کاهش ۳۸ درصدی تولید انواع خودرو/تولید پژو۲۰۶، رانا و تندر۹۰ افزایش می‌یابد

ميهن صنعت: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی خبری از کاهش 38 درصدی تولید انواع خودرو در کشور در پنج ماهه نخست 1391 خبر داد و گفت: احتمال افزایش قیمت خودرو براساس مستندات ارائه شده از سوی خودروسازان وجود دارد.


به گزارش ميهن صنعت، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی خبری به ايسنا گفت: احتمال افزایش قیمت خودرو براساس مستندات ارائه شده از سوی خودروسازان وجود دارد.
محسن صالحی‌نیا افزود: در پنج ماهه نخست امسال در مجموع حدود 405 هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که این رقم نسبت به مدت مشابه در سال قبل که 620 هزار دستگاه بود که کاهش 38 درصدی را نشان می‌دهد.

 وی با اشاره به این‌که در تلاشیم تولید خودرو در نیمه دوم سال به حالت طبیعی آن برگردد، گفت: در پنج ماهه نخست امسال تولید محصولاتی مانند کاتد مس، شمش آلومینیوم، روغن نباتی، پودر شوینده، لاستیک خودرو و محصولات پتروشیمی نیز با کاهش مواجه شد.

معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون ارز مورد نیاز صنایع به غیر از کالاهای اساسی و دارو با نرخ غیر مرجع تامین می‌شود، گفت: امیدواریم با راه اندازی بورس ارز صنایع بتوانند نیاز ارزی خود را براساس نرخ رقابتی و به اندازه کافی تامین کنند.

این مقام مسئول همچنین از احتمال افزایش قیمت خودرو در بازار خبر داده و با اشاره به افزایش قیمت خودرو در بازار طی چند ماه گذشته گفت: شرکتهای خودروسازی مستندات خود را برای افزایش جدید قیمتها براساس تغییرات ایجاد شده در قیمت مواد اولیه و نوسان نرخ ارز ارائه کرده‌اند و به هر کدام که توجیه داشته باشد اجازه افزایش قیمت را می‌دهیم.

وی افزود: البته شرکت‌های خودروسازی باید برخی موارد مانند تسهیلات داده شده به آنها و اقدامات انجام شده برای واردات مواد اولیه را نیز در مستندات خود مدنظر قرار دهند.

 * افزایش تولید 206

 معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در عین حال اختلاف قیمت کارخانه و بازار برخی خودروهای داخلی را کاذب دانست و گفت: تولید خودروهای پژو206، رانا و تندر90 افزایش می‌یابد.

 صالحی‌نیا در پاسخ به سوالی درباره افزایش بسیار زیاد قیمت خودرو در بازار نسبت به قیمت‌های کارخانه‌ای اظهار کرد: در خودروهایی که تولید آنها به خودکفایی رسیده و درصد داخلی سازی آنها بالاست تفاوت قیمت کارخانه و بازار خودروها در حد سه تا چهار درصد است.

 او با بیان این‌که در خودروهایی که تفاوت قیمت بیشتری وجود دارد وابستگی ارزی آنها به خارج از کشور بیشتر است، خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل افزایش تولید و عرضه آن‌ها در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم اختلاف قیمتی را که ناشی از کاهش عرضه است جبران کنیم. به گونه‌ای که با رشد تولید وعرضه شاهد کاهش قیمت این خودروها خواهیم بود.

 صالحی‌نیا در پاسخ به این سوال که چرا برخی خودروسازان عرضه را کاهش داده و یا متوقف کرده‌اند، اظهار کرد: این موضوع که توقف عرضه از سوی خودروسازی متوقف شده باشد به شدت تکذیب می‌شود. البته باید توجه کرد که همواره عرضه باید از پشتوانه مناسب تولید برخوردار باشد و ممکن است که در برخی از محصولات عرضه پس از رسیدن به تولید به حد کفایت صورت گیرد.

 * کاهش تولید خودرو در پنج ماهه امسال

وی همچنین کاهش تولید خودرو در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته را حدود 38 درصد دانست و اظهار کرد: در برخی از خودروها مانند پژو 206 با توجه به شرایط و قطع ارتباط کاری با پژو مشکلاتی در تولید این خودرو ایجاد شد که به‌تدریج رفع خواهد شد.

 این مقام مسئول ادامه داد: بنابراین بخش کوچکی از قطعات پژو 206 که تامین آن در اختیار پژو بود در خودروی رانا داخلی سازی شده است و از هفته آینده نیز تولید این خودرو به حدود 100 دستگاه در روز رسیده و تحویل آن آغاز خواهد شد.

 صالحی‌نیا ادامه داد: همچنین با ایجاد تمهیداتی تولید برخی خودروها مانند پژو 206 و تندر 90 به تدریج افزایش یافته و تفاوت قیمت کارخانه و بازار نیز کاهش خواهد یافت. البته باید توجه کرد که در شرایط فعلی هیچ خودروسازی محصولات خود را خارج از قیمت‌های مصوب عرضه نمی‌کند و تفاوت قیمت‌ها مربوط به بازار است.

 * آغاز دریافت تسهیلات هزار میلیارد تومانی مصوب صنعت خودرو

 معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از همچنین از آغاز دریافت تسهیلات هزار میلیارد تومانی مصوب صنعت خودرو خبر داد و اظهار کرد: سایپا تاکنون 250 میلیارد تومان از تسهیلات مصوب خود را دریافت کرده و ایران خودرو نیز در حال انجام امور مربوط به وثیقه گذاری سهام برای دریافت تسهیلات است.البته سایپا با تسهیلات دریافتی پرداخت مطالبات قطعه سازان را آغاز کرده است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=2998
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه