دكتر غضنفري در مراسم بهره برداري ازكارخانه موليبدن در مجتمع مس سونگون:

90درصد معادن مس كشور در اختيار بخش خصوصي و تعاوني

وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اينكه بيش از 90 درصد معادن مس كشور در اختيار بخش خصوصي و تعاوني است، افزود: ايران به جهت تنوع مواد معدني جزو 10 كشور برتر دنيا است .


به گزارش میهن صنعت به نقل از شاتا ، دكتر "مهدي غضنفري" امروز در مراسم بهره برداري از كارخانه موليبدن در مجتمع مس سونگون (آذربايجان شرقي ) با حضور معاون اول رييس جمهوري با بيان اينكه  ايران با  بيش از 60 نوع ماده معدني را در خود جاي داده است، افزود: ميزان ذخاير معدني برآورد شده بيش از 57 ميليارد تن است كه 35 ميليارد تن آن ذخاير قطعي و 22 ميليارد تن ديگر احتمالي است .

وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين گفت : ارزش كل ذخاير واگذار شده قابل استخراج نيز افزون بر 773 ميليارد دلار پيش بيني مي شود.
وي يادآور شد:  وجود ذخاير غني معدني بيانگر آن است كه با وجود تحريم ها مي توان از ساير ظرفيت ها و توانمندي هاي كشور بهره برد .دكتر غضنفري همچنين ارزش ذخاير استخراجي در سال 89 را 5 ميليارد دلار عنوان كرد .

پيش بيني توليد 44 ميليون تن سنگ مس در سال جاري
 
وي با تاكيد براين موضوع كه در خلال دولت هاي نهم و دهم اقدامات خوبي در حوزه معدن انجام شده ، افزود: كشورمان جزو 10 كشور اول جهان در زمينه توليد سيمان(9)، مس و  استخراج سنگ هاي تزييني (3) است و در توليد فولاد رتبه هفدهم جهان را از آن خود كرده است و از سويي ايران بزرگترين توليدكننده سرب و روي خاورميانه  است .
دكتر غضنفري تصريح كرد : رتبه هاي كنوني در حوزه معدن بيانگر آن است كه ايران كاملا به سمت يك رقمي شدن رتبه هاي جهاني نزديك مي شود .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با استناد به گزارش هاي رسمي ، ادامه داد : ايران از نظر ذخاير جهاني مس رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده و از نظر سرانه مصرف نيز در جايگاه 13 قرار دارد .
دكتر غضنفري ميزان استخراج سنگ مس را در سال گذشته  40 ميليون تن بيان كرد و ادامه داد : اين ميزان در سال 89 ، 37 ميليون تن بود و پيش بيني مي شود امسال  به 44 ميليون تن برسد .
وي در بخش ديگري از سخنراني خود سرانه توليد مس درجهان را چهار كيلوگرم بيان كرد و گفت : اين سرانه در ايران بين 2 تا 2.5 كيلوگرم است .
  وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين به سهم سه درصدي ايران از نظر ذخاير معدني مس اشاره اي داشت .
دكتر غضنفري با بيان اينكه ذخاير معدني كشور  تنها به استان آذربايجان شرقي و كرمان ختم نمي شود ، افزود: هم اكنون 43 معدن در 13 استان كشور وجود دارد و به عنوان وزارت صنعت ، معدن و تجارت از شركت ملي صنايع مس انتظار داريم تا به همه استان ها توجه كند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت در ادامه افزود: در حوزه صنايع مس 10 هزار نفر اشتغالزايي ايجاد شده است .
 وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بهره بررداري از كارخانه موليبدن در مجتمع مس سونگون گفت : ظرفيت اين كارخانه 3300 تن و محصول آن كنسانتره موليبدن است كه موجب اشتغالزايي شده است .
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين با اشاره براينكه بخشي از توليدات مس به خارج از كشور صادر مي شود ، مجموع اين توليدات را 240 هزارتن عنوان كرد .
وي  گفت : ظرفيت توليد مس كشور نزديك به 250 هزارتن است كه با آماده شدن فاز دو اين كارخانه  نيز 100 هزار تن كنسانتره مس توليد خواهد كرد و با ايجاد اين كارخانه و فاز دو 3 هزارتن از درون كنسانتره مس ، كنسانتره موليبدن بيرون كشيده مي شود كه بسيار ارزشمند است .
وزير صنعت ، معدن و تجارت تصريح كرد : براي رسيدن محصول به توليد آخر تعداد زيادي ديگر كارخانه نياز است .

وي با اشاره براينكه ، در حوزه مس كاتد و مولبيدن بازارهاي صادراتي خيلي خوبي داريم، افزود: در حال حاضر بيش از 14 واحد توليد موليبدن با ظرفيت 25 هزارتن در كشور فعال است كه اغلب آنها در يزد و كرمان قرار دارند .
به گفته وي ، ماده اوليه موليبدن ، كنسانتره موليبدن يا سولفور موليبدن است كه از مشتقات مس است اين ماده با ظرفيت حدود 6 هزارتن توسط شركت مس توليد مي شود و با احداث اين كارخانه آن را مي توان به 9 هزار تن ادامه داد كه تا رسيدن  به 20 هزار تن نيز قابل افزايش است .

** تحويل مصالح ساختماني سفارش داده شده مناطق زلزله زده
دكتر غضنفري با اشاره براينكه كمك به ساخت واحدهاي مسكوني مناطق زلزله زده  جزو وظايف همه دستگاه ها است ، افزود: به هر ميزان مصالح كه به ما گفته شد آن را براي اين مناطق آماده كرديم و اولويت اول با مناطق زلزله زده بود .
وي عنوان كرد : ذوب آهن اصفهان 20 هزار تن تيرآهن را تحويل داد ، فولاد خوزستان نيز 10 هزار تن شمش و گروه ملي صنعت  فولاد 1200 تن ميلگرد را تحويل دادند .

وزير صنعت ، معدن و تجارت تصريح كرد: مجتمع مباركه 5 هزارتن ورق گرم و 400 هزارتن ورق تحويل داده ، مابقي را نيز تحويل خواهد داد و مجتمع بناب نيز 11 هزار و 600 تن ميلگرد تحويل داده است .
وي تصريح كرد : با وجودي كه در بازار با كمبود تير آهن مواجه بوديم اما به محض دستورات داده شده ، مناطق زلزله زده در اولويت توليد قرار گرفت .
 دكتر غضفنري همچنين گفت كه شوراي اصناف و مجتمع امور صنفي استان آذربايجان و اتاق بازرگاني استان هر كدام به ترتيب هزينه ساخت 50 و 57 واحد مسكوني در مناطق زلزله زده را تقبل كرده اند كه اين امر بيانگر آن است همه شهروندان خود را در مقابل اين حادثه تلخ مسئول مي دانند و كمك به اين مناطق را جزو وظايف خود مي دانند .
وي با ابراز تاسف نسبت به جان سپردن تعدادي از شهروندان در زلزله اخير استان آذربايجان شرقي و مجروح شدن تعدادي ديگر گفت : بايد ازاين همه تلاش و همت براي كمك به سازندگي اين منطقه قدرداني كرد .

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=3495
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه