«میهن صنعت» گزارش می‌دهد:

آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار

ثبت نام در سامانه پژوهشیار یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است که در این گزارش سعی کرده‌ایم صفر تا صد ثبت نام، انتخاب موضوع، انتخاب استاد و ... را به صورت کامل شرح دهیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، اگر قصد انجام فرایند پایان‌نامه در سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد را دارید، قطعا آموزش کامل این سامانه به کمک شما خواهد آمد. در این گزارش که به کمک کارشناسان حوزه پژوهش دانشگاه آزاد تهیه شده، قصد داریم تا به صورت آسان فرایند آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار از ثبت نام تا نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار و ثبت موضوع در پژوهشیار و انتخاب زمینه علمی در پژوهشیار و ثبت پایان نامه در پژوهشیار  را به شما آموزش دهیم.

سامانه پژوهشیار چیست؟

سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد یک سامانه کاملا الکترونیکی است که تمام فرآیند انتخاب موضوع پایان نامه، انتخاب استاد راهنما و مشاور، ثبت پروپزال، ثبت پایان نامه، تعیین تاریخ دفاع و استعلام ایرانداک در یک ساختار سلسله مراتبی انجام می‌پذیرد. هدف از طراحی این سامانه، یکپارچه کردن فرآیند پایان نامه ها در واحدهای پژوهشی کل دانشگاهای آزاد سراسر کشور می باشد.

آنچه در مقاله ثبت نام در سامانه پژوهشیار می‌خوانید:

  1. ثبت نام در سامانه پژوهشیار
  2. پشتیبانی سامانه پژوهشیار
  3. ثبت موضوع و انتخاب استاد راهنما در پژوهشیار
  4. نحوه مشاهده ظرفیت اساتید در پژوهشیار
  5. ثبت پروپزال در پژوهشیار

آموزش سامانه پژوهشیار

ما در این مقاله قصد داریم نحوه آموزش سامانه پژوهشیار را از ثبت نام در پژوهشیار تا نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار و ثبت موضوع در پژوهشیار و انتخاب زمینه علمی در پژوهشیار و ثبت پایان نامه در پژوهشیار  را به شما آموزش دهیم.

ثبت نام در سامانه پژوهشیار

اگر تا کنون در سامانه پژوهشیار ثبت نام نکرده اید و اکنون به عنوان یک دانشجو نیاز به ثبت نام در سامانه پژوهشیار را دارید، هدف ما این است تا به کمک آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار این فرایند را برای شما آسان کنیم.

جهت ورود به سامانه پژوهشیار و برای ثبت نام باید در صفحه ی سایت پژوهشیار به آدرس https://ris.iau.ir/ ، وارد شوید و روی گزینه ثبت نام کلیک کنید. در صفحه جدیدی که برای شما باز می‌شود، باید تمامی اطلاعات خود را به دقت وارد کنید.

آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار

آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار

هنگام ثبت نام در سامانه پژوهشیار به نکات زیر دقت کنید

نکته: نوع موقعیت دانشجویی خود را (رشته های غیر پزشکی و یا پزشکی) در قسمت نوع ثبت نام مشخص نمایید.

نکته: در بخش آیا تاریخ تصویب پیشنهاده (پروپوزال) شما در گروه آموزشی/واحد دانشگاهی قبل از 01/02/98 است؟ چنانچه پروپزالی قبلا به دانشگاه ارائه نداده اید و یا ارائه داده اید و تصویب نشده است گزینه خیر را انتخاب نمایید.

نکته مهم: کد ملی، شماره دانشجویی و شماره موبایل خود را هنگام ثبت نام در سامانه پژوهشیار با دقت وارد کنید و از صحت آن اطمینان حاصل نمایید. زیرا رمز عبور شما توسط سامانه پژوهشیار از طریق ایمیل و پیامک برای شما ارسال می‌شود.

آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار

در قسمت محل کار یا تحصیل برای جستجو ابتدا واحد دانشگاهی خود را از قسمت زیر انتخاب نموده و سپس علامت (+) گروه یا دانشکده مورد نظرتان را کلیک نمایید تا عنوان رشته های دانشکده نمایش داده شود سپس رشته خود را انتخاب نمایید. و در انتها گزینه ثبت را کلیک نمایید.

نکته:چنانچه عنوان رشته تحصیلی خود را پافت نمیکنید با ادمین واحد دانشگاهی خود ارتباط بگیرید و پیگیری نمایید که آیا رشته شما جهت درج در سامانه پژوهشیار ارسال شده است یا نه؟

آموزش ثبت نام در سامانه پژوهشیار

سوالات مربوط به ثبت‌نام در سامانه پژوهشیار

1-چرا پس از ثبت نام در سامانه پژوهشیار رمز عبور دریافت نشده است ؟

رمز عبور برای شماره همراه و آدرس ایمیلی که فرد هنگام ثبت نام در سامانه پژوهشیار وارد کرده است ارسال     می‌شود. اگر هیچ رمزی دریافت نشده است، احتمالا تلفن یا آدرس ایمیل اشتباه وارد شده است. فرد برای اصلاح اطلاعات شخصی خود باید به ادمین پژوهشیار واحد دانشگاهی خود مراجعه کند. پس از مراجعه به ادمین پژوهشیار مشکل خودرا با اون در میان بگذارید و راه حل درست را از او بپرسید.

2-در صورت فراموشی رمز عبور در سامانه پژوهشیار چگونه میتوان آن را بازیابی کرد؟

در آدرس روی گزینه بازیابی رمز عبور کلیک شود .

باید در ابتدا وارد سامانه پژوهشیار به آدرسhttps://ris.iau.ir/  شوید و روی گزینه “ورود به سامانه پژوهشیار” کلیک کرده تا پنجره مطابق (تصویر 1) باز شود سپس بر روی “کلمه عبور را فراموش کرده‌اید؟” کلیک کنید. در این حالت با وارد کردن ایمیل یا کد ملی که با آن ثبت نام کرده اید(تصویر 2) و کلیک بر روی گزینه بازیابی می‌توانید بازیابی رمز عبور را انجام دهید.

3-چرا نام رشته تحصیلی فرد در سامانه پژوهشیار نیست ؟

اسامی رشته های واحدهای دانشگاهی، توسط واحدهای دانشگاهی جهت درج برای پشتیبانی سامانه پژوهشیار ارسال می‌شود. دانشجو باید از واحد دانشگاهی خود پیگیری نمایند که آیا رشته مزبور جهت درج در سامانه پژوهشیار ارسال شده است یاخیر.

4-دلیل مواجه با پیام “شما در سامانه ثبت نام کرده اید” در هنگام ثبت نام سامانه پژوهشیار چیست ؟

این پیام خطا معمولا زمانی ظاهر می‌شود که اطلاعاتی نظیر کد ملی، آدرس ایمیل یا شماره همراه تکراری باشد. کاربر باید مطمئن باشد از شماره تلفن یا آدرس الکترونیک فرد دیگری استفاده نمی‌کند. اگر مشکل کاربر برطرف نشد، باید آن را با واحد پشتیبانی سامانه پژوشیار در جریان بگذارد.

 

پشتیبانی سامانه پژوهشیار

1- نحوه درخواست پشتیبانی سامانه پژوهشیار چگونه است؟

جهت درخواست پشتیبانی سامانه پژوهشیار  می‌بایست با ورود به سامانه پژوهشیار به ادرس https://ris.iau.ir/ ، بر روی گزینه درخواست‌های پشتیبانی کلیک نمایید.

نکته:صفحه‌ای به مانند تصویر زیر باز می‌گردد، سر تیتر ارسال درخواست‌های پشتیبانی جدید را انتخاب نمایید سپس می‌بایست جاهای خالی را پر کنید و درخواست خود را در قسمت متن پیام درج نمایید و در قسمت سمت”پژوهشگر” و انتخاب مرکز”سازمان مرکزی” را انتخاب نمایید و همچنین می‌توانید از صفحه‌ای که مشکل وجود دارد اسکرین شات(عکس) گرفته و در قسمت انتخاب فایل بارگذاری نمایید.

نکته: پس از ثبت درخواست کد رهیگیری به شما داده می‌شود که می‌بایست جهت پیگیری پاسخ آن را نزد خود نگهدارید.

آموزش سامانه پژوهشیار

 

 

2- نحوه پیگیری پاسخ درخواست سامانه پژوهشیار چگونه است؟

جهت اطلاع از پاسخ درخواست پشتیبانی سامانه پژوهشیار می‌بایست با ورود به سامانه پژوهشیار به آدرس https://ris.iau.ir/ ، بر روی گزینه درخواست‌های پشتیبانی کلیک نمایید.

سپس ابتدا سرتیتر پیگیری درخواست های پشتیبانی‌های ارسال شده را انتخاب نمایید و کد پیگیری که از مرحله قبل دریافت کرده اید را در قسمت کد رهیگیری به همراه کد ملی وارد نمایید.

نکته: چنانچه پاسخی دریافت نکرده‌اید جهت پیگیری می‌توانید گزینه پیگیری درخواست های پشتیبانی را کلیک نمایید.

 

ثبت موضوع و انتخاب استاد راهنما در پژوهشیار

فرآیند 4 مرحله ای انتخاب موضوع و استاد راهنما و مشاور در سامانه پژوهشیار

دانشجو باید در صفحه کاربری خود، از قسمت فعالیت‌های شما روی گزینه ارسال درخواست جدید کلیک نماید. درصفحه جدیدی که برای او نمایش داده می‌شود روی درخواست اساتید مقطع کارشناسی ارشد کلیک نماید.

درصفحه جدید باید گام به گام مراحل را تکمیل و موضوع پایان نامه و نام استاد راهنما/مشاور خود را انتخاب کنید. این مراحل به ترتیب عبارتند از:

  1. مشخصات پیشنهادی
  2. انتخاب زمینه پژوهشی
  3. انتخاب استاد راهنما/مشاور
  4. خاتمه و ارسال،

که هر یک به تفکیک در زیر توضیح داده خواهد شد.

1-مشخصات پیشنهادی در پژوهشیار

در این قسمت مرکز دریافت کننده خود را انتخاب کنید و سپس بر روی علامت (+) کلیک تا از زیر منو بازشده دانشکده و سپس رشته خود را انتخاب نمایید.

در قسمت پایین همین صفحه شماره دانشجویی و عنوان پایان نامه خود را درج نمایید.

در انتها بر روی گزینه ذخیره کلیک کنید.

 

2-انتخاب موضوع آزاد و زمینه پژوهشی در پژوهشیار

در این مرحله چنانچه عنوان پایان نامه شما آزاد یا به عبارتی غیر از زمینه پژوهشی(برنامه علمی) می‌باشد، بر روی گزینه موضوع غیر کاربردی کلیک نمایید. و اگر می‌خواهید از زمینه پژوهشی استفاده کنید می‌توانید از قسمت جستجو زمینه پژوهشی(برنامه علمی) در پایین صفحه عنوان مورد نظر خود را جستجو نمایید.

 

3- انتخاب استاد راهنما/مشاور در پژوهشیار

در این قسمت می‌توانید با وارد نمودن نام و نام خانوادگی استاد در محل مشخص شده استاد مورد نظر خود را جستجو نمایید. سپس از سر تیتر انتخاب می‌توانید از خالی بودن و یا پر بودن ظرفیت استاد خود مطلع گردید.

نکته: به موارد زیر جهت انتخاب استاد در پژوهشیار توجه نمایید

ممکن است استاد مورد نظر فقط دارای ظرفیت خالی در زمینه پژوهشی(برنامه علمی) باشد و ظرفیت موضوع غیر کاربردی آن تکمیل باشد، در چنین مواقعی می‌بایست استاد خود را عوض نمایید و یا با هماهنگی با ایشان از ظرفیت زمینه پژوهشی(برنامه علمی) استاد استفاده نمایید.

نحوه مشاهده ظرفیت اساتید در پژوهشیار

در سمت راست پنل کاربری در سامانه پژوهشیار گزینه ای با نام گزارش ها وجود دارد که با کلیک بر روی آن کارتابل گزارشات نمایان می‌شود که با کلیک بر روی آن پنجره زیر نمایان می‌شود که می‌توانید از گزینه جستجو ظرفیت آزاد اساتید جهت اطلاع از ظرفیت ها استفاده نمایید.با وارد نمودن هریک از اطلاعات زیر و فشردن گزینه مشاهده گزارش می توانید اساتید مورد نظر خود را پیدا کنید.

4-خاتمه و ارسال

در این قسمت با تیک دار کردن گزینه موارد فوق را میدانم و ارسال خروج ، مراحل انتخاب موضوع و استاد راهنما/ مشاور در سامانه پژوهشیار را به اتمام می‌رسانید.

پس از تکمیل، درخواست دانشجو برای استاد راهنما/مشاور ارسال می‌شود. پس از تایید استاد راهنما درخواست دانشجو برای مدیر گروه ارسال می شود با تایید مدیر گروه، درخواست دانشجو نهایی می‌شود.

از 4 مرحله زیر مرحله1 توسط دانشجو، آنچه که در بالا توضیح داده شد، مرحله2 توسط استاد راهنما و مشاور، مرحله3  توسط مدیر گروه انجام می‌پذیرد و مرحله 4 اتمام کار می باشد.

 

ثبت پروپزال در پژوهشیار

کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور می‌بایست جهت ثبت پروپوزال در پژوهشیار برای پایان نامه خود اقدام نمایند. درج اطلاعات و ثبت تمامی مراحل پروپزال در پژوهشیار به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه پژوهشیار به آدرس https://ris.iau.ir/  می باشد و نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد.

فرآیند 13 مرحله‌ای ثبت پروپزال در پژوهشیار تا ثبت پایان نامه در پژوهشیار

با ورود با سامانه پژوهشیار و کلیک بر روی گزینه فعالیت های ارسالی شما پنجره ای در سمت چپ مانند تصویر زیر باز خواهد شدکه در آن آغاز فرآیند ثبت و تکمیل پروپزال را از سرتیتر جایگاه مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی گزینه مداد در سرتیتر ویرایش / درخواست ویرایش می‌توانید ثبت پروپزال خود را در سامانه پژوهشیار آغاز نمایید.

نکته: همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید پس از اتمام فرآیند ثبت استاد راهنما در پژوهشیار و همچنین ثبت موضوع در پژوهشیار، قسمت 4 مرحله ای قفل می‌گردد و هیچگونه تغییری در آن ایجاد نمی‌گردد.

پس از کلیک بر روی گزینه مداد صفحه زیر باز خواهد شد که می‌بایست گزینه های ستاره دار را که قسمت های اجباری می‌باشند را حتما تکمیل نمایید.

بطور مثال در تصویر زیر که مربوط به اطلاعات پایان نامه/رساله می‌باشد در قسمت مرکز دریافت کننده محل تحصیل و دانشکده و رشته خود را انتخاب نمایید و سپس عنوان فارسی و انگلیسی پایان نامه، مقطع و شماره دانشجویی خود را وارد نمایید و در انتها بر روی ذخیره و سپس از قسمت بالای صفحه تب مرحله بعد را کلیک نمایید تا به مرحله بعد در فرآیند ثبت پروپزال در پژوهشیار هدایت شوید.

مرحله 1 پژوهشیار

این مرحله توسط دانشجو در سامانه پژوهشیار انجام می شود

ثبت و تکمیل پروپزال(در بالا توضیح داده شد)
بارگذاری مستندات آموزشی و مدارک مورد نیاز توسط دانشجو در بخش ضمائم سامانه پژوهشیار مانند: استعلام موضوع از ایرانداک افزوده می شود.

 

مرحله 2 پژوهشیار

این مرحله توسط دانشجو در سامانه پژوهشیار انجام می شود

در این مرحله دانشجو باید با استفاده از ماژول “بررسی پیشینه پژوهش پیشنهاده” اقدام به انجام فرآیند مشابهت یابی پیشنهاده خود در سامانه پژوهشیار کند.

نکته:اگر درصد تشابه پیشنهاده از مقدار مشخص شده توسط سامانه کمتر باشد، دانشجو پیشنهاده خود را برای بررسی توسط استاد راهنما/مشاور به گام بعدی منتقل کند.

نکته:اگر درصد مشابهت بیش از مقداری باشد که سامانه تعیین کرده است دانشجو می‌بایست نسبت به اصلاح پیشنهاده خود اقدام نماید.

 

مرحله 3 پژوهشیار

این مرحله توسط اساتید راهنما و مشاور در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

در این مرحله پروپزال در سامانه پژوهشیار جهت رد یا تایید توسط استاد راهنما و مشاور صورت می‌پذیرد

 

مرحله 4 پژوهشیار

این مرحله توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

ارسال پروپزال به اعضای شورا تخصصی گروه
تنظیم صورتجلسه پروپزال
اتمام کار در این مرحله

 

مرحله 5 پژوهشیار

این مرحله توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

ارسال پروپزال به تمامی اعضا شورای پژوهشی دانشکده
تنظیم صورتجلسه
اتمام کار در این مرحله

 

مرحله 6 پژوهشیار

این مرحله توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

ارسال پروپزال به تمامی اعضا شورای پژوهشی واحد
تنظیم صورتجلسه
صدور ابلاغیه های تصویب موضوع برای دانشجو و اساتید
ثبت کد پایان نامه
اتمام کار در این مرحله

 

مرحله 7 پژوهشیار

این مرحله ابتدا توسط دانشجو و سپس توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

توسط دانشجو

گزارش پیشرفت 3 ماهه اول
گزارش پیشرفت 3 ماهه دوم
اخذ تاییدیه های لازم در فرم آمادگی دفاع و بارگذاری تصویر آن در سامانه
بارگذاری سایر فایل های که بسته به واحد دانشگاهی به اطلاع دانشجو می رسد.

توسط ادمین

پس از بررسی توسط ادمین واحد، دسترسی جهت بارگذاری فایل پایان نامه به دانشجو داده می شود

 

 

مرحله 8 پژوهشیار

این مرحله توسط دانشجو در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

دانشجو اقدام به مشابهت‌یابی فایل پایان نامه خود می‌کند، چنانچه در صد مشابهت کمتر از مقدار مشخص شده توسط سامانه باشد، دانشجو به مرحله بعدی انتقال میابد، در غیر اینصورت دانشجو باید نسبت به اصلاح فایل پایان نامه و انجام مجدد فرآیند مشابهت یابی اقدام نماید.

 

مرحله 9 پژوهشیار

این مرحله توسط استاد راهنما و مشاور در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

در این مرحله تایید پایان نامه توسط اساتید صورت می پذیرد.

 

مرحله 10 پژوهشیار

این مرحله توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

تنظیم صورت جلسه پشنهاد داور و یا داوران
ثبت تاریخ پیشنهاد دفاع

 

مرحله 11 پژوهشیار

این مرحله توسط ادمین دانشگاه در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

ارسال پایان نامه به داور و یا داوران
ثبت و تایید تاریخ دفاع
صدور دعوتنامه دفاع برای اساتید
صدور ابلاغیه داور و یا داوران
صدور صورت جلسه دفاع

مرحله 12 پژوهشیار

این مرحله ابتدا توسط ادمین دانشگاه و سپس توسط دانشجو در سامانه پژوهشیار انجام می‌شود

توسط ادمین

ثبت نمره دفاع توسط ادمین واحد
ثبت نمره مقاله توسط ادمین واحد

توسط دانشجو

بارگذاری نسخه نهاییپایان نامه / رساله بعد از جلسه دفاع توسط دانشجو

توسط ادمین

ارسال به استاد راهنما اول توسط ادمین واحد
تایید نسخه نهایی توسط استاد راهنما
اتمام کار توسط استاد راهنما در این مرحله

مرحله 13 پژوهشیار

توسط ادمین

صدور تاییدیه نهایی اتمام کار جهت ارائه به اداره فارغ التحصیلان

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=260999
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه