میهن صنعت:

پیش‌بینی قیمت ۸۰ دلاری نفت/ مجلس می‌تواند از قیمت نفت در بودجه بکاهد

میهن صنعت: معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهار داشت: اگر مجلس تشخیص دهد که برای اطمینان بیشتر باید قیمت نفت در بودجه کاهش یابد، می تواند این کار را انجام دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، به نقل از مهر، محمدباقر نوبخت در حاشیه همایش نقش قوه مقننه در حفظ و تقویت دستاوردهای دفاع مقدس در جمع خبرنگاران گفت: دولت در حد مقدور اعتبارات دفاعی را در بودجه ۹۴ در نظر گرفته و تقدیم مجلس کرده است. کمیسیون های مختلف مجلس از جمله کمیسیون تلفیق می توانند نسبت به بودجه پیشنهادی دولت اظهارنظر کنند و ما خوشحال می‌شویم هر جا که لازم است در صورت امکان بودجه تقویت شود.

وی در خصوص اعتراضات نمایندگان به اظهاراتش در مورد عدم تخلف دولت در برداشت از صندوق توسعه ملی خاطر نشان کرد: روز چهارشنبه به عنوان سخنگوی دولت صحبت می کنم و در خدمت شما هستم. بنده برای همین امر اعلام آمادگی کردم که صحبت کنم.

نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر قیمت نفت در لایحه بودجه ۹۴ با توجه به لایحه بودجه عربستان و عراق که بودجه خود را با نفت ۶۰ دلاری بستند، افزود: کشورهای مختلف ارقام متفاوتی را برای نفت در نظر گرفتند. نیجریه بودجه خود را با نفت ۷۳ دلار بسته و تعدادی از صاحب‌نظران پیش‌بینی می کنند قیمت نفت به طور متوسط سال آینده ۸۰ دلار خواهد بود.

سخنگوی دولت ادامه داد: حتی در تحلیلی که در مبالغ بودجه عربستان آمده است، مشخص است این کشور بودجه خود را با نفت ۸۰ دلار بسته است، عربستان بر خلاف کشور ما که ارقام بودجه را با صراحت اعلام می کند، سرجمع اعداد، میزان، مبالغ بودجه و فروش نفت را اعلام می کند، مشاور سابق اعتباری عربستان اعلام کرده است که این کشور بودجه را با نفت بالای ۸۰ دلار بسته است.

معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهور با بیان اینکه قطعا هر چه قیمت نفت را در لایحه بودجه کمتر ببینیم، ضریب اطمینان بیشتر است، تصریح کرد: در سال گذشته هم که قیمت نفت بالای ۱۸۰ دلار بود، به پیشنهاد، توافق دولت و مجلس قیمت نفت در لایحه بودجه ۱۰۰ دلار در نظر گرفته شد، باز هم اگر مجلس تشخیص دهد که برای اطمینان بیشتر در لایحه بودجه ۹۴ باید قیمت نفت کمتر دیده شود، می تواند این کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: اعتبارات نفتی در بودجه سال آینده ۷۱ هزار میلیارد تومان است، در حالی که بودجه کل کشور ۸۳۸ هزار میلیارد تومان است. بنابراین سهم نفت در بودجه سال جاری حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

نوبخت اضافه کرد: اگر قیمت نفت به پایین‌تر از این اعداد هم برسد، یعنی ۳۴ تا ۳۵ دلار و مثلا ما ۳۵ هزار دلار هم بدست نیاوریم، به راحتی قابل کنترل است.

سخنگوی دولت در خصوص راهکار دولت برای کنترل عدم تحقق اعتبارات نفتی توضیح داد: دولت کاملا حواسش جمع است که آن مقدار که درآمد به خزانه می آید، تخصیص دهد، هر مقدار که بودجه به خزانه وارد شود، همان مقدار در بخش جاری و عمرانی تخصیص داده می شود.

معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر نیز همه منابع پیش‌بینی شده در بودجه ۹۳ تحقق نیافته است، گفت: دولت صددرصد اعتبارات عمرانی استان ها و ۶۸ درصد اعتبارات عمرانی کل کشور را پرداخت کرده است.

وی با بیان اینکه با مدیریت تخصیص، عدم تحقق درآمدهای بودجه را مدیریت می کنیم، افزود: در صورتی که قیمت نفت بیشتر از ۷۲ دلار نیز شود، مکانیزمی را در بودجه دیده ایم که برخی بندها و ردیف ها، قابلیت افزایش اعتبارات دارند که در صورت افزایش بودجه، اعتبارات آنها افزایش می یابد.

نوبخت با تاکید بر اینکه بین عدم تحقق بودجه و کسری بودجه تفاوت وجود دارد، تصریح کرد: زمانی که منابع بودجه تحقق نیابد و شما بخواهید هزینه کنید، کسری وجود دارد، اما اگر همزمان با عدم تحقق بودجه، تخصیص هم ندهید، کسری ایجاد نمی شود.

سخنگوی دولت در پایان تاکید کرد: مطمئنا تا پایان امسال بودجه بدون کسری به پایان خواهد رسید و لایحه بودجه سال آینده نیز با همفکری مجلس تصویب می شود.

وی ادامه داد: با یک قضاوت منصفانه می‌توان فهمید که جنگ بین ایران و عراق بسیار عمیق‌تر از اختلاف مرزی بین دو کشور در خاورمیانه بود، این تخاصم بین یک حاکم جبار که سر خود را هم به دار داد، با یک شخص متدین و مرجع تقلید بود. این رخداد ریشه‌ای عمیق‌تر از اختلاف بر روی نوار مرزی داشت.

سخنگوی دولت افزود: شهید مفتح و شهید مطهری را ترور کردند چون به دنبال این بودند که تفکری که می‌گوید بدون شرق و غرب می‌توانیم دنیا را اداره کنیم، تبیین شود. بعد از آن در پی این بودند که زبان‌ها را قطع کنند. زبان‌هایی که هر جمعه تبلیغ می‌کرد، شهید مدنی و شهید دستغیب زبان‌های این ملت بودند؛ پس از آن دو دست این پیکره را که شهید رجایی و باهنر بودند، ترور کردند.

نوبخت ادامه داد: در جنگ و تخاصم علیه ملت ایران به دنبال قطع کردن سر انگشتان نظام افتادند و در نهایت به پیکره این نظام حمله کردند، صدام تنها نبود که به ایران حمله کرد ولی کسانی که در سنگر دفاع و مقابله با او برآمدند، کسانی بودند که دفاع از هویت و تفکر اسلام می‌کردند و تنها دفاع از اروندرود، اولویت آنها نبود. از این جهت است که ما نام این مقابله را دفاع مقدس می‌خوانیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این دفاع فقط در عرصه نظامی نیست، خاطر نشان کرد: درست است که یک بخش اعظمی از دفاع در میدان‌های نظامی نمایان می‌شود، اما چون از یک دین دفاع می‌کنیم، یکی از عوامل بقای آن از طریق دفاع نظامی محقق می‌شود و بخش دیگر آن، ارزش‌هایی است که از این طریق ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه بودجه دفاعی حتما باید وجود داشته باشد، خاطر نشان کرد: باید قدرت بازدارندگی داشته باشیم اما این به تنهایی کافی نیست. کفایت آن است که جلوه‌های اسلامی ـ رحمانی را در همه عرصه‌ها تبلیغ کنیم و فراکسیون دفاع مقدس به دنبال دفاع از اسلام در تمام عرصه‌ها ایجاد شده است.

نوبخت با اشاره به اینکه باید در تمام ابعاد دفاع کنیم گفت: حتی در عرصه اقتصادی هم باید از اسلام دفاع کرد، ما هر روز در معرض تهاجم در عرصه‌های مختلف هستیم و وظیفه سربازان این جبهه آن است که اگر لازم شد، لباس نظامی بپوشند و در صورت لزوم قلم به دست گرفته و از این انقلاب دفاع کنند.

وی ادامه داد: هم باید به تقدس این انقلاب ایمان داشت و هم باید در تمام ابعاد دیگر، جنس این دفاع را با دفاع‌های دیگر متفاوت دانست. البته در این عرصه سختی‌هایی وجود دارد که باید صبر و استواری داشت.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به اینکه اگر در عرصه سیاسی به وحدت توصیه می‌شود به خاطر آن است که جبهه دفاع مقدس در برابر دنیای شرق و غرب باید ایستادگی کند، گفت: طبق آیه قرآنی، بعضی‌ها دشمن بعضی دیگر هستند که باید در برابر آنها ایستادگی کرد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=65039
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه