میهن صنعت :

واردات 175 دستگاه خودروی 100هزار دلاری در نیمه نخست امسال

میهن صنعت: در حالی طی چند ماه گذشته موضوع واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع انتقادات زیادی را علیه نهادهای مختلف از جمله گمرک ایران برانگیخته که رئیس کل گمرک این موضوع را بی‌ارتباط با دستگاه تحت مدیریتش می‌داند.

 به گزارش میهن صنعت، هیچ آمار دقیقی از تعداد خودروهایی که امسال با ارز مرجع وارد کشور شده در دست نیست. البته برخی اظهارات نشان می‌دهد که بسیاری از کالاها حتی تا مهر ماه امسال نیز برای واردات ارز مرجع دریافت کرده‌اند و بعد از راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی روند پرداخت ارز مرجع برای واردات کالا به جز کالاهای اساسی و دارو متوقف شده است.

در همین حال تازه‌ترین آمار گمرک نشان می‌دهد که در 10 ماهه سال جاری 34 هزار و 12 دستگاه انواع خودروی سواری به ارزش تقریبی 813 میلیون دلار وارد کشور شده است. واردات خودرو در این مدت از نظر تعداد و ارزش نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب 3.2 و 19.3 درصد افزایش یافته است.

همچنین میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی طی این مدت مبلغ 23 هزار و 915 دلار بود که نسبت به سال گذشته افزایش 15.5 درصدی را نشان می‌دهد.

اما انتقاد از واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع در حالی مطرح شده که رئیس کل گمرک می‌گوید این موضوع ربطی به گمرک ندارد.

عباس معمارنژاد در این باره گفت: واردات کالا فرآیندی دارد که از ثبت سفارش شروع می‌شود و هر کالایی نیز که ثبت سفارش معتبر داشته باشد اجازه ورود به کشور را دارد. حالا این‌که این کالا برای واردات چه نوعی ارزی دریافت کرده ارتباطی با گمرک ندارد.

وی افزود: برای گمرک دریافت حقوق ورودی اهمیت دارد که اخیرا نیز محاسبه این حقوق براساس نرخ ارز مبادله‌ای شده است.

او با اشاره به این‌که بانک مرکزی باید در مورد واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع پاسخگو باشد، عنوان کرد: اگر به خودروی بالای 100 هزار دلار لوکس بگوییم در نیمه نخست امسال تنها 175 دستگاه خودرو با این قیمت وارد کشور شد. از سوی دیگر بسیاری از خودروهای لوکسی که وارد کشور می‌شوند و در خیابان آن‌ها را مشاهده می‌کنید پلاک گذر موقت دارند.

پیشتر وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با ایسنا با تائید واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع طی سال جاری گفته بود که از تیر ماه امسال این روند متوقف شده است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=13089
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه