میهن صنعت:

شتاب در روند هوشمندسازی دولت؛ افزایش ۳۰ درصدی استعلامات برخط

طبق گفته وزیر ارتباطات هر کدام از تراکنش‌ها که در مرکز ملی ارتباطات انجام می‌شود احتمالا یا یک مراجعه حضوری بوده یا یک مدرکی باید از مردم گرفته می‌شده یا مردم می‌خواستند جای دیگری بفرستند و برای گرفتن آن مراجعه می‌کرده‌اند که این نشان می‌دهد روند هوشمندسازی دولت با شتاب دنبال می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، سازمان فناوری اطلاعات ایران در راستای پاسخگویی به تعهدات محوله در برنامه پنجم توسعه و آیین‌نامه اجرایی آن و نیز بر اساس ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیکی مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات در ایجاد مرکز ملی تبادل اطلاعات جهت به اشتراک‌گذاری خدمات الکترونیکی بین‌دستگاهی در بستر شبکه ملی اطلاعات اقدام به ایجاد بستر کرد. نتیجه این اقدام انجام تعاملات الکترونیکی بین دستگاهی (G۲G) است که زیرساخت ارائه خدمات دولت به کسب و کارها (C۲G) و ارائه خدمات دولت به شهروندان (B۲G) را فراهم می‌کند.

گذرگاه عمومی خدمات دولت یا به اختصار ( PGSB) بستری برای ارائه خدمات سازمان‌های دولتی و بنگاه‌های بخش خصوصی به یکدیگر برای اینترنت است. سال ۱۳۹۸ بود که سازمان فناوری اطلاعات ایران به استناد مواد ۶۷ و ۶۸ قانون برنامه ششم توسعه، گذرگاه عمومی خدمات دولت را راه‌اندازی کرد. سازمان فناوری اطلاعات کشور در راستای برون سپاری و بهره گیری حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی پروژه PGSB را با مشارکت بخش خصوصی در قالب طرح (PPP) و به شکل  (BOT) اجرا کرده است.

از جمله اهدافی که برای این پروژه در نظر گرفته شده می توان به تسهیل خدمات و سرویس های دولتی و عمومی به کسب و کارها و شرکت ها اشاره کرد. در این راستا به تازگی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت به استعلامات برخط اشاره کرد و گفت که یکی از اتفاقات خوبی که در مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور رخ داده این است که بیش از ۱۲۰۰ سرویس وجود دارد که دستگاه‌ها در حال استفاده از این سرویس‌ها هستند و استعلامات مختلف مثل استعلام مدرک تحصیلی و انواع استعلاماتی که دستگاه‌ها به آن نیاز دارند صورت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: تا الان فقط امسال در شش ماهه نخست، ۶ و نیم میلیارد بار این سرویس‌ها مورد استفاده قرار گرفته و پیش‌بینی ما این است تا پایان سال حداقل به ۸ و نیم یا ۹ میلیارد بار برسد؛ این رقم پارسال در کل سال ۷ و نیم میلیارد بوده است.

همچنین زارع پور گفت: هر کدام از این تراکنش‌ها که در مرکز ملی ارتباطات صورت می‌گیرد، احتمالا یا یک مراجعه حضوری بوده یا یک مدرکی باید از مردم گرفته می‌شده یا مردم می‌خواستند جای دیگری بفرستند و برای گرفتن آن مراجعه می‌کرده‌اند که این نشان می‌دهد روند هوشمندسازی دولت با شتاب دنبال می‌شود. امسال حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته استعلامات برخط در حال افزایش پیدا کردن است.

طبق گزارشی که سازمان فناوری اطلاعات اوایل سال جاری از به منظور عملکرد یک ساله خود منتشر کرد پر کاربردترین خدمات این گذرگاه سرویس استعلام مشخصات هویتی از سازمان ثبت احوال، سرویس تطبیق کدملی با شماره تلفن همراه (شاهکار)، سرویس استعلام ابتلای فرد به کرونا، سرویس کارپوشه ملی ایرانیان، سرویس دریافت نشانی با کدپستی، سرویس استعلام هویتی اشخاص حقوقی از سازمان ثبت اسناد و سرویس استعلام سوابق فارغ التحصیلی بود.

این پروژه که در سال ۱۳۹۸ با چهار دستگاه سرویس دهنده  و ۶۸ کسب و کار و دستگاه سرویس گیرنده شروع به کار کرد، اندکی بیش از یک و نیم میلیون تراکنش داشت، در سال ۱۳۹۹ با ۱۶ دستگاه سرویس دهنده و ۲۷۲ کسب و کار و دستگاه سرویس گیرنده به تعداد چشم گیر ۱۹۳ میلیون تراکنش رسید. از سوی دیگر، تعداد تراکنش‌های این گذرگاه در دو سال گذشته بالغ بر ۳۹۴ میلیون تراکنش اعلام شد و پیش‌بینی می‌شد تا پایان سال ۱۴۰۱ این رقم از ۵۵۰ میلیون تراکنش گذر کند که این امر نشان روز افزون اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور به این خدمات و بازار رو به توسعه آن است./ایسنا

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=275196
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه