریح کرد: قرارگاه خاتم الانبیا تاکنون موفق به تامین فاینانس و منابع مالی ساخت این خط لوله انتقال گاز نشده است.
 
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه عدم تامین فاینانس منجر به تاخیر در ساخت قطعات مختلف خط لوله ششم سراسری شده است، اظهار داشت: از این رو قصد داریم قیسمت های مختلف خط لوله ششم سراسری گاز را به مناقصه برویم.
 
این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز با بیان اینکه قرارگاه خاتم الانبیا هم می‌تواند در مناقصات جدید ساخت این خط لوله انتقال گاز مشارکت داشته باشد، بیان کرد: سیاست دولت تسریع در روند ساخت این خط لوله انتقال گاز کشور است.
 
وي تصريح کرد: با توجه به اینکه خط لوله ششم سراسری یک خط لوله ملی بوده مذاکراتی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای تکمیل ساخت این خط لوله گاز انجام شده است.
 
وی با اشاره به توافق با قرارگاه خاتم الانبیا برای خروش بخش‌هایی از خط لوله ششم سراسری گاز، تاکید کرد: به زودی بخش های مختلف خط لوله ششم سراسری گاز به پیمان خواهیم رفت.
 
عراقي تاکيد کرد: هم اکنون وزارت نفت در اجراي پروژه ها بيشتر طرحهاي اولويت دار است  و تلاش براين است که طرحها را به اسم فاينانس معرفي نکنيم.  چرا که براي عملياتي کردن آنها حدود چهار یا پنج ميليارد دلار اعتبار نياز است که در سال 93 اجرا شود.
 
عراقی همچنین از تکمیل مطالعات ساخت خطوط لوله انتقال گاز نهم و یازدهم سراسری گاز خبر داد و افزود: هدف از ساخت خط لوله نهم سراسری صادرات گاز است.

*قرارداد گازي ترکيه در حال پيگيري است

معاون وزير نفت در خصوص اختلاف در قرارداد ترکيه اظهار داشت: متاسفانه چند ساله است که با ترکيه مشکل داريم بندهايي وجود دارد که هم فروشنده و خريدار مي تواند در طول قرارداد سه بار ادعا داشته باشند که قيمت گاز را یا  از روند طبيعي قراردادي که دارد قيمت ها را افزايش دهند.

وي خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته ترکيه يکبار شکايت کرده ICC به اصطلاح داوري که در قرارداد است مرکزش در سوئيس است در اين زمينه دو مقوله مطرح است يکي اينکه اعتقاد براين دارند که ايران امکان تامين گاز پايدار را نداريد دومين اينکه قيمت گاز پايين است.

به نقل از باشگاه خبرنگاران عراقي اظهار داشت: ادعاي آنها همين است ما ادعاي آنها را قبول نکرديم چرا که گاز ما پايدار است و شرکت ملي گاز مستندات را تهيه به ICC  محکمه فرستاده هم اکنون اين موضوع در حال بررسي است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=43457
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه