میهن صنعت :

4 درصد مس دنيا در ايران است

بهروز برنا : معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه 4 درصد ذخایر مس دنیا در ایران شناسایی شده است ، گفت: از 630 میلیون تن مس خالص جهان حدود 30 میلیون تن آن در ایران است و ایران در آسیا پس از اندونزی و مغولستان در رتبه سوم قرار دارد


به گزارش میهن صنعت به نقل از صنعت نیوز، معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه 4 درصد ذخایر مس دنیا در ایران شناسایی شده است ، گفت: از 630 میلیون تن مس خالص جهان حدود 30 میلیون تن آن در ایران است و ایران در آسیا پس از اندونزی و مغولستان در رتبه سوم قرار دارد.

بهروز برنا در همایش تخصصی کانه زایی مس در ایران گفت:ایران کشوری صاحب معدن است و در 200 گنبد نمکی در زاگرس ذخایر مس وجود دارد که جزو ذخایر خوب محسوب می شود و یکی از آنها با 648 هزار تن با عیار 1.5 مجوز اکتشاف گرفته است.

وی گفت : مصرف مس و فعالیت در بخش مس بیش از 10 هزار سال است که وجود دارد ، به طوری که بیش از 500 معدن شدادی ( مهمترین مشخصه آنها حالت مورب این معادن است که با شیبی 45 درجه ای از سطح زمین به طرف عمق حفر شده اند) در ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور توان بالایی از لحاط فناوری در اکتشاف مس دارد ، افزود: تاریخ مملو از فعالیت گسترده کارشناسان داخلی و خارجی در بخش ذخایر مس است و بر همین اساس در برخی محدوده ها و ذخایر قدیمی در سیستان و بلوچستان و در حوزه ایران مرکزی فعالیت های مناسبی انجام شده است.

آقای برنا با تاکید بر اهمیت اکتشاف معادن موجود در کشور گفت: در قالب طرح اکتشاف سراسری مس ، اکتشافات با شتاب بیشتری صورت گرفت و کمربند مس پروفیری ارومیه – دختر که ادامه آن به پاکستان می رسد ؛ در اولویت شناسایی قرار گرفته است.

برنا با بیان اینکه سه ورقه زمین شناسی در مرکز کمربند مس پورفیری ارومیه – دختر قرار دارد، اظهار داشت: لایه های اکتشافی مناطق کاشان و نظنر و سه ورقه در جنوب کشور در مناطق سبزوران و جبال بارز نیز تهیه شده است .

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: همچنین منطقه مسجد داغی در شمال غرب کشور در زون (کانون) ارسباران از سوی سازمان زمین شناسی معرفی شد و در بخش مرکزی آن نیز چندین منطقه مس شناسایی شد که شاخص ترین آن منطقه مس کرور است.

به گفته وی خوشبختانه صنعت مس در کشور بومی شده و بهترین نهادی که قادر است فعالیت های اکتشاف مس را در کشور به طور متمرکز انجام دهد شرکت ملی مس است که در حال حاضر 4 میلیون متر حفاری دارد و به معرفی 800 میلیون تن ذخیره مس در کشور منجر شده است.

آقای برنا با بیان اینکه بیشتر مطالعات برای شناسایی مس در شمال غرب و جنوب شرقی کشور انجام شده است ، گفت:

مطالعاتی در مناطق مرکزی کشور نیز انجام شده که کشف مس پروفیری کهند واقع در اردستان و همچنین در استان مرکزی نتیجه آن است.

وی با بیان اینکه منطقه سلفچگان در اولویت اکتشافی سازمان قرار دارد ، خاطرنشان کرد: 6 نوع کانه زایی در دنیا وجود دارد که همگی آنها در کشورما موجود است و تنها در سه استان خوزستان، گیلان و بوشهر مس مشاهده نشده است و در بقیه مناطق کشور مس وجود دارد.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

با بیان این که کارشناسان همچنان فعالیت های اکتشافی را برای شناسایی مناطق دارای پتانسیل مس ادامه می دهند ، تصریح کرد: بر اساس آمار نقشه پراکندگی ذخایر مس با 6 نوع تیپ کانه زایی که 929 منطقه را در بر می گیرد به همت کارشناسان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تهیه شده است.

آقای برنا گفت: در منطقه البرز نیز برای نخستین بار پتانسیل مس بررسی شده است.

به گفته وی بر اساس آمار ایران رتبه هفدهم را در تولید مس در دنیا به خود اختصاص داده است و 2 درصد تولید جهانی مس به کشورمان تعلق دارد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=3183
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه