مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان:

خصوصی‌سازی به مانعی برای توسعه صنعت فولاد تبدیل شده است

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: خصوصی‌سازی به مانعی برای توسعه صنعت کشور بویژه صنعت فولاد تبدیل شده است؛ چرا که معادن واگذار شده بجای تامین مواد اولیه شرکت‌های داخلی به دلیل جذابیت‌های ارزی، اقدام به صادرات محصولات خود می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، منصور یزدی‌زاده صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: افشای اطلاعات با اهمیت که مطابق قوانین و مقررات سازمان بورس اوراق بهادار باشد، باید در قالب‌ چارچوب‌های تعیین شده صورت گیرد تا بر اساس آن سهامداران از اتفاقات شرکت‌ها آگاهی یافته و بر اساس آن استرتژی خود را برای خرید و فروش سهام تعیین کنند.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان افزود: از زمان راه‌اندازی این شرکت، ذوب آهن اصفهان نقش مهمی را در صنعت کشور داشته است و این شرکت علاوه بر پایه‌گذاری صنعت فولاد در کشور، در راه‌اندازی و ادامه حیات صنایع بالا و پایین دستی فولاد نقش‌آفرین بوده است.

وی اضافه کرد: یکی از نکات مهم و قابل توجه در خصوص این شرکت اینست که اگر چه ذوب آهم اصفهان در راستای اجرای سیاست خصوصی‌سازی واگذار شده است، اما نقش و جایگاه این شرکت در اقتصاد کشور کماکان حفظ شده و پابرجا است.

یزدی‌زاده اضافه کرد: از سوی دیگر با وجود واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، نگاه این مجموعه به اقتصاد، ملی است و تلاش می‌کنیم تا تکیه‌گاه مناسبی در صنعت فولاد کشور باشیم.

وی در خصوص تاثیر اجرای سیاست خصوصی‌سازی بر شرکت ذوب آهن اصفهان اذعان داشت: با توجه به واگذاری‌های صورت گرفته معتقدیم که خصوصی‌سازی به‌صورت موزون در کشور اتفاق نیفتاده است؛ چرا که به عنوان مثال معادن مختلف به بخش خصوصی واگذار شده‌اند اما تعهدی در نظر گرفته نشده است تا اولویت تولید و عرضه محصولات معادن خصوصی شده، ابتدا داخل کشور و پس از آن صادرات باشد.

این مقام مسوول افزود: بر این اساس شاهد این اتفاق هستیم که معادن کشور با تمام توان اقدام به تولید مواد اولیه و صادرات آن می‌کنند که این موضوع موجب نبود پایدار مواد اولیه برای شرکت‌ها و صنایع مختلف از جمله ذوب آهن شده است. بنابراین به نوعی می‌توان این‌گونه اظهار داشت که خصوصی‌سازی به مانعی برای توسعه صنعت کشور بویژه صنعت فولاد تبدیل شده است.

وی گفت: اثرخصوصی سازی نادرست بر صنعت فولاد کشور و در پی آن شرکت ذوب آهمن این گونه است که با وجود ظرفیت‌هایی که در این شرکت است، تنها 55 درصد از آنها به تولید منجر می‌شود که دلیل اصلی آن خصوصی‌سازی نادرست و عدم عرصضه مواد اولیه توسط معادن خصوصی شده می‌باشد. ضمن این که منابع ریالی و ارز یمناسبی که در پی خصوصی سازی، نصیب معادن شده است موجب مغفول ماندن عرضه مواد واولیه در دال کشور شده است.

وی همچنین با اشاره به افزایش سرمایه این شرکت از 3300 میلیارد تومان به 6150 میلیارد تومان گفت: یکی از ویزگی‌های مثبت این اتفاق برای شرکت ذوب‌آهن این است که در پی این افزیش سرمایه به راحتی می‌توان از تسهیلات و اعتبارات بانکی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر صنایع داخلی بویژه فولادی‌ها نیز گفت: تاثیرپذیری صنایع مختلف از موضوع تحریم‌ها امری انکارناپذیر است؛ اما در 40 سال گذشته بارها و بارها تحریم‌های ظالمانه‌ای علیه کشور اعمال شده است که توانسته‌ایم از آنها عبور کنیم. بنابراین بنظر نمی‌رسد که اعمال تحریم‌ها بتواند به عنوان یکی از موانع اصلی صادرات فولاد کشور مطرح باشد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در خصوص وضعیت کلی بازار سرمایه و تاثیر آن بر اقتصاد کشور گفت: یکی از عوامل اثرگذار بر بازار سهام و سوآوری شرکت‌ها، نرخ ارز و واقعی شدن آن است؛ بنابراین با توجه به اتفاقاتی که در چند ماه گذشته در بازار ارز افتاده و تا حدودی نرخ ارز واقعی شده است، باید اعتمادسازی مناسبی برای سرمایه‌گذاران جهت سرمایه‌گذاری در بازار سهام صورت گیرد، تا از این طریق نقدینگی بجای حضور در بازارهایی مانند سکه و ارز و در پی آن اثرگذاری منفی بر اقتصاد، به سمت بازار سهام و تامین نقدینگی شرکت‌ها حرکت کند./تسنیم

انتهای پیام/

 
لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=167225
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه