کوره بلند شماره 2 ذوب آهن اصفهان در مدار توليد قرار گرفت
میهن صنعت : با راه اندازي كوره بلند شماره 2 دوب آهن، توليد محصولات خاص و ويژه در اين شرکت 40 درصد افزايش خواهد يافت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت» و به نقل از موج، همزمان با هفته دولت و طي آيي ويژه اي با حضور حجت الاسلام و المسلمين علي بهجت فرزند آيت ا.. العظمي بهجت، كوره بلند شماره 2 ذوب آهن اصفهان در مدار توليد قرار گرفت.
دكتر سعد محمدی مديرعامل ذوب آهن اصفهان در آيين راه اندازي كوره بلند شماره دو در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري موج، راه اندازي اين كوره را گامي بزرگ براي افزايش توليد و حركت در جهت كاهش واردات محصولات فولادي دانست و گفت: پروژه عظيم بازسازي و مدرنيزاسيون كوره بلند شماره 2 ذوب آهن اصفهان كه نقش مهمي در توليد سالانه اين شركت دارد، با همت كارشناسان داخلي و تلاشگران اين شركت با موفقيت به پايان رسيد و با راه اندازي آن، توليد روزانه چدن در اين شرکت از مرز هفت هزار تن گذشت و از هفته دوم شهريور ماه توليد چدن به هشت هزار تن در روز مي رسد.
سعد محمدي تصريح نمود: ظرفيت توليد هم اكنون در مقايسه با ابتداي سال جاري به دو برابر افزايش پيدا كرده است كه اين امر كاهش هزينه ها را به دنبال دارد.
وي با اشاره به برنامه هاي توسعه اي اين شركت در آينده يادآور شد: افزايش ظرفيت دو ميليون تن در برنامه ميان مدت ذوب آهن مي باشد و براي سال 93، سه ميليون دويست هزار تن و سال 94 سه ميليون و ششصد هزار تن برنامه ريزي شده است. اميدواريم با اجراي طرح هاي توسعه اي ظرفيت ذوب آهن تا پايان سال 97 به بيش از شش ميليون تن افزايش پيدا كند.
وي همچنين از اجراي بيش از سي طرح براي افزايش ظرفيت و بهره وري خبر داد و گفت: اميدواريم در آينده شاهد شكوفايي و ارزش بيشتر جايگاه ذوب آهن اصفهان و در نتيجه كاهش واردات محصولات فولادي به كشور باشيم.
مديرعامل ذوب آهن اصفهان همچنين در مراسم جشن راه اندازي كوره بلند شماره دو كه جمعي از مسؤلين و كاركنان اين شركت حضور داشتند، ضمن تبريك اين موفقيت بزرگ به تلاشگران و سخت كوشان اين مجتمع بزرگ صنعتي گفت: براي تحقق اهداف اگر نيت براي رضاي خداوند باشد، خودش نيز هدايت كار را در دست مي گيرد.
وي تصريح كرد: بايد فضاي توليد و اشتغال جوانان و عدم واردات فولاد به كشور را فراهم نماييم.
دكتر سعد محمدي گفت: بايد به شرايطي برسيم كه از كك داخلي استفاده كنيم و با توجه به اين كه در ابتداي سال از كك خارجي به نسبت 50 درصد ايراني و 50 درصد خارجي استفاده مي كرديم، تلاش مي كنيم انشاا… در شهريور ماه به نسبت 60 درصد ايراني و 40 درصد خارجي دست يابيم.
سعد محمدي در خصوص ضرورت ورود به عرصه معدن گفت: براي افزايش توليد و كيفيت به دنبال استفاده از معدن زغال اندونزي و استفاده از قسمتي از معدن طبس هستيم.
وي افزود: ذوب آهن بايد به جايگاه شايسته خويش دست يابد و اين امر با همدلي و همت تك تك پرسنل شركت محقق مي گردد.
مهندس اردشير افضلي معاون بهره برداري اين شركت ضمن تقدير از همه تلاشگران ذوب آهني كه با همت شبانه روزي اين موفقيت بزرگ را رقم زدند، گفت: با وجود اين كه در راه اندازي هاي قبلي كوره بلندها ،اولين ذوب به دليل عدم كيفيت قابل استفاده نبود، اما خوشبختانه با هماهنگي كليه بخش هاي خط توليد، اولين ذوب كوره بلند شماره 2 در بخش فولادسازي مورد استفاده قرار گرفت تا با تبديل شدن به محصول وارد بازار شود.
وي افزود: كوره بلند شماره 2 به تنهايي يک ميليون و چهار صد هزار تن در سال توليد دارد كه در واقع يک کارخانه ديگر محسوب مي شود.
معاون بهره برداري ذوب آهن اين افزايش توليد را موجب تحول در خط توليد ذوب آهن و فولاد کشور دانست و افزود: اين پروژه عظيم يك تعميرات نبود، بلکه ساخت يک کوره جديد بود؛ چرا كه از کف کوره تا انتهاي کوره در محدوده بارگيري کلا تعويض شد و يک کوره جديد با همکاري همه کارکنان شرکت به ويژه کارکنان بهره برداري و مهندسي کارخانه به ذوب آهن و خط توليد فولاد کشور هديه شد.
افضلي در خصوص نقش متخصصان داخلي در اين پروژه گفت: تمام قسمت هاي مختلف ذوب آهن، شركت هاي تام ايران خودرو ،فولاد تکنيک، مرات پولاد، ارشيا صنعت، مذاب سير و … در اين راه نقش بسياري داشتند و عمده قطعات ساخت داخل كشور بود. هر چند برخي تجهيزات نرم افزاري و الكترونيكي از شركت هاي خارجي تهيه شد، اما كليه مراحل اجرايي به عهده كارشناسان داخلي بود.
معاون بهره برداري ذوب آهن اصفهان هزينه ارزي اين تعميرات را 16 ميليون و 900 هزار يورو و هزينه ريالي آن را 780 ميليارد ريال اعلام كرد.
مهندس فيض بخشيان مدير ارشد توليد ذوب آهن اصفهان نيز گفت: کوره بلند شماره 2 روزانه 4 هزار تن توليد دارد كه با قيمت جديد فولاد موجب افزايش چشمگير فروش ذوب آهن و حيات دوباره اين مجموعه بزرگ اقتصادي و صنعتي مي شود.
وي دانش فني موجود در ذوب آهن براي ساخت واحدهاي فولادي را بسيار ارزنده دانست و گفت: توانايي متخصصان ايراني و ذوب آهن در اين امر هم بسيار چشمگير است كه مي توان در اين راستا به ساخت شوت کوره بلند 3 در داخل كشور اشاره كرد. همچنين حدود 80 تا 90 درصد قطعات ايستگاه دانيالي ريخته گري در داخل ايران ساخته مي شود، در حالي كه كه وقتي اين ايستگاه را ايتاليايي ها تحويل دادن،د ما نمي توانستيم کوچکترين قطعات را بسازيم. در خصوص کوره بلند هم توانايي بسياري وجود دارد و مي توانيم بسياري از قطعات را بسازيم. به جرات مي توانم بگويم كه الان مي توان ايستگاه ريخته گري، فولاد سازي و کوره بلند را با مشارکت ذوب آهن در ايران ساخت.
مهندس مهرداد رضايي مدير بخش كوره بلند ذوب آهن نيز گفت: اين پروژه بسيار عظيم بود و کارهاي زيادي در اين تعميرات انجام شد. از دهانه کوره، کل دستگاه بارگيري تعويض شده و دستگاه مدرن بدون زنگ كه طراحي معتبرترين شرکت دنيا در اين زمينه است، نصب گرديد. خنک کننده کوره تعويض شد و از ورق بدنه با قطر بزرگتر استفاده گرديد. تمام آجرچيني تعويض و هوا گرم کن هاي کوره تا حد زيادي تعمير شد. اين موارد باعث مي شود که هم توليد کوره و هم عمر عملكرد آن افزايش يابد. در نتيجه مي توان گفت عملا نسبت به قبل، يک کوره مدرن تر در اختيار داريم.
وي به تكنولوژي مدرن كوره بلند شماره 2 اشاره كرد و افزود: دستگاه بارگيري بدون زنگ که در حال حاضر نصب شده است موجب افزايش توليد مي شود و در ضمن کک کمتري مصرف مي کند که اين از جمله پارامترهاي خوب براي کوره محسوب مي شود.
مهندس عباسعلي قيصري قائم مقام بخش کوره بلند نيز گفت: قبل از راه اندازي كوره بلند شماره 2، مراحل مختلفي همچون خشک کردن، بارگيري، تست اتوماسيون، تست تجهيزات مکانيکي و برقي و ساير تست ها خوشبختانه با موفقيت انجام شد. برخي از اشکالات مانند عدم هماهنگي بين نرم افراز دهانه و قسمت بارگيري با فعاليت هاي کارشناسان برطرف شد و در نهايت كوره شماره 2 به خط توليد پيوست.
وي در خصوص شرايط زيست محيطي اين كوره نيز گفت: در جهت اهداف زيست محيطي حدود 500 تن کانال آسپراسيون مونتاژ شد تا گرد و غبار دهانه، داخل محوطه و تاسيسات را جمع آوري نموده و درون آسپراسيون برده تا در هوا پراکنده نشود. اين امر تحول خوبي است که در بازسازي کوره 2 انجام شد.
مهندس قيصري در پايان گفت: اين تعميرات عظيم و كم نظير، بدون هيچ حادثه جاني صورت گرفت که از اين نظر شيرين بود.