«میهن صنعت»:

ویژگی های کابل جوشکاری مناسب چیست؟

استفاده از انواع کابل و سیم در صنایع مختلف امروزه به ضروری غیرقابل انکار تبدیل شده است. جوشکاری نیز یکی از مشاغلی است که در آن استفاده از "کابل جوشکاری مناسب" تاثیر مستقیم بر کیفیت کار و نتیجه دارد. از همین رو انتخاب کابل هایی که بتوان فرایند جوشکاری را با کیفیت مناسبی انجام دهد بسیار مهم است. در این مقاله سعی داریم تا به ویژگی ها و کاربردهای "کابل جوشکاری مناسب" اشاره کنیم.

استفاده از انواع کابل و سیم در صنایع مختلف امروزه به ضروری غیرقابل انکار تبدیل شده است. جوشکاری نیز یکی از مشاغلی است که در آن استفاده از “کابل جوشکاری مناسب” تاثیر مستقیم بر کیفیت کار و نتیجه دارد. از همین رو انتخاب کابل هایی که بتوان فرایند جوشکاری را با کیفیت مناسبی انجام دهد بسیار مهم است. در این مقاله سعی داریم تا به ویژگی ها و کاربردهای “کابل جوشکاری مناسب” اشاره کنیم.

منظور از کابل جوشکاری مناسب چیست؟

ویژگی های کابل جوشکاری

کابل جوشکاری که به عنوان رسانای برق جوشکاری کاربرد دارد باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد. بهترین نوع کابل های جوشکاری استفاده از رشته های مس مرغوب در هم پیچیده است که در روکشی از جنس پی وی سی محافظت می شود. اما در مواردی ممکن است این کیفیت کم یا زیادتر شود. در چنین شرایطی با رنگ های مختلف کیفیت و درجه آن مشخص می شود که می توان براساس نوع نیاز آن را تعیین کرد. از مهمترین ویژگی هایی که باید کابل های جوشکاری مناسب دارا باشند، مرغوبیت بالای رشته های مسی است که کار هادی را انجام می دهد. اگر قصد استفاده از کابلی با جریان بیشتر را داشته باشید باید کابلی را انتخاب کنید که سطح مقطع و قطر کابل جوش بیشتر باشد. این موضوع کمک می کند تا در زمان انجام جوش کیفیت و مقاومت نقطه جوش نیز افزایش پیدا کند.

اگرچه کابل های جوش مسی با رشته های مرغوب بهترین انتخاب برای کابل جوشکاری است اما در مواردی نیز می توان از کابل های آلومینیومی برای این منظور استفاده کرد. قیمت کابل آلومینیوم نسبت به کابل های مسی کمتر است از همین رو انتخاب بهتر و اقتصادی تری است. در صورتی که قصد خرید هر نوع از کابل های جوشکاری را دارید می توانید از فروشگاه برق زوم محصولات مورد نظر را جستجو و برای خرید آن اقدام کنید.

نکته مهمی که لازم است درباره کابل های جوشکاری مناسب بدانید، ویژگی ها و کاربردهایی است که بر عملکرد و کیفیت آن تاثیر مستقیم دارد. در ادامه به مهمترین ویژگی ها و کاربردهای این کابل ها اشاره می شود:

 کاربرد کابل جوشکاری

یکی از مهمترین نکاتی که لازم است درباره این کابل ها بدانید، کاربردی است که از آن می شود. همانطور که از نام این کابل مشخص است، کابل های جوشکاری مهمترین استفاده را در انتقال جریان برق به دستگاه جوش دارند. این کابل ها منبع انرژی مورد نیاز را برای مدارهای ثانویه دستگاه تامین می کند. از همین رو کیفیت این کابل ها تاثیر زیادی بر کیفیت عملکرد آن دارد. دستگاه های جوش دارای الکترودهایی است که با استفاده از نیروی برق، انرژی لازم برای انجام عملیات جوش را آزاد می کند و از همین رو الکترودها توان انجام جوش را دارند. این کابلها برای جوش مقاومتی و نیز گاهی به عنوان سیم ارت نیز استفاده می شود که به انجام جوشکاری و افزایش امنیت آن کمک می کند. از مهمترین ویژگی های این کابل ها امکان جایگزین کردن آن با کابل های آسیب دیده است. از کابل های جوشکاری می توان برای سیم کشی منابع تامین برق با ولتاژ کمتر از 600 ولت نیز می توان استفاده کرد که در این شرایط ایفا کننده نقش کابل باتری می باشد. مقاومت بالای این کابل ها در برابر روغن و آب نیز باعث شده که بتوان به راحتی از آن در برابر صنایع دریایی استفاده کرد.

ساختار کابل های جوشکاری

ویژگی های کابل جوشکاری

نکته دیگری که لازم است درباره کابل های جوشکاری بدانید، ساختار آن است. این ساختار در واقع همان چیزی است که کابل جوشکاری را از دیگر کابل ها متمایز می کند. در ساختار این کابل دو بخش اصلی روکش یا ژاکت عایق و رسانایی از جنس مس آنیل شده وجود دارد. کار روکش محافظت از رشته سیم های مسی است که در داخل کابل تعبیه شده است. جنس روکش مورد استفاده در این کابلها اغلب از جنس ترموست یا نئوپرین و پی وی سی می باشد. هرچه کیفیت و جنس روکش مرغوب تر باشد، انعطاف پذیری این کابل ها نیز افزایش پیدا می کند. علاوه بر این مقاومت کابل در برابر بریدگی، خراشیدگی و ساییدگی نیز کاهش بیشتر می شود. عایق کابل های جوشکاری در برابر جرقه های ناشی از جوشکاری، ضربه و رطوبت نیز بسیار مقاوم می باشد.از همین رو در زمان بروز حوادثی مانند آتش سوزی یا برق گرفتگی افراد ایمن است.

مشخصات کابل جوشکاری

این کابل ها در دسته کابل های انعطاف پذیر هستند این موضوع باعث افزایش مقاومت  و ماندگاری آن می شود. علاوه بر این کابل های جوشکاری در برابر حرارت 75 تا 105 درجه سانتیگراد نیز مقاوم است. از همین رو نباید در دمای بیشتر از آن استفاده شود. در صورت این کار ممکن است روکش کابل ذوب شده و کابل آسیب ببیند.

انواع کابل جوشکاری

ویژگی های کابل جوشکاری

کابل های جوشکاری انواع مختلفی دارد. این تنوع نیز در اندازه، سطح مقطع، رشته رسانا و جنس عایق می باشد. به طور کلی کابل های جوشکاری بر اساس پارامترهای زیر دسته بندی می شود:

  1. رشته رسانا: رسانای مورد استفاده در این کابل ها می تواند از جنس مس آنیل شده یا آلومینیوم باشد. بسته به میزان رسانایی کابل نقش مستقیم در انتخاب نوع کابل از نظر جنس فلز هادی در آن دارد. مس قدرت رسانایی بیشتری دارد از همین رو قیمت آن نیز بیشتر از کابل های آلومینیومی می باشد. در صورتی که میزان هادی بودن رشته های سیم اهمیت زیادی نداشته باشد می توانید از سیم های آلومینیومی نیز استفاده کنید.
  2. روکش عایق: از مواد مختلفی برای روکش این کابل ها استفاده می شود. روکش نئوپرین در تولید کابل های جوش نسوز است. دو روکش پی وی سی و TPR نیز از جمله متریالی است که در این کابل ها استفاده می شود.
  3. اندازه: پارامتر دیگری که در دسته بندی کابل های نسوز نقش دارد، اندازه سطح مقطع این کابل ها است. کابل های نسوز عمدتا در اندازه های 12، 14، 16 و 18 تولید و به بازار عرضه می شود.

 نتیجه گیری

کابل های جوشکاری در دسته کابل های پر مصرفی است که از آن برای کاربری های مختلفی استفاده می شود. مهمترین کاربرد این کابل ها در جوشکاری است که بسته به نوع آن می توان هر کدام از کابل ها را استفاده کرد. کابل های جوشکاری مناسب دارای ویژگی های مشخصی هستند که بسته به نوع کاربرد، می توان هر کدام را خریداری کرد. کیفیت بالای کابل جوشکاری ارتباط مستقیم با کیفیت کابل دارد که باید از فروشگاه های معتبر خریداری شود. فروشگاه برق زوم عرضه کننده انواع کابل و سیم از برندهای داخلی و خارجی است که می توانید سفارشات خود را به صورت آنلاین از این فروشگاه خریداری کنید.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=271721
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه