تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟

تفاوت نبشی و ناودانی چیست؟ نبشی و ناودانی چه فرقی با هم دارند؟ کاربرد نبشی و ناودانی چیست؟ در این مقاله قصد داریم به صورت کامل نبشی و ناودانی را با یکدگیر مقایسه کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، تفاوت نبشی و ناودانی چیست؟ نبشی و ناودانی چه فرقی با هم دارند؟ کاربرد نبشی و ناودانی چیست؟ در این مقاله قصد داریم به صورت کامل نبشی و ناودانی را با یکدگیر مقایسه کنیم و تفاوت های میان نبشی و ناودانی را خدمت شما توضیح دهیم. اگر به دنبال فرق نبشی و ناودانی هستید، این مقاله را از دست ندهید.

انسان ها به آهن آلات بیش از گذشته وابسته شده اند. در واقع تمامی وسایلی که اطرافمان می‌بینیم با استفاده از آهن یا فولاد ساخته شده اند و روز به روز انسان ها به آهن آلات، نیاز بیشتری پیدا می‌کنند. برای همین، قیمت آهن آلات همپای قیمت ارز و طلا در این مملکت حائز اهمیت است و سایت های زیادی هستند که قیمت لحظه ای آهن را گزارش می‌دهند. از جمله آنها می‌توان به آهن رویال اشاره کرد.

آهن آلات بار زیادی از صنعت ساختمان را به دوش می‌کشند و در واقع بدنه اصلی و پی ریزی ساختمان با آهن آلات مختلف صورت می‌گیرد. نبشی و ناودانی، دو مورد از پرکاربردترین مقاطع فولادی هستند که در صنعت ساختمان سازی به کار گرفته می‌شوند. اما این دو فرآورده فولادی با هم تفاوت هایی دارند و دانستن تفاوت های آنها ضروری است. به همین منظور، قصد داریم در مورد تفاوت نبشی و ناودانی در این مقاله بیشتر صحبت کنیم.

تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟ مقایسه کاربرد نبشی و ناودانی

در ابتدا بد نیست که با هر کدام از این دو مقطع فولادی بسیار مهم به صورت مختصر آشنا شویم و سپس در مورد تفاوت های آنها بدانیم.

  • نبشی. نبشی که به عنوان یک مقطع فولادی پرکاربرد در صنعت ساختمان به شمار می‌رود، نوعی پروفیل فولادی با مقطع باز است که به شکل L، شباهت دارد. سطح مقطع نبشی، از دو ضلع عمود برهم تشکیل شده است و در دو نوع بال نامساوی و مساوی که به ترتیب با علائم L و V داده می‌شوند، موجود است. همچنین نبشی با مواد اولیه متفاوتی ساخته می‌شود و انواع آن از نظر جنس مثل آلومینیوم و گالوانیزه موجود هستند.
  • ناودانی. ناودانی هم مانند نبشی، یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد است که در صنعت ساختمان از آن استفاده می‌شود. ناودانی هم مقطع باز است و به شکل C یا U وجود دارد. ناودانی دارای دو بال و یک جان است که با یکدیگر زاویه 90 درجه تشکیل می‌دهند. دو نوع ناودانی ساده و ناودانی مشبک، در صنعت ساختمان رایج است.

اهمیت ناودانی و نبشی در محاسبات ساختمانی و همچنین کاربرد در صنعت ساختمان بسیار بالا است و باید پس از سنجش درست، انتخاب و در قسمت های مختلف سازه به کار برود. به همین دلیل، قیمت ناودانی و نبشی در کنار دیگر آهن آلات نقش بسیار زیادی در تعیین بودجه نهایی برای پروژه خواهد داشت.

این دو مقطع فولادی اگرچه باهم شباهت هایی دارند و هر دو جزء پرکاربردترین مقاطع در صنعت ساختمان هستند، اما تفاوت هایی با همدیگر دارند.

تفاوت نبشی و ناودانی در مواردی همچون ظاهر، سطح مقطع، کاربرد، جنس و استاندارد مشهود است که در اینجا به طور مفصل به آنها خواهیم پرداخت.

تفاوت ظاهر نبشی و ناودانی

یکی از بارزترین تفاوت های میان نبشی و ناودانی، فرق میان ظاهر آنها است. شکل ظاهری ناودانی و نبشی همانطور که از تعریف هر دو شنیدید، متفاوت است. ظاهر نبشی معمولا به شکل L یا شکل V است که بسته به نسبت اندازه دو بال از یکدیگر، L یا V خواهد بود.

اما در ناودانی ما دو بال و یک جان داریم و ظاهر آن بیشتر به C یا U شبیه است. زاویه بین جان (web) و دو بال باید 90 درجه باشد. اگر بخواهیم بهتر ناودانی را توصیف کنیم، باید گفت شبیه یک کانال است. ( مشابه کانال های داکت که برای نظم بندی سیم کشی در شرکت ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.)

به هر روی، اولین تفاوت نبشی و ناودانی در ظاهر آنها است که قطعا این مورد، کاربرد آنها را هم متفاوت خواهد کرد.

تفاوت سطح مقطع نبشی و ناودانی

نبشی و ناودانی در داشتن قسمتی به نام بال مشترک هستند. اما در نبشی، ما قسمت جان را نداریم که در ناودانی دیده می‌شود.

بدین ترتیب، به خاطر عدم وجود مقطع جان، دو بال در نبشی به یکدیگر پیوند می‌خورند و یک زاویه 90 درجه را تشکیل می‌دهند.

اما در ناودانی به خاطر وجود مقطع باز جان، بال ها به جان متصل می‌شوند و یک زاویه 90 درجه با آن ایجاد می‌کنند. به این صورت که جان را در کف فرض کنیم، دو بال در دو طرف جان به صورت عمود قرار گرفته اند و سطحی مانند یک کانال را پدید آورده اند.

مورد دوم در مورد تفاوت نبشی و ناودانی در سطح مقطع اینکه، در نبشی ها اندازه بال ممکن است مساوی یا نامساوی باشد. این قضیه در ناودانی وجود ندارد و باید اندازه بال ها برابر باشد.

به خاطر تفاوت در سطح مقطع، نبشی و ناودانی دارای وزن های متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند و البته وزن آن به عوامل دیگری نیز وابسته است. مثلا نوع گالوانیزه از نوع آلومینیوم دارای وزن بیشتری است.

تفاوت جنس نبشی و ناودانی

مورد بعدی که در مقایسه نبشی و ناودانی بررسی خواهد شد، تفاوت ناودانی و نبشی در جنس و مواد اولیه ای است که برای ساخت آنها به کار می‌رود. در بین این دو مقطع فولادی، باید گفت که نبشی تنوع بیشتری از نظر جنس نسبت به ناودانی دارد.

انواع نبشی از نظر جنس، عبارتند از:

  • نبشی فولادی
  • نبشی گالوانیزه
  • نبشی پلیمری
  • نبشی پلاستیکی
  • نبشی آلومینیومی

و غیره.

اما ناودانی از تنوع جنس کمتری برخوردار است. انواع ناودانی موجود در بازار از نظر جنس عبارتند از:

  • ناودانی گالوانیزه
  • ناودانی فولادی
  • ناودانی آلومینیومی

بدین ترتیب، نبشی ها تنوع گسترده تری در بازار دارند. به همین دلیل قیمت روز نبشی، بسیار حائز اهمیت است و فعالان صنعت ساخت و ساز، همواره قیمت این مقطع فولادی را تحت نظر دارند و نوسانات آن را بررسی می‌کنند.

تفاوت کاربرد نبشی و ناودانی

همانطور که متوجه شدید، نبشی و ناودانی به خاطر ظاهر متفاوتی که دارند، کاربردهای گوناگونی هم از هر کدام انتظار داریم.

مهمترین کاربردهایی که از نبشی انتظار داریم، شامل موارد زیر می‌شود:

  • ساخت وال پست
  • ساخت ستون و خرپا
  • شاسی کشی آسانسور
  • ساخت قاب های مختلف در ساختمان
  • ساخت فریم میز و صندلی
  • کاربرد به عنوان اتصال دهنده در سازه ها

اما مهمترین کاربردهای ناودانی به شرح زیر است:

  • ساخت قاب در و پنجره
  • ساخت دیوار
  • ساخت سقف تریلر
  • ساخت وسایل نقلیه
  • ساخت تیرچه
  • ساخت خرپا، ریل و نرده
  • ساخت انواع پانل

بله، این تفاوت های عمده نبشی و ناودانی با یکدیگر است که به آنها اشاره نمودیم.

قیمت نبشی و ناودانی در آهن رویال

همانطور که گفتیم، به علت کاربردهای فراوانی که این دو مقطع فولادی از خود نشان داده اند، انسان در موارد گوناگون به آنها نیاز پیدا می‌کند.

به همین دلیل پایش قیمت ناودانی و نبشی برای فعالان صنعت بسیار مهم است. سایت های زیادی هستند که قیمت روز نبشی و ناودانی را به صورت آنلاین نمایش می‌دهند، از جمله سایت آهن رویال که علاوه بر نمایش قیمت، امکان عرضه این محصول را به صورت مستقیم از کارخانه های معروف فراهم کرده است.

برای تسهیل در تامین نبشی و ناودانی مورد نیاز، شرایط پرداخت اعتباری و تهاتری در آهن رویال به آدرس https://ahahnroyal.com فراهم شده است.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=281387
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه