میلگرد ساده در کدام صنایع استفاده می‌شود؟

موارد مصرف میلگرد ساده نسبت به میلگرد‌های آجدار متفاوت است و کاربرد‌های میلگرد به ویژگی‌های فیزیکی و فنی این دونوع میلگرد بازمی­گردد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، موارد مصرف میلگرد ساده نسبت به میلگرد‌های آجدار متفاوت است و کاربرد‌های میلگرد به ویژگی‌های فیزیکی و فنی این دونوع میلگرد بازمی­گردد پس حین خرید میلگرد باید با توجه به هدف نهایی و موارد مصرف اقدام نمود. میلگرد ساده بنابر مشخصات فنی و ترکیبات شیمیایی متفاوتی که دارد اغلب در موارد صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد حال آنکه کاربرد اصلی میلگرد‌های آجدار در مصارف ساختمانی و عمرانی است. در ادامه به بررسی دقیق‌تر کاربرد میلگرد ساده خواهیم پرداخت.

کاربرد میلگرد ساده چیست؟

به طور کلی میلگرد‌ها براساس مشخصات فنی در چهار گرید دسته‌بندی می‌شوند که به نام‌های A1 و A2 و A3 و A4 قابل تشخیص‌اند. براساس ظاهر نیز دو دسته‌بندی کلی داریم و مشخصه اصلی تفکیک آن‌ها، آج‌های روی سطح میلگرد است. این تقسیم‌بندی شامل میلگرد‌های معمولی که روی سطح آن‌ها هیچ گونه زائده و آجی مشاهده نمی‌شود و دسته دوم میلگرد‌های آجدار هستند.

میلگرد‌های آجدار و ساده (بدون آج) دارای مشخصات فیزیکی و فنی متفاوتی هستند بنابراین هر کدام در حوزه خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به گوشه بسیار کوچکی از کاربرد میلگرد ساده اشاره کرده‌ایم، از دیگر کاربردهای میلگرد ساده می­توان موارد زیر را نام برد:

  • ساخت قطعات و ابزار آلات
  • ساخت انواع پیچ‌ها
  • تولید میخ
  • تولید اتصالات آهنی
  • مهره‌سازی
  • ساخت انکر بولت
  • تولید خاموت (آرماتور عرضی)
  • تولید پیچ و مهره
  • در صنایع مختلف از جمله جوشکاری و آهنگری
  • در تولید ابزارآلات کشاورزی
  • در ساخت و ساز
  • صنایع فولاد
  • تولید قطعات خودرو
  • و…

کربن استفاده شده در ترکیبات شیمیایی میلگرد ساده نسبت به میلگرد‌های آجدار بسیار کمتر است بنابراین این نوع میلگرد نرم‌تربوده و در حالت کلی برای برشکاری، خم کاری آهنگری، جوشکاری و ساخت پیچ و مهره و اتصالات و یا ساخت بولت و میخ مصرف دارد.

تولید اتصالات

یکی از کاربرد‌های میلگرد ساده در ساخت انواع انکر بولت (Anchor bolt) است. از انکر بولت‌ها برای اتصال قطعات بزرگ و سنگین استفاده می‌شود که در ساخت و ساز و صنعت کاربرد‌های زیادی دارد به عنوان مثال در فونداسیون یا اتصال زیر ستون‌ها از پیچ‌های بزرگی که بولت نام دارند استفاده می‌شود.

مصارف صنعتی

با توجه به اینکه برش دادن و خم کردن میلگرد‌های ساده نسبت به انواع میلگرد‌های آج دار بسیار ساده‌تر است و با سهولت بیشتری انجام می‌شود. بنابراین در مواردی مثل آهنگری و فضا‌هایی که نیاز به جوشکاری داشته باشد قابل استفاده است بنابراین می‌توان در مصارف صنعتی از آن بهره برد.

از میلگرد‌های ساده که به دو حالت میلگرد شاخه و یا کلاف در بازار موجود است استفاده می‌شود. میلگرد ساده در حوزه آهن آلات با نام داکتیل میان مهندسین معروف است و به آن فولاد ۲۴۰ هم می‌گویند.

تولید قطعات و ابزار آلات

به عنوان مثال در تولید پیچ و مهره، میخ، لولا، پین‌های اتصال، ساخت قطعات خودرو، اتصالات آهنی ابزار آلات مربوط به کشاورزی و موارد این چنینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی میلگرد ساده در صنعت بسیار کاربرد دارد بنابراین تغییرات قیمت میلگرد می‌تواند به طور مستقیم روی صنایع مختلف تأثیرگذار باشد.

کیفیت و مواد اولیه مورد استفاده در تولید میلگرد ساده، مهم‌ترین فاکتور برای بالا بردن کیفیت نهایی ابزار و ادوات کشاورزی تولید شده از میلگرد است چرا که استاندارد‌های مورد نظر برای میلگرد ساده به طور مستقیم در کیفیت نهایی این ابزارآلات دخیل است بنابراین می‌بایست توجه ویژه‌ای به تولید‌کننده میلگرد داشت پس بهتر است که محصول مورد نظر خود را از تأمین‌کنندگان معتبری که در سراسر کشور در حال فعالیت هستند خریداری کنید.

مصارف ساختمانی

به دلیل تفاوت خواص مکانیکی و فنی میلگرد ساده نسبت به نوع آجدار، اغلب مصارف صنعتی دارد. در ساخت و ساز به عنوان دور پیچ مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که روی سطح آن هیچگونه آجی وجود ندارد کاربرد دیگر آن در ساختمان‌سازی و استفاده از آن به عنوان میلگرد عرضی است. باتوجه به ماهیتش نسبت به یک میلگرد آجدار در ارتباط با بتن اصطکاک کمتری دارد بنابراین در ساختمان‌سازی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در نماسازی ساختمان نیز می‌بینیم که از میلگرد‌های ساده استفاده می‌شود چرا که سطحی کاملاً صاف و صیقلی دارند و می‌توان به عنوان محافظ در نمای ساختمان استفاده کرد و گا‌ه نیز توسط برخی پیمانکاران به عنوان میلگرد حرارتی در سقف استفاده می‌شود که البته بعضا توسط مهندسین فنی و ناظر توصیه نمی‌گردد.

صنایع فولادی

میلگرد‌های ساده به صورت شاخه یا کلاف روانه بازار می‌شوند. می‌توان از میلگرد‌های ساده در تولید مفتول با ضخامت‌های متنوع بهره برد. مفتول‌ها در مصارف مختلفی چون ساخت توری‌های فلزی، سیم خاردار و… کاربرد دارند.

نکات مهم خرید میلگرد ساده

میلگرد ساده بدون آج و دارای سطحی کاملاً صاف است. مقاومت کششی بالایی دارد و انعطاف پذیری آن زبانزد است برهمین اساس در صنایع آهنگری، جوشکاری و تولید قطعات مختلف و اتصالات کارایی دارد.

خریداران میلگرد ساده ابتدا باید ماهیت این نوع میلگرد را درک کنند و پس از بررسی مشخصات فنی آن، با توجه به نوع مصرف و هدف مورد نظر نسبت به خرید اقدام نمایند. توصیه می‌شود قبل از خرید میلگرد حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • میلگرد ساده می‌بایست فاقد زنگ زدگی، خراش، ترک و معایب ظاهری باشد.
  • سطح میلگرد ساده کاملاً صاف و صیقلی است.
  • میلگرد می‌بایست براساس استاندارد‌های ملی تولید شده باشد.
  • قطر میلگرد متناسب با نوع مصرف انتخاب شود.
  • باید پس از خرید میلگرد را در شرایط متناسب و محیطی مناسب نگهداری و انبار کرد.

میلگرد ساده اغلب در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد تا ساخت و ساز. این نوع میلگرد از مقاومت کششی خوبی برخوردار است. مشخصات میلگرد ساده به این صورت است که نسبت به سایر گروه‌ها نرم‌تر بوده پس قابلیت فرم‌پذیری بیشتری دارد و به راحتی قابل خم شدن برش کاری و از سویی قابلیت جوشکاری دارد پس در ساخت شبکه میلگرد، ساخت اتصالات آهنی چون پیچ و مهره، بولت، قطعات صنعتی، ساخت قطعات خودرو، ادوات کشاورزی، میخ‌سازی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. با مشاهده لیست قیمت میلگرد می‌توانید قیمت‌های رقابتی را بررسی نموده و از برندهای معتبر و باکیفیت ایرانی خریدی مقرون‌به‌صرفه و مطمئن داشته باشید.

انتهای رپورتاژ آگهی/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=279742
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه