شیر پروانه ای، برترین شیر صنعتی

شیر پروانه اي یکی از انواع بسیار متداول و پرمصرف شیرآلات صنعتی میباشد که هم برای سرویس های کنترلی و هم برای قطع و وصل مسیر جریان از آنها استفاده میشود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، شیر پروانه اي یکی از انواع بسیار متداول و پرمصرف شیرآلات صنعتی میباشد که هم برای سرویس های کنترلی و هم برای قطع و وصل مسیر جریان از آنها استفاده میشود. این شیر با چرخش ربع گرد (90 درجه) دیسک، قادر به باز و بسته کردن یا کنترل مسیر جریان میباشد.

شير پروانه ای یکی از انواع شیرهای دو جهته یا Bi-Directional میباشد. به این معنی که سیال از هر دو جهت خط لوله امکان عبور از شیر را خواهد داشت. جهت حرکت سیال روی آن تاثیری ندارد و بر خلاف شیرهایی مانند گلوب ولو یا چک ولو که مسیر حرکت سیال روی آن با یک فلش مشخص میشوند، محدودیت خاصی برای جهت نصب در آن وجود نخواهد داشت.

نحوه کار شیر پروانه ای

همانطور که در شکل پایین ملاحظه میکنید با اعمال نیرو به عملگر، این نیرو به شافت Butterfly valve منتقل شده و باعث چرخش دیسک خواهد شد و نسبت به باز کردن یا بستن مسیر سیال پوزیشن خواهد گرفت. این نیرو میتواند از طریق نیروی انسانی و توسط یک عملگر دستی (اهرم یا فلکه) منتقل شود، یا حتی میتواند بصورت اتوماتیک به شیر اعمال شده و از نیروهای پنوماتیکی ( اکچویتور پنوماتیک )، الکتریکی ( موتوری ) یا هیدرولیکی که هریک دارای ویژگی ها و مشخصات خاص خود میباشند اعمال شده و به دیسک شیر منتقل گردد.

شیر پروانه ای نسبت به سایر شیرآلات صنعتی دارای مزایای بسیاری میباشد که باعث شده است نسبت به سایر شیرآلات انتخاب مناسب تری باشد. این شیر در سایز مشابه با سایر شیرها دارای وزن سبک تر، سایز و ابعاد کوچکتر و قیمت های مناسب تری میباشد.

مزایای شیر پروانه ای

در ادامه به معرفی 5 مورد از مهمترین مزایای شیر پروانه ای اشاره میکنیم:

  1. ابعاد کوچک و وزن سبک: شیرهای پروانه ای دارای اندازه کوچکتر و وزن سبک‌ تر نسبت به شیرهای دیگر در سایز مشابه هستند. برای مثال یک شیر پروانه ای 4 اینچ دارای سایز و وزن کمتری نسبت به یک شیر کشویی 4 اینچ میباشد. این ویژگی باعث می‌شود نصب، حمل و نقل و تعویض آنها آسانتر باشد.
  2. افت فشار کم: شیرهای پروانه ای به دلیل طراحی ساده و باریک در دیسک و همچنین نوع عملکرد دارای کمترین میزان افت فشار در حالت کاملآ باز میباشد. این موضوع یکی دیگر از مزیت های دیگر شیر پروانه ای محسوب میشود.
  3. کنترل دقیق جریان: شیرهای پروانه ای قابلیت کنترل دقیق جریان را دارند. با نصب سیستم های کنترلی مانند اکچویتور های اتوماتیک و پوزیشنر، می‌توان جریان سیال را به طور دقیق کنترل کرد. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد جریان را به طور دقیق و بصورت پیوسته تنظیم و مانیتور کنند. این امر به مدیریت بهترو افزایش راندمان فرآیند و همچنین با کاهش احتمال خطا کمک می‌کند.
  4. قابلیت عبور ناخالصی و رسوب: شیرهای پروانه ای قادر به عبور جسم‌های جامد موجود در جریان سیال هستند. به دلیل طراحی ساده و عدم وجود قطعات پیچیده، شیرهای پروانه ای کمتر به خاطر وجود جسم‌های جامد مانند رسوبات، لجن و ناخالصی ها مسدود می‌شوند و قابلیت عبور آزاد جریان را دارند.
  5. عملکرد قابل اعتماد: شیرهای پروانه ای به دلیل ساختار ساده و کمترین تعداد قطعات متحرک، از نظر عملکرد بسیار قابل اعتماد هستند. این شیرها دارای عمر طولانی، مقاومت در برابر فشار و دما، کمترین خرابی و نیاز به تعمیر و نگهداری هستند.

کاربرد شیر پروانه ای ها

در ادامه مهمترین صنایعی که در آنها از شیر پروانه ای استفاده میشود را نام میبریم.

  1. صنایع نفت و گاز: در صنعت نفت و گاز، شیرهای پروانه ای برای کنترل جریان انواع هیدروکربن‌ها، نفت و گاز و سایر سیالات -مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شیرها در خطوط لوله، واحدهای پالایشگاهی، تاسیسات نفتی و گازی، و تجهیزات حفاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  2. صنایع آب و فاضلاب: در صنعت آب و فاضلاب، شیرهای پروانه ای برای کنترل جریان آب در سیستم‌های تولید، توزیع و فاضلاب استفاده می‌شوند. این شیرها در ایستگاه‌های پمپاژ، سد‌ها، تصفیه‌خانه‌ها و سیستم‌های آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  3. صنایع شیمیایی: در صنعت شیمیایی، شیرهای پروانه ای برای کنترل و جداسازی سیالات شیمیایی در فرآیندهای تولید مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شیرها در واحدهای تولید پلاستیک، رنگ، صابون، لاستیک و سایر محصولات شیمیایی استفاده می‌شوند.
  4. صنایع غذایی: در صنایع غذایی، شیرهای پروانه ای برای کنترل جریان سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شیرها در واحدهای تولید شیرینی، نان، آبمیوه، لبنیات و همچنین صنایع دارویی استفاده می‌شوند.
  5. سیستم‌های حفاظتی و زلزله‌: شیرهای پروانه ای در سیستم‌های حفاظتی و زلزله‌ای برای قطع جریان سیالات به صورت خودکار در صورت وقوع زلزله، حریق یا خطرات دیگر استفاده می‌شوند.

برندهای معروف در زمینه تولید شیرهای پروانه‌اي

برخی از برندهای معروف و معتبر در زمینه تولید شیرهای پروانه‌ای عبارتند از:

:Tyco Valves یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیرهای پروانه‌ای است و محصولات آن در صنایع مختلفی مانند صنعت نفت و گاز، صنعت شیمیایی، صنایع غذایی و غیره استفاده می‌شوند.

: Flowserve یک شرکت پیشرو در طراحی و تولید شیرهای پروانه‌ای است. محصولات آن برای صنایع نفت و گاز، شیمیایی، آب و فاضلاب، انرژی و صنایع معدنی مناسب هستند.

:Emerson یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه تولید شیرهای پروانه‌ای است. محصولات این شرکت در بخش‌های صنایع نفت و گاز، صنعت شیمیایی، نیروگاهی و صنایع فرآیندی استفاده می‌شوند.

: KITZ یک شرکت ژاپنی است که در زمینه تولید شیرهای صنعتی فعالیت می‌کند. محصولات آن در صنایع نفت و گاز، شیمیایی، نیروگاهی و صنایع آب و فاضلاب استفاده می‌شوند.

:Crane یکی دیگر از تولیدکنندگان معروف شیرهای پروانه‌ای است. محصولات این شرکت در صنایع نفت و گاز، شیمیایی، آب و فاضلاب و صنایع فرآیندی استفاده می‌شوند.

:Velan یک شرکت بین‌المللی است که در طراحی و تولید شیرهای صنعتی فعالیت می‌کند. محصولات این شرکت در صنایع نفت و گاز، شیمیایی، پتروشیمی، آب و فاضلاب و نیروگاهی استفاده می‌شوند.

شرکت تجهیز صنعت وارد کننده و تامین کننده ی انواع تجهیزات ابزار دقیق، شیر آلات صنعتی و پایپینگ می باشد. انواع شیرآلات صنعتی و پایپینگ همچنین انواع شیر پروانه ای از برند های معتبر در فروشگاه این شرکت موجود می باشد. جهت خرید و استعلام قیمت با کارشناسان فنی و فروش درتماس باشید.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=281270
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه