تحلیل بنیادی چه تاثیری بر وسیع شدن دید معامله‌گر دارد؟

سرمایه‌گذاران با استفاده از روش‌ تحلیل بنیادی می‌توانند میزان سودآوری، خدمات، محصولات و …  یک شرکت را بررسی کنند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، روش‌های تحلیل مختلفی مانند تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی و تحلیل بنیادی وجود دارد.

تحلیل بنیادی

روش‌های تحلیل مختلفی مانند تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی و تحلیل بنیادی وجود دارد. سرمایه‌گذاران با استفاده از روش‌ تحلیل بنیادی می‌توانند میزان سودآوری، خدمات، محصولات و …  یک شرکت را بررسی کنند و ارزش ذاتی سهام آن را تحلیل و با مقایسه ارزش ذاتی و فعلی سهام، سهامی را که ارزشمندتر است شناسایی کنند. این تحلیل با دو رویکرد زیر بررسی می‌شود:

رویکرد بالا به پایین و رویکرد پایین به بالا. در رویکرد پایین به بالا ما از جزء به کل می‌رسیم به این صورت که ابتدا شرکت، سپس صنعت و در انتها اقتصاد کلان بررسی می‌شود. در رویکرد بالا به پایین ابتدا اقتصاد کلان بررسی می‌شود، در مراحل بعد با تحلیل صنایع می‌توان بهترین شرکت‌ از میان شرکت‌های موجود در آن صنعت را از نظر تحلیل بنیادی انتخاب کرد.

انواع صورت‌های مالی

صورت مالی شامل اطلاعات طبقه بندی شده از عملکرد مالی یک شرکت مانند میزان سود، دارایی‌ها و … در بازه‌های زمانی متفاوت است. صورت مالی با توجه به ضرورت سالی یکبار، در برخی موارد شش ماه و در برخی موارد نیز در بازه زمانی کوتاه‌تر بررسی می‌شود. صورت‌های مالی اساسی شامل ۴ نوع ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع است.

ترازنامه

در صورت وضعیت مالی یا ترازنامه دارایی‌ها، بدهی و حقوق مالکان یک شرکت در تاریخی مشخص گزارش می‌شود. ترازنامه شامل سه بخش اصلی دارایی، بدهی و سرمایه‌ است که معادله اصلی حسابداری را تشکیل می‌دهند.

در تهیه ترازنامه می‌بایست مجموع بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام با دارایی‌های شرکت برابر شود.

صورت جریان وجوه نقد

به میزان وجه نقدی که در یک بازه زمانی تعیین شده، بابت فعالیت‌های یک مجموعه به شرکت وارد یا خارج شده‌ است، جریان وجوه نقد گفته می‌شود. با دریافت و بررسی این صورت مالی می‌توان اطلاعاتی مانند توانایی شرکت در پرداخت سود به سهامدار، میزان انعطاف یک مجموعه برای تامین مالی عملیات‌های تجاری یا تولیدی، داخلی یا خارجی بودن منابع مالی تامین شده برای عملیات خارجی و در آخر به توانایی یک شرکت در پرداخت بدهی‌ها پی برد.

صورت سود و زیان

با گزارش صورت سود و زیان می‌توان سود محقق شده (EPS)، سود عملیاتی، میزان درآمد، هزینه و … را طی یک دوره زمانی تعیین شده، بررسی نمود. به عبارتی می‌توان گفت در صورت سود و زیان بعد از کسر هزینه‌ها از درآمد، سود یا زیان انتهای دوره که نتیجه تمام فعالیت‌های عملیاتی یا غیر عملیاتی است، محاسبه می‌شود.

صورت سود و زیان به دو روش تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای ارائه می‌شود:

در روش تک مرحله‌ای با اضافه کردن کلیه هزینه‌های یک شرکت به لیست درآمد‌های آن، می‌توان سود یا زیان قبل از کسر مالیات را محاسبه کرد. به بیان دیگر روش تک مرحله‌ای می‌توان از تفاضل مجموع هزینه‌ها و درآمدهای یک مجموعه، سود و یا زیان آن را به دست آورد.

در روش دو مرحله‌ای، ابتدا تفاوت هزینه‌های عملیاتی و درآمدها را محاسبه می‌کنیم و سپس با افزودن درآمد و هزینه‌های غیر عملیاتی به لیست مربوط، می‌توانیم با تفاضل این دو مرحله سود یا زیان قبل از کسر مالیات را به دست آوریم.

در صورت سود و زیان امکان مشاهده سه نوع سود وجود دارد:
۱- از تفاوت قیمت تمام شده فروش محصولات و مقدار محصول فروخته شده، سود ناخالص یا سود ناویژه محاسبه می‌شود.
۲- از تفاوت سود ناخالص و هزینه‌های عمومی اداری فروش و استهلاک، سود عملیاتی یا سود قبل از کسر مالیات به دست خواهد آمد.

۳- به تفاوت هزینه‌های غیر عملیاتی و مالیات از مجموع سود عملیاتی و درآمد‌های غیر عملیاتی، سود خالص گفته می‌شود.

در صورت سود و زیان جامع، نیاز است تا شرکت مورد نظر در یک دوره مالی کلیه درآمدها، هزینه‌های تولید محصول یا ارائه خدمات، چه تحقق یافته یا نیافته را گزارش کند. با این اطلاعات تحلیلگران بنیادی امکان محاسبه هزینه‌های یک شرکت و درآمدها در یک دوره و مقایسه آن با دوره‌های گذشته دارند.

افراد با مراجعه به سایت جامع آموزش بورس به آدرس https://learning.emofid.com/ می‌توانند اطلاعات جامع‌تری در خصوص اصطلاحات بازار سرمایه و انواع روش‌های تحلیل‌ به دست آورند. در این سایت کلاس‌های آنلاین در سه سطح مبتدی، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای، مقالات و دوره‌های ویدئویی به رایگان در اختیار تمامی کاربران قرار گرفته است.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=275033
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه