وزیر جهاد کشاورزی

کاهش قیمت مواد غذایی در ماه های آینده

وزیر جهاد کشاورزی از کاهش بیشتر قیمت مواد غذایی در ماه‌های آینده، تحقق خودکفایی گندم خبازی در سال ۱۴۰۲، و اعلام قیمت‌های جدید خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی از جمله گندم قبل از ۱۵ شهریور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، وزیر جهاد کشاورزی از کاهش قیمت مواد غذایی در ماه‌های آینده، تحقق خودکفایی گندم خبازی در سال ۱۴۰۲، و اعلام قیمت‌های جدید خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی از جمله گندم قبل از ۱۵ شهریور خبر داد.

سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: از گذشته امنیت غذایی در تمام کشورها مورد توجه بود که در جنگ اوکراین و روسیه اهمیت امنیت غذایی بیشتر برای کشورها مشخص شد؛ دنیا در این سالها به‌سمت قدرت و اقتدار غذا رفته است و دیگر تنها تأمین آن مورد اهمیت نیست.

وی افزود: تأمین امنیت غذایی در همه کشورها باید باشد و جزو قانون اساسی آنها به حساب می‌آید اما اکنون دولت‌ها از حوزه غذا به‌عنوان یک قدرت استفاده می‌کنند به‌طوری که آمریکا با داشتن 4 درصد جمعیت جهان غذای 37 درصد مردم جهان را تولید می‌کند.

اقتدار نظامی مقابل اقتدار غذایی زانو زد

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قدرت و اقتدار غذا کمتر از قدرت نظامی نیست چه‌بسا در مواردی اقتدار غذا از اقتدار نظامی بالاتر است و در گذشته نیز دیدیم که با وجود سرنگون کردن هواپیمای روسیه توسط ترکیه، بعد از مدت کوتاهی دوباره روابط دو کشور برقرار شد و روسیه شروع به واردات مواد غذایی از ترکیه کرد؛ در واقع اقتدار نظامی مقابل اقتدار غذایی زانو زد.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم با برنامه ریزی‌های انجام‌شده و با وجود افزایش قیمت جهانی غذا تا 120 درصد، اتصال تعطیلات عید نوروز و ماه رمضان، افزایش دستمزدها در سال جدید و مردمی‌سازی یارانه‌ها، هیچ کمبودی در تأمین غذا برای مردم ایجاد نشد و با همت مرغداران و دامداران تمام نیاز مردم تولید شد.

اولین محموله دام زنده برای صادرات به قرنطینه رفت

ساداتی‌نژاد گفت: مرغداران و دامداران بعد از مردمی‌سازی یارانه‌ها شرایط سختی را تحمل کردند و هنوز متحمل‌اند اما این بخش در خدمت به مردم کوتاهی نکردند و از طرف دولت مورد حمایت هستند.

وی اظهار داشت: بیشترین نگرانی ما بعد از مردمی‌سازی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌های تولید مربوط به واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط است به همین منظور 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت تصویب کردیم تا سرمایه در گردش مورد نیاز این واحدهای تولیدی تأمین شود؛ تا امروز 9 هزار و 200 میلیارد تومان توسط 88 هزار تولیدکننده بخش دام و طیور دریافت شده است.

ساداتی‌نژاد گفت: حدود 15 هزار دامدارکارت با کمترین میزان بهره بانکی به دامداران و مرغداران کوچک و روستایی اختصاص یافت که حداقل 50 درصد سرمایه در گردش آنها از این محل تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مازاد تولید بازار مرغ موجود در بازار جمع‌آوری شد، گفت: 45 هزار تن مرغ به‌قیمت مصوب خریداری شده است و مازاد شیر تولیدی دامداران نیز با کمک بخش خصوصی جمع‌آوری و تبدیل به شیرخشک شد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خرید تضمینی گوشت نیز انجام شد و اخیراً مجوز صادرات دام زنده صادر شد و اولین محموله دام زنده برای صادرات در قرنطینه است.

وی اظهار داشت: در شب نوروز امسال بازار آرامی داشتیم و در حالی که در سال قبل آن، مردم برای خرید مرغ با ارائه کد ملی، صف‌های طولانی را تحمل کردند اما در شب عید سال جاری مشکلی برای تأمین بازار نداشتیم.

تورم ماهانه مواد غذایی به 2درصد کاهش یافت

عضو کابینه دولت سیزدهم در واکنش به کاهش قیمت جهانی مواد غذایی بعد از توافق روسیه و اکراین، گفت: اثرات این رویداد در بازار ایران نیز قابل مشاهده است به‌طوری که تورم ماهانه مواد غذایی از 15 درصد به 2 درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: کاهش نرخ نهاده‌ها در دنیا در بازار ایران نیز منجر به کاهش قیمت‌ها شده است به‌طوری که اکنون در بازار ایران قیمت حبوبات کاهش یافته است؛ طبیعی است که روند کاهش مواد غذایی در کشور با تأخیر همراه باشد زیرا تا یک ماده غذایی وارداتی به ایران برسد زمان‌بر است.

قیمت مواد غذایی به‌تدریج کاهش می‌یابد

ساداتی‌نژاد گفت: قیمت روغن نیز در بازار داخلی کاهش یافته است درحالی که روغن‌هایی که اکنون در بازار عرضه می‌شود با قیمت بالا خریداری شده است و بعد از کاهش قیمت‌های جهانی، روغن جدیدی به بازار نیامده است.

وی اظهار داشت: همزمان با کاهش قیمت مواد غذایی در جهان روند قیمتی بازار مواد غذایی کشور نیز نزولی است و به‌تدریج قیمت‌ها کاهش می‌یابد، وزارت جهاد کشاورزی نیز اقدامات نظارتی خود بر بازار را انجام می‌دهد.

20درصد از کشت کشور قراردادی می‌شود

این مقام مسئول تأکید کرد: قبل از شروع دولت سیزدهم حدود یک درصد از تولیدات کشاورزی کشور قراردادی بود، در حالی که در دنیا این رقم به‌طور متوسط 40 درصد است و حتی تا 90 درصد نیز کشت به‌صورت قراردادی وجود دارد.

وی ابراز کرد: هدف‌گذاری ما در دولت سیزدهم آن است که تولید کشت قراردادی را در دولت سیزدهم به 20 درصد برسانیم؛ از شروع دولت 260 هزار هکتار از اراضی گندم و 40 هزار هکتار اراضی برنج را به‌سمت کشت قراردادی برده‌ایم.

وی ادامه داد: یکی از ابزار رعایت الگوی کشت در کشور همین ایجاد مطلوبیت قیمت و ارائه مشوق‌های تولید در کشت قراردادی است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه “سال گذشته برای اولین بار در دولت سیزدهم قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی در 15 شهریور ماه اعلام شد” ادامه داد: با ارائه قیمت مناسب، تولیدکننده راغب به تولید محصولات اساسی شد و حتی با آغاز جنگ در اروپا و افزایش قیمت‌های جهانی قیمت‌ها در ایران نیز دوباره به‌روز شد.

سال آینده در تولید گندم به خودکفایی می‌رسیم

وی تصریح کرد: با توجه به روند مناسب تولید گندم و برداشت این محصول پیش‌بینی می‌شود که بیش از 7.5 میلیون تن خرید تضمینی گندم داشته باشیم.

ساداتی‌نژاد اظهار داشت: با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌ای که برای تولید گندم در کشور انجام شد، پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده با خرید 9 میلیون تن گندم به خودکفایی در تولید گندم مورد نیاز خبازی دست یابیم./تسنیم

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=251217
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه