فرمول نجات این است:

ورود خودروهای کم مصرف+افزایش قیمت بنزین

میهن صنعت : در نمایشگاه اخیر اتومبیل فرانکفورت، خودروهای سواری با مصرف 3-5 لیتر در یکصد کیلومتر به نمایش درآمدند، یا خودروهای هیبریدی که در حال حاضر بصورت تاکسی در نیویورک استفاده می شوند مصرفی در حدود دو لیتر دارند و بقیه نیروی مورد نیازشان از باتری تامی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، بودجه سال 1393 توسط ریاست محترم جمهوری به مجلس ارائه شد. بدیهی است که مجلس در مهلت قانونی به بررسی آن خواهد پرداخت و برنامه خرج و دخل دولت را در سال بعد مشخص خواهد کرد.

آنچه بسیار مهم است مساله تعیین قیمت حامل های انرژی مانند برق، گاز، بنزین و گازوئیل و غیره است. صحبت از افزایش 10-20 یا بیشتر درصدی در قیمت هاست. از همین حالا سازهای مخالف کوک شده و در عرصه های مختلف حتی برخی مطبوعات و سایت های خبری صحبت از گرانی ها می شود. ما در اینجا سخنی صریح و دلسوزانه با کارگزاران ارشد دولت و مجلس و نهادهای دیگر داریم.

به نظر می رسد مراکز تصمیم گیری در مسائل اقتصادی و برنامه ریزی های کلان توسعه به دلایل اعلام نشده مایل به دیدن حقایق و تصمیم گیری درست بر اساس آن نیستند انگار کمی رودربایستی با مردم دارند.

اما وقت آن رسیده که شجاعانه بپذیریم که عصر حمایتها با پرداخت یارانه به دلیل ماهیت تنبل پرور و بی مسئولیت ساز آن در سطح جهان دارد سپری می شود.

از طرف دیگر شاهد بوده ایم که مسئولان وزارت نفت یا دیگر سازمانها مدام اعلام می کنند مصرف سوخت در کشور ما چند برابر مصرف دیگر کشورهاست.

فرض کنیم آمار درست است، این موضوع چه ارتباطی به مردم عادی پیدا می کند؟ علل مشکل در جای دیگری است.

در حال حاضر میزان مصرف بنزین در خودروهای ساخت داخل به دلیل قدیمی بودن تکنولوژی شان دو تا پنج برابر استاندارد جهانی است. در نمایشگاه اخیر اتومبیل فرانکفورت، خودروهای سواری با مصرف 3-5 لیتر در یکصد کیلومتر به نمایش درآمدند، یا خودروهای هیبریدی که در حال حاضر بصورت تاکسی در نیویورک استفاده می شوند مصرفی در حدود دو لیتر دارند و بقیه نیروی مورد نیازشان از باتری تامین می شود یا ماشین های سواری الکتریکی ساخته شده که اصلا بنزینی مصرف نمی کنند.

به علاوه دلیل دیگر مصرف بالای سوخت در کشور ما وجود تعداد زیادی از خودروهای قدیمی در حال استفاده شامل سواری و مینی بوس و اتوبوس، به عنوان سرویس کارکنان مراکز دولتی، سازمانهای نظامی و انتظامی و درمانی و آموزشی و … است که متاسفانه مصونیت کامل در برابر مقررات راهنمایی و رانندگی هم دارند! کافی است آمارگیران و علاقمندان از ساعت پنج تا هشت صبح دروازه ورودی و خروجی شهرها را زیر نظر بگیرند تا شدت آلایندگی حاصل از همین خودروها را ملاحظه نمایند.
به گزارش عصر ایران، تعویض و جایگزینی و از رده خارج کردن خودروهای قدیمی و موتورسیکلت ها به مقدار زیاد حجم مصرف بنزین و گازوئیل را کاهش خواهد داد و از ادامه وارد شدن میلیاردها تومان خسارات به محیط زیست (آب ـ خاک ـ هوا) جلوگیری خواهد کرد.

ما پیشنهاد می کنیم از همین الان به فکر بدون یارانه کردن قیمت های حامل های انرژی باشیم. این مورد هم جلوی قاچاق سوخت را می گیرد و هم باعث می شود که مردم کمتر مصرف کنند و بالاخره خودروسازان ما هم به فکر ارتقاء تکنولوژی با هدف کم کردن مصرف سوخت در تولیدشان تشویق شوند.

درحال حاضر سیستم اقتصادی کشور بیمار است. پرداخت یارانه ها، متاسفانه به اهداف خود نرسیده اگر همانند پزشک متخصص به نوع بیماری نگاه کنیم، اطمینان پیدا خواهیم کرد که عفونت بیماری در حال پیشرفت است. بدیهی است باید از آنتی بیوتیک های قوی استفاده می کنیم که طبیعتا به برخی سلولهای سالم هم صدمه میزند ولی تلخی دارو و درمان را باید تحمل کرد وگرنه درمان نیمه تمام ممکن است به قیمت جان آدم تمام شود.

پس بیائید قیمت بنزین، گازوئیل و سایر حامل های انرژی را بدون سوبسید به مردم عرضه کنیم و در کنار آن به کیفیت بنزین و سازگار بودن با استانداردهای جهانی بپردازیم و وسائط نقلیه را نوسازی کنیم، مردم خود تصمیم می گیرند که چگونه استفاده کنند. افزایش قیمت بنزین وقتی با کاهش مصرف خودروها همراه باشد ، باعث می شود که مردم ، هزینه بیشتری پرداخت نکنند. ولی نباید این گونه باشد که بنزین را گران کنند ولی فکری برای کیفیت آن ، حمل و نقل عمومی و نیز جایگزینی خودروهای پر مصرف با کم مصرف ها نکنند.

با کمی حوصله و دقت و برنامه ریزی علمی می توان، مابه التفاوت قیمت سوخت پس اندازشده را در بخش های دیگر عمومی مانند مترو و اتوبوسرانی سرمایه گذاری بیشتری کرد.

نمایندگان محترم مجلس، مدیران محترم دولت!
امروز تصمیم درست بگیریم، به پیشنهادهای علمی استادان علم اقتصاد و مدیریت گوش دهیم. افراد شجاع شانس بیشتری برای موفقیت در کارها دارند و سرمایه لازم برای آن کمی شهامت است و مقداری دوری از عافیت جویی .
یادمان باشد وقتی باید از بلندی گذر کنیم، فکر نکنیم که با به تعویق انداختن آن، مانع کوتاهتر می شود.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=34995
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه